Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

De laatste week?

Gepubliceerd op 27-11-2021

Van de zeven geplande wedstrijden in deze week konden er maar liefst vier niet doorgaan. Daarvan hadden er drie te maken met het C-woord. We zitten met z’n allen in een enorme crisis en dit heeft ernstige gevolgen voor het zaalvoetbal en de planning van wedstrijden. Dat hebben we vrijdagavond kunnen zien en horen.

De wedstrijden die wel doorgingen waren dus op minder dan één hand te tellen. Allereerst was het Futsal Dragten 3 dat op woensdagavond aantrad in de ACLO-hal in Groningen, waar Drs. Vijfje 3 gastheer was. De eerste competitiewedstrijd in september was met een goed resultaat (7-3) afgesloten en gaf hoop voor een nieuwe driepunter. Maar de ene woensdag is de andere niet en hierdoor ontbraken maar liefst vier vaste spelers. Het automatisme was dan ook minder en ondanks de 2-3 voorsprong halverwege de wedstrijd verliep de wedstrijd moeizaam voor de Dragtsters. De ‘Stadjers’ zetten in het tweede bedrijf een tandje bij en mede door onzorgvuldigheid in de afwerking betekende dat men met een 4-3 nederlaag terugging naar Friesland.

Van de vier geplande wedstrijden op vrijdagavond in De Drait ging er slechts eentje door. Futsal Dragten 2 ontving de buren van Drachtster Boys 1. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Drachtster Boys dat enkele minuten voor rust de 0-1 scoorde. Na de hervatting ging men er echter vandoor en had Dragten het nakijken. Het ene doelpunt was een doekje voor het bloeden, maar de 1-6 eindstand was duidelijk.

Tegelijkertijd speelde Futsal Dragten 6 hun wedstrijd in Zevenhuizen, waar Nieuw Roden 2 het ontvangende team was. Beide teams hadden tot dusver tien punten verzameld, waar Dragten één wedstrijd meer de gelegenheid voor heeft gehad (6 om 5). De 1-2 ruststand was veelbelovend voor het vervolg in de wedstrijd en daarin bleef men koel. Dezelfde cijfers werden in de tweede helft op het bord gezet, wat -opgeteld- een 2-4 eindstand opleverde en de altijd welkome driepunter.

En toen….

De nationale mededeling op de vroege vrijdagavond dat in elk geval voor de komende drie weken de sporthallen dicht blijven maakte duidelijk, dat het de laatste voetbalavond van dit kalenderjaar zou zijn. Aan de ene kant is het onbegrijpelijk, dat juist de (voetbal)sport dupe is van de maatregelen, die nu genomen zijn. Anderzijds is het misschien maar goed dat er nu een rustpauze van ruim een maand is ingelast, want bij elke wedstrijd was het tot het laatste moment niet duidelijk of een wedstrijd door zou gaan.

Met enige medewerking van iedereen hopen we in de tweede week van januari weer te kunnen starten, want dit zijn zowel sportief als financieel zware tijden voor een vereniging en dus ook voor Futsal Dragten.

Tot die tijd: stay safe, wees alert, maar blijf genieten!