Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Bekers naar Emmeloord, Drachten en Groningen

Gepubliceerd op 08-04-2019

Futsal Dragten organiseerde ism de KNVB de Noordelijke districtsbeker finales. Zowel in de B-, als A-categorie en de vrouwen. In een goed gevulde sporthal De Drait gingen de bekers naar Emmeloord, Drachten en Groningen.

B-categorie: SC Emmeloord 2 – V & Z Veendam: 3-3

Deze finale werd een spannende aangelegenheid. Beide teams deden weinig voor elkaar onder. Het tempo echter lag niet hoog. Het gevolg was dat beide teams elkaar weinig ruimte gaven en de linies goed gesloten hielden. Wel was duidelijk dat V & Z het spel mocht maken en Emmeloord meer op de counter loerde. Het was dan ook V & Z dat het dichtst bij een openingsgoal was. Jeroen Huizinga schoot echter op de lat. Drie minuten later was het echter wel raak. Jeffrey Breeuwsma schoot via de handen van keeper Lammert Weststeijn raak. Maarten Ebbers van Emmeloord zag even later een goed schot gepakt worden door keeper Tom van Dijk. In de 10e minuut kwam V & Z op 0-2. Harmen Hager passeerde de doelman. Niet lang daarna kwam Emmeloord terug via Gerke Schaap. En hoewel het tempo relatief laag bleef, was de spanning voelbaar. Emmeloord had in het vervolg wel wat meer balbezit en kreeg ook de betere kansen maar tot de rust zou er niet meer worden gescoord.

Na rust was de eerste kans voor V & Z. Het schot van Jeffrey Breeuwsma ging maar net naast. Daarna begon Emmeloord weer wat aan te dringen. Keeper en naast voorkwamen een doelman. Tot de 10 minuut. Laurens Rasing schoot Emmeloord langszij. Daarna ontspon zich een spannend duel. De ruimtes werden iets groter en golfde het spel op en neer, met aan beide kanten mogelijkheden. Zo redde de Groninger doelman op een inzet van Emmeloord. De Groningers raakten nog de paal en zagen de Emmeloorder doelman redding brengen op een poging van Jeroen Hulzinga. Met nog zo.n 7 minuten te gaan kwam Emmeloord via Gerke Schaap op 3-2. Lang kon men niet genieten van deze voorsprong, want amper 2minuten later zorgde Joop Uuldriks voor de gelijkmaker. Hier bleef het bij. En dus moesten strafschoppen (geen verlenging in B-categorie) de beslissing brengen. Beide partijen wisten de eerste 5 strafschoppen te benutten. Doelman Tom van Dijk van V & Z zag vervolgens dat Lammert Weststeijn zijn strafschop wist te pareren en daarmee de beker te pakken.

Vrouwen: De Walden – Drachtster Boys vr 2: 3-8

Zowel De Walden als Drachtster Boys vr 2 spelen bovenin de hoofdklasse van het zaalvoetbal, samen met Nieuw Roden 2. De ambitie van De Walden is om te promoveren naar de Eredivisie. In een, wat betreft spanning, iets tegenvallende wedstrijd, was Drachtster Boys duidelijk de betere ploeg. Vanaf het begin bepaalde men de wedstrijd en zette goed druk op De Walden. Die wisten zich hier aanvankelijk geen raad mee. Na ruim 7 minuten sloeg Drachtster Boys hard toe. Eerst was het goed doorzetten van Brenda Bekkema die de 0-1 opleverde. Nog geen minuut later werd Bernou Hylkema voor de goal gezet en dat leverde de 0-2 op. Met een prachtige volley, waar bij de bal prima uit de lucht werd binnengeschoten door Marissa Elzinga, werd het 1-2. Even was Drachtster Boys wat van slag, De Walden wist er echter ook niet van te profiteren. Drachtster Boys herstelde, combineerde beter dan de gasten en liep vervolgens simpel uit naar 2-5 ruststand. Een combinatie tussen Hylkema en Bekkema werd door de laatste prima afgerond. Marian Meijer zorgde voor de 1-4 en wederom Bekker voor de 1-5. Op slag van rust, met een fraai hard diagonaal schot in de verre hoek zorgde Anne Sikkema voor de 2-5.

Het wedstrijdbeeld veranderde niet in de tweede helft. Drachtster Boys bleef de betere ploeg. De Walden streed voor wat het was, maar het was deze avond niet genoeg. Marian Meijer, Atty Eelkema en Bernou Hylkema tilden de stand naar 2-8. Met nog een paar seconden te gaan schoot Sikkema, bijna op identieke wijze als haar eerdere goal de 3-8 eindstand op het scorebord.

A-categorie: PKC ’83 – REUZ: 4-3

PKC ’83 had Futsal Dragten in de halve finales verslagen. Toen werd ook al duidelijk dat de lijstaanvoerder van de Hoofdklasse een geduchte tegenstander is. Dat bleek ook wel REUZ (uit Vries), middenmoter in de Topklasse F, had de nodige moeite met de mannen uit Groningen. Het werd een spannende finale. Beide partijen deden weinig voor elkaar onder. PKC, een beweeglijk, snel en behendig team nam aanvankelijk het voortouw, maar het was REUZ dat in de 4e minuut de score opende via Patrick Steenbergen. Maar ruim een minuut later was het al gelijk. Met een geweldige kanonskogel jaagde Fahim Bellghroud de bal in de korte bovenhoek. PKC bouwde een licht overwicht op. Halverwege leverde dit de 2-1 op. De harde voorzet vanaf links werd door iedereen gemist. Behalve bij de tweede paal, waar met een simpel tikje de bal over de doellijn werd gewerkt. Reuz beet daarna ook weer wat meer van zich af. Hoewel PKC nog tweemaal een inzet vlak voorlangs zag gaan. REUZ begon in de slotfase dus aan te dringen. Eerst was de Groninger doelman op een schot van Sietse Wichers een sta-in-de-weg, maar even later moest hij toch capituleren. Vanaf de penaltystip, na hands, moest hij capituleren. Tim van Huffelen scoorde de 2-2.

En dus ontspon zich in de tweede helft ook een spannende strijd. Hossein Roghani zette PKC ’83 al snel op 3-2. REUZ testte het houtwerk nog eens. Doelman Rolf van Wijk was nog een aantal malen de reddende factor bij REUZ. Met nog 10 minuten te gaan kwam REUZ langszij. Met een schitterend schot in de kruising zorgde Sietse Wichers voor de gelijkmaker. PKC daarna was weer de bovenliggende partij. Echter naarmate de wedstrijd vorderde en het einde naderde leek REUZ de wedstrijd naar zich toe te trekken en oogde PKC iets vermoeider. Echter de Groningers wisten niet van opgeven. Beide doelmannen zouden zich in deze slotfase nog onderscheiden, zeker de Drentse doelman. Toen iedereen zich eigenlijk al verzoende met het gelijkspel en het publiek zich opmaakte voor een verlenging, sloeg PKC’83 alsnog toe. Anton Jongsma vond een klein gaatje en schoot PKC ’83 naar de bekerwinst.

Na twee gewonnen zaalvoetbal bekers moet REUZ nu het hoofd buigen voor PKC '83 en met lege handen naar Vries.