Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Aggressief Leek-Rodenburg wint van FD5

Gepubliceerd op 06-10-2012

Futsal Dragten 5 heeft ook de vijfde competitie wedstrijd niet om weten te zetten in een driepunter. In een sfeerloze Topsporthal in Leek werd het 4-1 voor de thuisploeg.

De wedstrijd begon voortvarend voor Futsal Dragten. In de beginfase hadden de bezoekers de overhand, en werd men gevaarlijk door de keeper een aantal keer te testen. Echter kwam men onbenullig op achterstand doordat een aanvaller van Leek-Rodenburg simpel kon wegdraaien en in de korte hoek binnenschoot. Futsal Dragten leek even aangeslagen door dit voorval, maar herpakte zich snel. Een man-meer situatie werd nog niet benut toen de aanvoerder van de tegenstander een gele kaart kreeg, maar vlak voor rust werd Niek weggestuurd door Bas. Niek plaatste de bal net iets te ver in de hoek waardoor deze tegen de paal afketste, maar gelukkig kon Bas zijn voet nog tegen de bal zetten en voor een leeg goal de 1-1 maken.

Na rust maakte Leek-Rodenburg via een ingestudeerde vrije trap de 2-1 door de bal in de linkerbovenhoek te krullen. Dit was ook het startsignaal voor de thuisploeg er aardig in om te gaan schoppen. Paul, Erwin en Jeen kregen er aardig van langs wat uiteindelijk resulteerde in een tweede gele kaart voor de aanvoerder, dus rood. Hier was de overgrote meerderheid van de Leek-Rodenaren het niet mee eens, en voor hen was dit een vrijbrief iedereen verrot te schelden en schoppen die bij hen in de buurt kwam. Kreten als 'Je krijgt een biertje als je zijn enkels breekt' waren dan ook meer regel dan uitzondering in de laatste minuten van de wedstrijd. Futsal Dragten werd door de aggressieve sfeer meegesleurd en kwam niet meer aan voetballen toe. Met een man minder wist Leek-Rodenburg naar de 3-1 en 4-1 te counteren, en de scheidsrechter maakte 3 minuten voor het einde van de wedstrijd de verstandige beslissing de wedstrijd te beëindigen.

Zonder punten, maar gelukkig ook zonder gebroken enkels ging Futsal Dragten terug naar 't Hoekje om hier onder het genot van een paar biertjes nog even na te praten over de wedstrijd en een paar pijltjes te gooien. 29 okober wacht Golden Oldies in Zwaagwesteinde.