Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

De eerste driepunter voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 04-10-2016

Hoewel het spel niet onaardig oogt, vorige week bij Urk was het zelfs goed te noemen, verloor Futsal Dragten tot nu toe beide wedstrijden in de Topklasse. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen was het dus noodzakelijk om de eerste punten te pakken.

En in deze wedstrijd was ‘buurman’ Futsal Marum op bezoek, inclusief oud Dragten-coach Erik Donker en oud-speler Arnaud Donker. Temeer een reden voor de thuisploeg een goed resultaat neer te zetten. Met invaller-keeper Taede Groenewoud en debutant Joël Wagenaar begon Futsal Dragten aan een enerverende avond. Het werd een wedstrijd, waar de spanning de boventoon voerde die tot het eind van de wedstrijd bewaard bleef. Beide teams hielden elkaar goed in de gaten over de te nemen tactische handelingen, waar vervolgens goed op werd gereageerd. Sander Germeraad zorgde voor de openingstreffer aan Dragtster kant, zij het met enig fortuin. Zijn lob over een aantal spelers was bedoeld voor het hoofd van Dennis de Vries. Hij sprong echter een paar centimeters te laag, waardoor de bal niet beroerd kon worden. De Marumer keeper werd vervolgens verrast en de 1-0 was geboren. Maar lang kon Dragten niet genieten van deze voorsprong. Uit een corner werd de bal teruggelegd, waarna Arnaud Donker met een hard schot voor de gelijkmaker zorgde. Maar ook deze stand bleef niet lang staan. Sterker nog, vanaf de aftrap werd meteen de aanval gezocht. Marco Braaksma bediende Dennis de Vries, die fraai voor 2-1 zorgde. Het spel werd wat meer fysiek, ook omdat de scheidsrechter het spel niet voor elk wissewasje wilde onderbreken. Af en toe leidde dit tot lichte ergernis, maar ook de spelers beseften dat dit een echte derby was. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en het duurde dan ook tot de 19e minuut voor er weer gescoord werd. Mart Hoekstra van Futsal Marum wist de ruststand op 2-2 te zetten.

Na de tactische aanwijzingen in de korte pauze begonnen beide teams aan de tweede helft en beide teams gingen op zoek naar de voorsprong. Dit ging gepaard met meer overtredingen, waar niet altijd tegen opgetreden werd. Een vrije trap van Mark Kooistra kon niet goed weggewerkt worden en Marco Braaksma stuitte in de rebound op een verdediger. Kooistra was echter doorgelopen tot bij de doellijn en wist de bal binnen te tikken: 3-2. Futsal Marum kwam na enkele minuten echter weer op gelijke hoogte. Na een corner was het opnieuw Mart Hoekstra die voor Marum het net wist te vinden. De combinatie tussen Mark Kooistra en Sander Germeraad was om in te lijsten. De Marumer verdediging werd verrast door beide heren en Germeraad tekende voor de 4-3. In de slotminuten haalde Marum de keeper naar de kant voor een extra veldspeler en deze aanvalsdrang leidde nog tot enkele doelpuntrijke momenten. Taede Groenewoud zorgde er met enkele katachtige bewegingen voor dat de gelijkmaker niet meer op het bord kwam.

Uiteraard was Dragten-coach Luchien Eding content met het resultaat. “Het was niet altijd goed, maar dat weet je bij zulke wedstrijden. We hebben druk kunnen zetten en veel kansen gecreëerd, maar ook steekjes laten vallen. Maar met deze drie punten houden we een goed gevoel over en gaan we volgende week naar WMC.” Zijn collega Erik Donker was logischerwijs minder tevreden. “We hebben niet altijd goed gereageerd, waardoor we het onszelf moeilijk maakten. Met onze kansen tegen het eind van de wedstrijd was een gelijkspel mogelijk geweest, maar jullie hebben verdiend gewonnen.” Volgende week is Futsal Dragten te gast in Winschoten. De wedstrijd tegen WMC begint om 21.00 uur.