Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Bekerwedstrijden domineren week 46

Gepubliceerd op 20-11-2021

Een rustige week ligt achter ons. Een mager programma met slechts vier wedstrijden zorgden daarentegen voor veel strijd en spanning. Bij deze wedstrijden streden drie teams voor een plaats in de volgende ronde in het bekertoernooi.

Al op woensdag reisde Futsal Dragten 7 voor hun 3e ronde bekerwedstrijd naar Sportstad Heerenveen, waar Futsal Heerenveen 5 de gastheer was. Na een relatief rustige eerste helft, waarin FD 7 via 0-1 een voorsprong had genomen, gooide de thuisploeg het in het tweede bedrijf over een andere boeg. Ondanks hun goede wil en meerdere kansen hadden de Dragtsters het nakijken en stond na het laatste fluitsignaal een 4-1 uitslag op het scorebord.

De vrijdagavond in De Drait leverde drie wedstrijden op. Als eerste kwam Futsal Dragten 3 binnen de lijnen voor hun bekerwedstrijd tegen REUZ 1 uit Vries. Zoals het team het vooraf zelf verwoordde, was dit ‘een wedstrijd tussen David en Goliath’. Kijken we naar de competitie-indeling (1e klasse versus Topklasse) dan valt hier wel iets van te zeggen. Maar in het veld was hier weinig van te zien. Futsal Dragten ging de wedstrijd bevlogen en vol overgave in en dat zorgde voor een meer dan aantrekkelijk potje voetbal. FD deed zeker niet onder voor de Drentenaren en een dubieus gegeven penalty in de slotseconden van de eerste helft zorgde voor een 0-1 ruststand. Uiteraard was er niks aan de hand en FD ging na de hervatting vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet. REUZ speelde al de hele wedstrijd gecontroleerd en de voorsprong kon al vrij snel worden verdubbeld. Het cliché ‘enigszins geflatteerd’ kon uit de kast worden gehaald toen vlak voor tijd de stand naar 0-4 was getild. In de laatste minuut werd de symbolische eer gered en werd er afgefloten op 1-4.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 1 voor hun bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser Drs. Vijfje 2. Dat een wedstrijd zonder (veel) doelpunten aantrekkelijk kan zijn, weten we allemaal. Maar hierin zat dusdanig veel spanning dat tot de laatste seconde niet duidelijk was of FD 1 de 1-0 voorsprong uit de eerste helft zou kunnen vasthouden. Zou er publiek aanwezig zijn geweest, dan had iedereen ongetwijfeld op het puntje van de bank gezeten. FD wist met enig kunst- en vliegwerk ‘de nul’ vast te houden, mede door uitstekend keeperswerk. Zelf scoorde FD ook niet meer, maar deze 1-0 betekende wel een plek bij de laatste acht van het noordelijk bekertoernooi.

Aan het eind van de avond kwam Futsal Dragten 10 in het veld voor hun competitiewedstrijd tegen Nieuw Roden 3. Dit veel scorend team nam ook in De Drait al snel een 0-3 voorsprong, maar daarna herstelde FD zich enigszins en vonden de spelers elkaar beter. Toch was de 1-5 ruststand niet vooraf bedacht en in het eerste deel van de tweede helft wist FD vrij snel de spanning terug te brengen tot 3-5. Verder kwam het helaas niet voor ‘het tiende’ en de 3-8 eindstand werd met teleurstelling geaccepteerd.

Voor komende week treden zes teams aan in de diverse sportarena’s. Op woensdag reizen FD 1 en FD 3 al af voor hun competitiewedstrijd, waarna op vrijdag de overige vier wedstrijden staan geprogrammeerd.