Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

2021-2022: een turbulent seizoen

Gepubliceerd op 01-07-2022

Met het spelen van de laatste twee wedstrijden op woensdagavond is het seizoen officieel ten einde. En daar kan het woord ‘eindelijk’ wel tussen gezet worden.

Nog nooit duurde een seizoen in het zaalvoetbal zo lang. Dat had uiteraard te maken met de onderbreking in de maanden december en januari. En nóg konden de competities niet worden uitgespeeld. Dit afgelopen seizoen zijn er ook nog nooit zoveel wedstrijden uitgesteld als voorheen, met als gevolg dat er geen nieuwe data meer gevonden kon worden voor al die wedstrijden.

Uitgerekend de teams die deze jaargang het meest last hebben gehad van het uitstellen van wedstrijden mochten het seizoen afsluiten. Futsal Dragten 7 ontving Roden 4. Dit team eindigt in het niet uitgespeelde seizoen als tweede achter kampioen Potetos 6, waar FD 7 nog aast op ‘het brons’. Dat Roden een goed team had, wisten we en dat was in het veld ook duidelijk te zien. Maar Dragten wilde ook laten merken, dat men in de top-drie thuis hoort. En dus werd een aantrekkelijke wedstrijd op de mat gelegd met soms fraaie combinaties. Met 1-3 als ruststand leek Roden de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar van opgeven wilde de thuisclub niets weten. Na de 2-3 werd niet veel later de marge weer twee en met nog een kleine tien minuten op de klok wisten de Dragtsters de spanning opnieuw terug te brengen (3-4). In de laatste minuut van de wedstrijd werd de bal -terecht- op de 6-meterlijn gelegd voor een penalty voor het thuisteam. Deze werd onberispelijk ingeschoten en met de 4-4 was de puntendeling een feit en daarmee ook de derde plaats op de ranglijst, wat een uitstekende prestatie is in deze uitermate sterke poule.

Futsal Dragten 6 kon op de ranglijst nog vierde worden als men een ruime overwinning zou boeken. Die plek werd voorafgaande aan de wedstrijd nog ingenomen door ’t Fean’58 1, uitgerekend de tegenstander in het Sportcentrum. Na een snelle berekening was een positief verschil van vijf doelpunten nodig om boven de gasten te eindigen. Maar al snel bleek dat die opdracht erg moeilijk zou zijn. Beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd waren en het scoreverloop ging ook gelijk op. Vlak voor rust konden de Feansters met de 2-2 de stand weer gelijktrekken. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. ’t Fean nam weer de leiding en hield die vrij lang vast. Dragten zette vervolgens een tandje bij en dat betaalde zich uit. Met nog enkele minuten te gaan werd de achterstand omgezet in een 4-3 voorsprong, maar verder kwam het niet. Na het laatste fluitsignaal zag men bij Dragten uitsluitend tevreden gezichten. Op de gedeelde vierde plaats in de eindrangschikking kan men trots zijn!

En zo kwam er een eind aan dit turbulente seizoen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar hadden we te maken met alle corona-beperkingen en dat willen we niet nog eens meemaken. Over twee maanden starten we al weer met het nieuwe seizoen en hopelijk wordt dat een jaargang zonder onderbrekingen!