Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Bekerwedstrijd geen probleem voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 15-10-2016

In de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi was DWS Oosterpoort te gast bij Futsal Dragten. De eerste klasser uit de stad Groningen begon zonder schroom aan de wedstrijd, maar moest erkennen dat het de onderliggende partij was: 7-1

De eerste grote kans was voor DWS. Al na 30 seconden moest keeper Jan Sander Woudwijk handelend optreden bij een grote kans en voorkwam de snelle achterstand voor de Dragtsters. Maar na deze plaagstoot trok DWS zich meer en meer terug op eigen helft om met een soort handbalopstelling de gastheren op te vangen. Toch lukte het Futsal Dragten om gaatjes te vinden in de hechte verdediging. Rachid Akdim leek in de 4e minuut een voorzet van Tim Hof binnen te tikken, maar kreeg de bal verkeerd op z’n rechtervoet. Deels door onzuiverheid in de passing duurde het tot 13e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Mark Kooistra bediende Aaron Tahaparij, die met een hard schot voor 1-0 zorgde. De gasten raakten hierdoor geenszins in paniek en probeerden met snelle counters de overkant te bereiken. Maar daar stond altijd weer keeper Woudwijk, die zich gedurende de wedstrijd ontpopte tot een heuse sta-in-de-weg. Vol concentratie wist hij zijn doel schoon te houden. In de 18e minuut verdubbelde Mark Kooistra de score na prima te zijn ingespeeld door Tim Hof. En nog voor rust leek de wedstrijd al gespeeld na de derde Dragtster goal. Een uitstekend uitgevoerde opbouw tussen Tim Hof en Dennis de Vries bracht de bal bij Marco Braaksma, die aan de rechterkant de keeper kansloos liet.

Ook na rust was er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Futsal Dragten speelde de bal eenvoudig rond en in de 30e minuut tekende Sander Germeraad voor de 4-0. Hij leek de bal kwijt te raken aan een verdediger en de keeper, maar kon met een halve draai toch het doel vinden.. Vanaf de nieuwe aftrap kon Dragten de bal al snel weer veroveren en met een snelle aanval mocht Dennis de Vries binnen een minuut de 5-0 laten noteren. Het klassenverschil werd duidelijk en na de 6-0 van Tim Hof (33e min.) leek een monsterscore te ontstaan. Futsal Dragten leek af en toe zelfs gas terug te nemen, hoewel men wel steeds pogingen ondernam voor het verhogen van de score. In de 44e minuut verdween ‘de hatelijke nul’ van het bord. Een vrije trap voor Dragten werd in de muur geschoten, waarna DWS er met een razendsnelle counter het veld overstak. Keeper Jan Sander Woudwijk was kansloos tegenover drie aanvallers: 6-1. Vlak daarna leek ook de 6-2 te vallen, maar uit een corner wist niemand van DWS de bal binnen te tikken. Het slotakkoord was voor Dragten. In de slotminuut tekende Sander Germeraad vanaf de linkerzijlijn voor de 7-1 eindstand.

Coach Luchien Eding was gematigd tevreden over de wedstrijd. “We zijn af en toe slordig in het samenspel, waardoor de bal niet daar komt, waar hij gewenst is. Maar we zijn een ronde verder en dat is toch het belangrijkste.” Komende week speelt Futsal Dragten om 20.30 uur bij A.S. Exstudiantes voor de vijfde competitiewedstrijd. In het Alfa Sportcentrum aan de Kardingerweg in Groningen hoopt het de opgaande lijn door te zetten en drie punten mee naar huis te nemen.