Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Beperkt programma wegens Pasen

Gepubliceerd op 29-03-2024

In deze week voor Pasen is er maar een beperkt programma voor de zaalvoetballers. Voor Futsal Dragten stonden er geen thuiswedstrijden op het programma, drie teams speelden een uitwedstrijd.

Daarbij beet Futsal Dragten 3 al op woensdag het spits af en dat deden ze na een lange reis naar de Noordoostpolder. In de Bosbadhal werden ze ontvangen door Futsal Emmeloord 2, die nummer drie in de Hoofdklasse I. De Dragtsters waren gefocust op een goed resultaat en dat werd in de wedstrijd al snel duidelijk. Men nam met 0-1 het openingsdoelpunt voor hun rekening en ondanks de gelijkmaker was het duidelijk dat er iets te halen viel. Dat liet men vervolgens zien door twee rake doelpogingen (1-3), om in het vervolg van de wedstrijd de voorsprong niet meer uit handen te geven. Met een 3-4 ruststand leek Emmeloord nog steeds hoop te koesteren op een goed resultaat. Dragten kegelde die hoop koelbloedig omver door gedurende de tweede helft uit te lopen naar 4-8. Ondanks veelvuldig aandringen en een meer dan uitstekend optreden van de Dragtster gelegenheidskeeper kregen de gastheren geen kans om de wedstrijd te doen kantelen. Bij de stand 7-9 zette Emmeloord nog eens alles op alles en een uitstekend uitgevoerde Friese counter zorgde voor de 7-10 eindstand.

Voor de twee uitwedstrijden op vrijdagavond verplaatsten we ons naar de andere kant van Drachten. In het Sportcentrum werden Futsal Dragten 5 en 7 ontvangen door resp. ONT/CHZ 3 en 4. Helaas werd dat voor beide team geen goede vrijdag.

Futsal Dragten 5 kwam bij ONT/CHZ 3 als eerste binnen de lijnen. In de eerste helft had men de zaken goed onder controle en de 1-0 in de 8e minuut was drie minuten later al omgebogen naar 1-2. Dragten speelde een bekeken wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat de gastheren de stand weer gelijktrokken. Bij het ingaan van de laatste minuut kwam het met 2-3 toch weer op voorsprong, nadat de keeper op het verkeerde been was gezet. In de tweede helft ging het ineens heel anders. Dragten raakte het overzicht kwijt en de frisse combinaties uit de 1e helft waren plotseling onzichtbaar geworden. Na de 30e minuut had ONT/CHZ ineens de vleugels uitgeslagen en sloegen daarmee met zeven doelpunten keihard toe. FD vond zich daarna een klein beetje terug door in de 47e en 48e minuut tweemaal het net te vinden (9-5). In de slotseconden zorgde ONT/CHZ nog net voor de dubbele cijfers.

Ook Futsal Dragten 7 had zich vooraf ook iets anders van hun wedstrijd voorgesteld. Net als in de wedstrijd van vorige week had men het in de eerste helft goed voor elkaar en ondanks de 2-1 ruststand was er nog geen man overboord. Een makkelijk gegeven vrije trap in de 34e minuut werd keihard achter de Dragtster keeper geschoten, waarmee ONT/CHZ vooruit kon. Toen vijf minuten later ook de 4-1 viel, werd er nog even geprotesteerd omdat de bal voorafgaande aan de aanval de zijlijn zou zijn gepasseerd, maar dat was de scheidsrechter ontgaan. Met de meespelende keeper wilde Dragten toch nog wat forceren, waardoor ONT/CHZ zich daardoor meer terugtrok op de eigen helft. In de laatste vijf minuten werd er door de gastheren nog tweemaal gescoord, waarna de wedstrijd bij 6-1 werd afgesloten.

De komende week zullen vijf FD-teams ten strijde trekken. Deze wedstrijden worden alle op vrijdag gespeeld.