Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Bekerwedstrijden geven spanning

Gepubliceerd op 24-09-2022

Voor vier van de zeven FD-teams, uitkomend in de B-categorie, stond deze week een bekerwedstrijd op het programma. Het knock-out systeem wat hierbij wordt gehanteerd zorgt ongemerkt voor extra spanning bij de spelers.

Futsal Dragten 4 mocht op woensdag de voetbalweek beginnen met een bekerwedstrijd bij Futsal Heerenveen 4. Na de redelijk gemakkelijk gewonnen wedstrijd in de eerste ronde (5-9 bij Golden Oldies 1) volgde nu een bezoek aan de buren van het Abe Lenstrastadion. Dat er sprake was van een klassenverschil, bleek al vrij snel in de wedstrijd. Dragten gaf vanaf het beginsignaal vol gas en met een gemakkelijke 0-4 ruststand leek de derde ronde al bijna in zicht. In de tweede helft was het automatische echter uit de ploeg verdwenen en werd men slordiger. Ondanks de negatieve tussenstand probeerde Heerenveen er nog van alles van te maken en maakte men het de gasten behoorlijk lastig. De voordelige marge bleef echter wel in stand en met 1-5 als uitslag zien we FD 4 terug in de koker voor die 3e ronde.

Futsal Dragten 10 beleefde woensdagavond pas haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen met een thuiswedstrijd tegen de voorlopige koploper in de 4e klasse 08, vv Stânfries uit Appelscha. Dat de gasten al een aantal wedstrijden in de benen had, was niet echt te merken. Dragten begon prima en creëerde al in het begin enkele grote kansen, waarbij de bal net naast of over het doel scheerde. Stânfries kon daar weinig tegenover zetten, mede door oplettendheid van de verdedigers. Het voelde enigszins als een teleurstelling dat het bij rust nog steeds 0-0 stond. De tweede helft begon eigenlijk met eenzelfde beeld. Opnieuw kreeg Dragten een opgelegde kans, die maar net gemist werd om binnen te schieten. Pas in de 34e minuut kon het scorebord bediend worden. Het lukte Dragten eindelijk om te scoren en daarmee op een terechte voorsprong te komen. Toen amper twee minuten later ook de 2-0 viel, kroop Stânfries uit zijn schulp en ging meer aanvallend voetballen. Een snel genomen vrije trap verraste de thuisploeg met een tegendoelpunt als gevolg. De spanning werd groter en waarvoor gevreesd werd, gebeurde ook. De 2-2 viel en met nog slechts twee minuten op de klok moest Dragten capituleren: 2-3. Dat in de laatste minuut de eindstand op 2-4 werd bepaald mag als geflatteerd worden beschouwd.

De vrijdagavond stond volledig in het teken van bekervoetbal. Met voor Futsal Dragten maar liefst drie thuiswedstrijden tegen mede-sporthalgebruiker ONT/CHZ (wie heeft de loting verricht?) werd volop gestreden voor een plek in de volgende ronde.

Al om 19.00 uur trad derdeklasser Futsal Dragten 7 aan tegen ONT/CHZ 2, uitkomend in de 2e klasse. Dit werd een wedstrijd waarbij beide teams veelal een hoog tempo hanteerden. Ondanks enkele goede kansen, waaronder een schot op de lat door de gasten, bleef ook in deze wedstrijd de brilstand tot de rust op het bord staan. Maar vlak na de hervatting was het raak. Een uitstekend uitgevoerde aanval over meerdere schijven eindigde pas toen de bal bij ONT/CHZ tegen de touwen lag: 1-0. Daarna was er ook de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Hierin verzuimde Dragten, waardoor de spanning tot het einde te snijden was. Ondanks een steeds grotere druk en met een meespelende keeper in de laatste minuten hield Dragten stand en bereikte door dat ene doelpunt de volgende ronde.

Om 21.00 uur was het de beurt aan Futsal Dragten 8. Met competitiegenoot ONT/CHZ 4 als opponent hadden beide teams vorige week alvast aan elkaar kunnen wennen, waarbij Dragten de bovenliggende partij was. Nu ging het minder eenvoudig en ONT/CHZ nam al snel de leiding. Maar zo’n vijf minuten later werd de score alweer gelijkgetrokken. De gasten gaven geen kik en een mooie aanval zorgde voor een nieuwe voorsprong. Ook deze werd weer tenietgedaan en de 2-2 ruststand gaf een goede weergave van het krachtsverschil. In de tweede helft kwam Dragten beter uit de verf en kon men langzaam maar zeker uitlopen naar een uiteindelijke 7-3 overwinning.

De laatste wedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 9. Ook nu was de tegenstander een team, wat in dezelfde competitiepoule uitkomt, namelijk ONT/CHZ 6. Bovendien was het een wedstrijd tussen twee teams, die dit seizoen voor het eerst in de zaal hun kunsten vertonen. In dit duel lukte het Dragten niet om de wedstrijd naar zicht toe te trekken. Het duurde echter tot de 23e minuut voor de gasten het (lichte) veldoverwicht wisten om te zetten in een voorsprong. Vol goede moed werd begonnen aan de tweede helft, met een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar even later lag de bal aan de andere kant tegen het net. Pogingen voor de aansluitingstreffer strandden enkele malen, waarna de wedstrijd in het slot werd gegooid met de 0-3. Dat er even later nog een doelpunt viel, was uitsluitend voor de statistieken. Met deze 0-4 is het bekertoernooi voor FD 9 helaas voorbij.

Komende week gaat de competitie weer verder met een druk programma voor Futsal Dragten. Maar liefst negen teams zullen binnen de lijnen komen, waarvan FD 9 zelfs tweemaal.