Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Bekertoernooi eindigt voor FD 5

Gepubliceerd op 12-01-2024

De feestdagen zijn weer voorbij en daarmee ook de drie weken durende voetbalpauze. Voordat komende week weer volop zal worden gespeeld, was het deze week nog rustig met slechts twee wedstrijden.

Futsal Dragten 5 had de 5e ronde in het bekertoernooi bereikt en ontving in sporthal De Drait Roden 4. Beide teams hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht en ondanks meerdere mogelijkheden bleef de brilstand lange tijd op het bord staand. In de 17e minuut kon, na een goed verdedigende actie bij de achterlijn, de bal niet voldoende worden weggewerkt, waarna Roden profiteerde van de opgelegde kans: 0-1. Dragten had daarvoor al op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat de bal enkele keren net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn ging of een goed acterende keeper op hun weg vond. De tweede helft was amper drie minuten oud, toen een verdediger na een solo door het midden oog in oog kwam te staan met de Dragtster keeper en de stand koelbloedig naar 0-2 tilde. Lang bleef die stand niet staan. Dragten trok volop ten aanval en een prima voorzet vanaf de rechterkant kon met een ‘halve draai’ tegen het net worden gewerkt (1-2). De mogelijkheden om langszij te komen waren volop aanwezig en in de 39e minuut viel de gelijkmaker. Een keihard afstandsschot ketste af op de paal, waarna de Roder keeper de bal net niet onder controle kon houden. Via zijn been caramboleerde de bal over de doellijn. Roden leek te wankelen en de 3-2 leek in de maak. Zover kwam het echter niet. Roden counterde na een Dragtster aanval naar de overkant van het veld en zorgde enkele minuten voor tijd voor de 2-3. Vanzelfsprekend was de teleurstelling van de gezichten af te lezen, toen de scheidsrechter voor de laatste keer had gefloten. Ondanks deze nipte nederlaag kan men terugkijken op een geslaagd bekertoernooi, waarin men toch maar mooi de 5e ronde had bereikt!

Een uur daarvoor had Futsal Dragten 8 een competitiewedstrijd gespeeld tegen vv Westerkwartier 3. Dit team werd onlangs aan de competitie toegevoegd en doet de rest van dit seizoen buiten mededinging mee in de 4e klasse. De uitslag doet dan eigenlijk ook niet ter zake en er zullen ook geen punten worden toegekend. In deze wedstrijd ‘om de eer’ zagen we een actief optredend Westerkwartier, dat in de 6e minuut enigszins gelukkig op 0-1 kwam. Ondanks dat Dragten niet de mindere was, lukte het niet om de kansen in doelpunten om te zetten. Dat deed Roden wel en kwam in de 17e minuut op 0-2. Het antwoord kwam in de laatste seconden van de eerste helft met de 1-2. De korte pauze werd gebruikt voor overleg en de afspraken wierpen zijn vruchten af. Dragten zette meer druk en al snel viel de -terechte- gelijkmaker. Vier minuten later kon een steekpass door het midden perfect worden aangenomen en langs de keeper worden gewerkt: 3-2. Het viel af en toe niet mee om deze voorsprong vast te houden, maar Roden was vaak te gehaast in de afwerking om voor echt gevaar te zorgen. Toch viel de 3-3 na slordig Dragtster balverlies op het middenveld. Maar ook een nieuwe voorsprong (4-3) kon net niet worden vastgehouden. Roden zorgde in de 51e minuut alsnog voor de 4-4 eindstand.