Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

De bal rolt gelukkig weer…

Gepubliceerd op 05-02-2022

Na zo’n twee maanden van volledige stilte mochten we eindelijk weer de zaal in voor een officiële wedstrijd. Hoewel velen een paar weken geleden nog vrij sceptisch waren, gloorde er toch een groen lichtje in de verte. Vanaf deze week werd dat lichtje een grote lamp.

Voor Futsal Dragten stonden er deze week drie wedstrijden op het programma met maar liefst vijf FD-teams binnen de lijnen. En wat voor wedstrijden! In sporthal De Drait openden Futsal Dragten 4 en 5 de avond in een zeer aantrekkelijk onderling treffen. In het begin was het even aftasten, maar vrij snel gingen beide teams ‘los’. De beide derdeklassers deden niet voor elkaar onder en de 1-1 ruststand was dan ook een bijna logische tussenstand. In de tweede helft sloeg ‘het vijfde’ echter toe en de 1-3 werd door de spelers met een voldaan gevoel gevierd.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 7. Met het Groninger Potetos 6 stond meteen een geduchte tegenstander aan de andere kant van het veld en het was wachten wie als eerste het net zou weten te vinden. Dat lukte FD 7, vlak voor het verstrijken van de eerste helft. Maar na de hervatting sloeg Potetos binnen enkele minuten genadeloos toe en stond er ineens een 1-3 tussenstand op het bord. “Even slikken en ademhalen” zal ongetwijfeld in de gedachten hebben gespeeld, want daarna hervond FD zich en met twee voltreffers kwam men terug tot 3-4. Helaas duurde de wedstrijd net even tekort om de nederlaag te voorkomen.

De laatste wedstrijd van de avond was opnieuw een broederstrijd. Futsal Dragten 2 ‘ontving’ FD 3 en voor de derde keer deze avond was te zien dat men het voetbal gemist had. In een heerlijke wedstrijd werd een schouwspel vertoond, waar de spanning van afspatte. Met mooie acties, prima combinatiespel en heel veel strijd werd via een 0-1 ruststand uiteindelijk met 1-3 als eindstand de driepunter door FD 3 bijgeschreven.

De komende week gaan zes teams de zaal in en alle wedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld, eerlijk verdeeld in drie thuis- en drie uitwedstrijden.

De eindconclusie van deze week: De bal rolt gelukkig weer…!