Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

2022 eindigt met dubbele broederstrijd

Gepubliceerd op 17-12-2022

In de laatste voetbalweek van dit jaar stonden zeven wedstrijden op het programma, waarbij de vrijdag werd ‘omgetoverd’ tot heuse super-derbyavond: tweemaal twee FD-teams die elkaar bestrijden.

 

 Futsal Dragten 4 mocht woensdagavond de voetbalweek aftrappen en reisde daarvoor naar Leeuwarden voor de uitwedstrijd bij FVC 2, de nummer twee in de 1e klasse 4. FD 4 speelde haar laatste wedstrijd alweer vijf weken geleden, dus stond men te trappelen om het rood-zwarte tenue weer aan te trekken. Door het verschil in wedstrijden en de andere resultaten in deze competitie zou Dragten bij een overwinning meer dan uitstekende zaken kunnen doen. Met die wetenschap in het achterhoofd begon men zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Verdedigend werden nauwelijks fouten gemaakt en hield men het doel schoon. De 0-2 ruststand stemde tot tevredenheid, waarna aan de tweede helft werd begonnen. Toen ook nog de 0-3 viel, werden de gastheren toch behoorlijk zenuwachtig, waar bij Dragten totaal geen sprake van was. Men ging rustig door met het goede spel en ook na het laatste fluitsignaal stond bij FVC nog steeds ‘de nul’ op het bord. FD had nog wel driemaal het net kunnen vinden en met 0-6 als eindstand werd met een brede lach de terugreis hervat.

In Sportcentrum Drachten was ondertussen afgetrapt door Futsal Dragten 9, dat Golden Oldies 3 uit De Westereen ontving. Beide teams speelden vanaf de eerste minuut meteen vol op de aanval, wat al snel leidde tot de 0-1. Maar Dragten stelde amper een halve minuut later meteen orde op zaken met de gelijkmaker en nam daarna het heft in handen door uit te lopen naar 5-1. De gasten konden nog voor rust met twee goals de stand wat draaglijker maken. In de tweede helft was het ineens veel lastiger om het net te vinden. De spanning kwam halverwege volledig terug met de 5-4 en enkele minuten voor tijd had Golden Oldies met een strafschop de ultieme kans om toch nog met een punt naar huis te keren. De bal werd knap gekeerd en de nipte voorsprong voor de Dragtsters werd even later ook de eindstand.

Futsal Dragten 6 begon daarna aan de wedstrijd tegen TLC 5. Het lukte Dragten om de snel opgelopen 0-2 achterstand met een doelpunt te beantwoorden, maar de gelijkmaker bleef uit. TLC liep vervolgens weer uit en met 2-5 werd de eerste helft afgesloten. Na de korte pauze kwam de spanning na een Dragtster doelpunt weer enigszins terug en ging men op jacht naar de aansluitingstreffer. TLC hield echter stand en met de 3-6 in de 42e minuut nam men een voorschot op de overwinning. Ondanks dat FD binnen de minuut het verschil weer terug wist te brengen naar twee, verdween de hoop op een goed resultaat in de resterende speeltijd. Bij deze 4-6 klonk het laatste fluitsignaal.

De vrijdagavond was gevuld met vier wedstrijden. Allereerst mocht Futsal Dragten 5 proberen om het Drs. Vijfje 9 lastig te maken. Daarvoor reisde men al vroeg in de avond naar Groningen. Mede door personele problemen lukte het niet om met de volle winst weer huiswaarts te keren. Al in de eerste helft nam de thuisploeg een ogenschijnlijk onoverbrugbare 5-1 voorsprong. Na de korte pauze was het spelbeeld meer in evenwicht en ook qua score was men aan elkaar gewaagd. Met twee goals voor beide teams eindigde de wedstrijd in 7-3.

Voor de wedstrijd van Futsal Dragten 7 waren ook de auto’s nodig om de wedstrijd te kunnen spelen. In Zevenhuizen wachtte het plaatselijke 2e team en de Dragtsters waren steevast van plan om een goed resultaat neer te zetten. Verdedigend zag het er prima uit en met twee heerlijke goals stond halverwege de wedstrijd een redelijk geruststellende 0-2 op het bord. In de tweede helft veranderde op zich niet veel aan het spelbeeld. FD 7 controleerde de wedstrijd, ondanks aandringen en kansen voor de thuisploeg. De aanstaande overwinning kwam echter niet in gevaar en met de 1-4 eindstand konden de drie punten in de tas mee naar huis.

Bij de twee thuiswedstrijden stonden tweemaal twee FD-teams tegenover elkaar. Allereerst stonden Futsal Dragten 8 en Futsal Dragten 10 tegenover elkaar. Voorafgaande aan de wedstrijd werd bij FD 8 nog even gememoreerd aan die van twee weken geleden, waarbij speler Gerard een ernstige knieblessure opliep. Na enkele onderzoeken en een operatie, juist op deze dag, zal een zeer langdurige revalidatie nodig zijn. Ook vanaf deze plaats wensen we Gerard een voorspoedig herstel toe.

Al vanaf het beginsignaal hanteerden zowel FD 8 als FD 10 een hoog tempo met kansen over en weer. Binnen de minuut hadden beide teams zomaar kunnen scoren, maar het eerste doelpunt viel pas na negen minuten spelen: 1-0. De 1-1 liet echter niet lang op zich wachten. Daarna werd het spel wat rustiger en met 2-2 werd de eerste helft afgesloten. FD 10 nam na de hervatting met 2-3 brutaal de leiding, wat voor FD 8 weer aanleiding was om het tempo te verhogen. Dat had resultaat. Na de gelijkmaker door FD 8 werd het ook 4-3, om uiteindelijk met 7-3 drie wedstrijdpunten aan het totaal toe te voegen.

Om 22.00 uur volgde de clash tussen Futsal Dragten 3 en Futsal Dragten 1 in het bekertoernooi. Omdat hierin niet twee teams van eenzelfde vereniging bij de laatste acht mogen zitten, was dit al een automatisch vastgestelde wedstrijd. Het is nog altijd een niet begrepen KNVB-regel, want wat beide teams tijdens de wedstrijd lieten zien, was meer dan aantrekkelijk en misschien wel kwart- of halve finalewaardig. Het is daarom jammer, dat slechts één team door kan gaan naar de kwartfinale. Het was lang wachten op het eerste doelpunt, hoewel FD 1 af en toe het betere van het spel had. De grootste kansen waren echter voor FD 3, maar door een uitstekend acterende doelman bleef tot de 20e minuut de brilstand op het bord staan. Het was FD 1 dat de ban brak en vlak voor rust de 0-2 liet aantekenen. Ook in de tweede helft was het een en al genieten met volop aanvallend voetbal. Na de 0-3 in de 39e minuut leek het pleit beslecht voor de ‘thuisploeg’, maar men bleef de aanval zoeken. Met een meespelende keeper werd er van alles aan gedaan om tot scoren te komen en de 1-3 was meer dan verdiend. In de laatste minuut kon FD 1 nog voor de 1-4 zorgen, hoewel het niet echt moeilijk was om de bal in een volledig leeg doel te schieten.

En zo eindigde het eerste deel van het voetbalseizoen. Vanaf 11 januari gaat de bal weer rollen en zullen er ongetwijfeld weer spannende wedstrijden op de mat worden gelegd. Tot die tijd is het rusten en bijkomen, wellicht onder het genot van brandende lichtjes in de kerstboom en bruisende champagne tijdens de jaarwisseling.

Futsal Dragten wenst iedereen goede kerstdagen en alvast een voorspoedig 2023!