Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Beknopt programma vanwege WK

Gepubliceerd op 07-12-2022

Omdat het Nederlands Elftal tijdens de WK de kwartfinale heeft bereikt en daarin op vrijdag de kraker tegen Argentinië zal spelen, heeft de KNVB besloten om alle wedstrijden voor die dag uit te stellen.

Voor deze vrijdag stonden drie wedstrijden gepland, waarvan er twee ‘thuis’ gespeeld zouden worden. Deze wedstrijden zijn inmiddels verplaatst naar een latere datum. Maar om deze week toch nog te kunnen voetballen, heeft Futsal Dragten dit seizoen gelukkig nog een andere speeldag, namelijk de woensdagavond.

Dus was de eerste wedstrijd gereserveerd voor Futsal Dragten 5, dat klaar was om Potetos 7 te ontvangen. In de loop van de woensdagmiddag kwam echter het bericht, dat de Groningers niet in staat waren om voldoende spelers op te been te brengen(!) en daardoor niet konden spelen.

En zo kwam het dat er deze week slechts één wedstrijd overbleef, namelijk die tussen Futsal Dragten 6 en Nieuw Roden 2. Beide teams beleven tot nu toe een teleurstellend seizoen, waardoor men zich terugvindt op de 11e en 12e plaats op de ranglijst. Dat men dit zelf ook een positie vindt, waar ze niet thuis horen, probeerden beide teams in de wedstrijd duidelijk te maken. Maar ondanks de goede bedoelingen lukte het niet om het net te vinden. De 0-0 ruststand was hierdoor een logisch gevolg. In de tweede helft veranderde er in eerste instantie niet veel in het spelbeeld. Totdat Dragten ineens via een mooie aanval voor de 1-0 zorgde. Voor Nieuw Roden was het dus zaak om de stand weer minimaal in evenwicht te trekken. Dat lukte in de 42e minuut en in de resterende tijd gingen beide teams toch voor de driepunter. Voor Dragten waren de druiven zuur, toen Nieuw Roden voor de tweede keer toesloeg en zo de eindstand op 1-2 bepaalde.

Met in totaal zeven wedstrijden in de komende week zal het jaar 2022 worden afgesloten. Daarbij vallen met name de wedstrijden op vrijdag op: het wordt een echte broederstrijd met eerst de clash tussen Futsal Dragten 8 en 10, waarna het jaar wordt afgesloten door Futsal Dragten 1 en 3, die in deze onderlinge strijd bepalen wie zich plaatst voor de kwartfinale in het Noordelijke bekertoernooi.