Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Beperkt programma in vakantieweek

Gepubliceerd op 24-02-2024

Om iedereen in deze vakantieweek in de gelegenheid te stellen rust te nemen, was vooraf bedacht om een voetballoze week te plannen. Helaas lukte dat niet helemaal, doordat eerder geplande wedstrijden waren verschoven naar deze week.

In de eigen sporthal ontving Futsal Dragten 7 in Futsal Marum 4 de runner-up in de 3e klasse 14. Hoewel de thuisploeg als eerste de kans kreeg om de score te openen, was het Marum dat na een klein kwartier spelen met een lage schuiver met 0-1 de score opende. Men had dat overigens al eerder kunnen doen, ware het niet dat Dragten achterin goed stond op te letten om de brilstand in tact te houden. Enkele minuten voor rust werd de marge verdubbeld met een halve draai in de korte hoek. Dragten bleef hard werken en dat werd beloond met een hard schot in de rechterbovenhoek: 1-2. Ook in de tweede helft was het meeste balbezit voor de gasten, door onzuiverheid lukte het echter niet om tot score te komen. Aan de andere kant van het veld had Dragten in de 32e minuut de gelijkmaker op de schoen, maar de inzet ging hoog over. Omdat beide teams verzuimden om de bal tegen het net te werken, bleef het tot het eind spannend. Totdat vlak voor tijd een harde knal vanaf zo’n 20 meter pardoes voorbij de Dragtster keeper werd geschoten. Al met al was de 1-3 winst voor Marum terecht te noemen, hoewel een gelijkspel ook zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Aan de andere kant van Drachten streek Futsal Dragten 8 neer voor de uitwedstrijd bij ONT/CHZ 7. Dit werd ook een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij beide teams amper voor elkaar onder deden. Na ruim een kwartier spelen nam ONT/CHZ met 2-0 een hoopvolle voorsprong, waarna Dragten nog voor rust met de 2-1 de spanning terugbracht. Twee minuten na de hervatting werd de marge weer twee, waarna het weer de beurt was aan de gasten. Het leek er even op, dat ONT/CHZ daarna de touwtjes wat liet vieren, waar de gasten dankbaar gebruik van maakten: binnen twee minuten stond het met 3-3 ineens weer gelijk. ONT/CHZ schrok wakker en vanaf de nieuwe aftrap zorgde men voor een nieuwe voorsprong, om daar tachtig seconden later met de 5-3 nóg een doelpunt aan toe te voegen. Alsof het zo moest zijn, was het twee minuten later weer de beurt aan Dragten: 5-4. Door de vele kansen voor beide doelen was het wachten op nieuw gejuich, maar dat liet nog even op zich wachten. Op het moment dat de klok werd stilgezet, viel het laatste doelpunt. Deze was voor Dragten, dat daarmee -net als vorige week- met de 5-5 een punt mee naar huis nam.

Onder toeziend oog van veel meegereisde supporters -er was een heuse bus afgehuurd!- wilde Futsal Dragten 5 het goede spel uit de laatste wedstrijden een vervolg geven. Daarvoor was men afgereisd naar het altijd gezellige Balk voor een confrontatie met het plaatselijke 2e team. Na een aantrekkelijke eerste helft, waarin de thuisploeg een 1-0 voorsprong had genomen, ging het in het tweede bedrijf de verkeerde kant op. Na de 2-0 viel ook een derde doelpunt en leek de wedstrijd beslist. Met steun van de vele supporters herstelde Dragten zich wonderwel en een fraaie treffer (3-1) werd even later gevolgd door de aansluitingstreffer. Balk leek door de Dragtster dadendrang te wankelen en keek in de slotminuut angstvallig naar de scheidsrechter, die tot hun opluchting eindelijk voor het laatst floot. Tot nu toe onbevestigde berichten melden dat de spelersbus pas in de loop van de nacht de terugreis hervatte, omdat alle inzittenden het centrum van Balk met een bezoek onveilig maakten(…).