Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Bas de Voogd schiet FD8 naar overwinning op ONT/CHZ

Gepubliceerd op 16-11-2014

Het dramatisch begonnen seizoen voor Futsal Dragten 8, begint inmiddels weer wat meer kleur te krijgen. Vrijdag werd er voor de derde keer op rij gewonnen, ditmaal van ONT/CHZ 6. Cadeau kreeg de ploeg van coach Sjonnie Kampen de punten beslist niet, Futsal Dragten 8 kwam meerdere malen op achterstand en tot het einde bleef het spannend. Bas de Voogd speelde een belangrijke rol, waar hij vorig seizoen in een heel jaar niet verder kwam dan 6 goals, scoorde hij er vanavond maar liefst 4.

Futsal Dragten 8 begon de wedstrijd helemaal niet slecht, het spel ging over en weer en door beide ploegen werden er kansen gecreëerd. ONT/CHZ opende de score door een wat lullige goal, een vrije trap werd klemvast door keeper Roekenest gepakt, maar vervolgens liet hij hem los..en rolde de bal in eigen goal. Het duurde niet heel lang voor FD 8 op 1-1 kwam, Jules zette Bas één op één met de keeper en deze faalde niet. ONT/CHZ kwam vlot daarna echter weer op voorsprong, wat miscommunicatie en simpelweg “even je mannetje laten lopen” zorgden ervoor dat een ONT/CHZ speler simpel de 1-2 kon maken. Even daarna bleek Jules vanavond over een heus assistvoetje te beschikken, want waar hij zelf had kunnen schieten tikte hij de bal breed op Niek die van een paar meter voor de 2-2 tekende. ONT/CHZ bleek echter vanavond over meer buskruit te beschikken dan normaal, waar het de vraag was in hoeverre deze spelers vaker meedoen bij hun team, en scoorden ook de 2-3. Weer kwam Futsal Dragten 8 op achterstand, en weer werd het Bas die scoorde. Vlak voor rust namen Jules en Appie een corner, waarbij Appie oog had voor het geheel vrijstaande Basje bij de tweede paal. Waar Bas vorig seizoen zulke ballen nog naast kreeg, had hij vanavond een vaste voet : 3-3. Vlak voor de pauze, had Niek nog even een geniale actie in gedachten die helaas resulteerde in bal verlies. Zoals altijd greep Niek snel de kans om deze te herstellen, maar volgens de scheidsrechter trok hij hierbij aan het shirt van de ONT/CHZ speler wat resulteerde in gele kaart. Dit bleek één van de weinige foutjes van de scheidsrechter, verder floot hij een meer dan uitstekende wedstrijd.

In de rust dezelfde coaching: rustig blijven, kansen komen wel, geen gekke dingen doen, al mocht er wel een beetje meer pit in. De woorden van coach 2 bleven even uit, hij was afwezig, Paul is namelijk V, heel erg V. Hoe V? Echt, echt heel erg, heel erg, V.

Niek moest aan het begin van de tweede helft nog een minuut van zijn tijdstraf uitzitten, maar met een man minder wist Futsal Dragten 8 wel even mooi voor de eerste keer op voorsprong te komen deze avond. Een lange haal naar voren kwam terecht bij Jules, die met een mooi balletje Bas oog in oog zetten met de keeper. Dat Bas vanavond niet geheel de Bas was die we kennen bleek uit het feit dat hij met een geniaal stiftje de keeper wist te verschalken, 4-3. Met twee goede goals kwam ONT/CHZ echter weer geheel terug in de wedstrijd en zelfs op voorsprong. Het bleek wel de laatste keer. Twee goals uit twee vrije trappen van Martin betekenden de 5-5 en de 6-5. De eerste vrije trap was van een meter of 5 recht voor de goal en werd hard over de grond binnen geschoten. De tweede vrije trap was vanaf de zijkant en maaiden diverse ONT spelers over de bal heen. Het slotakkoord was voor de, zoals inmiddels wellicht begrepen, uitstekende spelende Bas de Voogd. Wederom was het Jules die hem bediende, Bas schoot de bal met links binnen. Al met al 3 punten tegen een sterk spelend ONT/CHZ, die met deze speelstijl waarschijnlijk wel meer punten gaan pakken dan ze nu hebben. Futsal Dragten 8 meld zich weer in de top, waar het aanstaande vrijdag zal spelen om 19:00 in Sporthal de Drait tegen Opende 4.

De teamstatistieken op de pagina van Futsal Dragten 8 zijn weer bijgewerkt. Bas komt met zijn 4 doelpunten in deze wedstrijd op een totaal van 8 doelpunten, en Jules komt in assists op gelijke hoogte met Martin en Niek door zijn 4 assists van deze wedstrijd.