Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

De vrijdagavond is al weer bijna als vanouds…

Gepubliceerd op 25-09-2021

We zijn nu enkele weken onderweg en het ‘ouderwetse vrijdagavondgevoel’ begint alweer te wennen. Het rustig op de tribune kunnen kijken naar de wedstrijd met op de achtergrond het geluid van een volle sportkantine met moegestreden voetballers voelt al weer bijna als vanouds.

En dus stonden er weer vier wedstrijden op het programma, waarbij Futsal Dragten 6 als eerste tussen de lijnen kwam voor hun wedstrijd tegen Real Camaradas 6 uit Zuidhorn. De mannen achter de wedstrijdtafel hoefden in de 1e helft slechts tweemaal in actie te komen: de tijdklok bij het eerste fluitsignaal starten en na 24 minuten weer stopzetten. In de tweede helft kregen ze het wel drukker door de 6-2 overwinning van de Dragtsters.

Daarna kwam FD 10 het strijdtoneel op voor hun wedstrijd tegen TLC 4. Ook in deze wedstrijd werd tot de 2e helft gewacht met het maken van doelpunten. Na de hervatting was het wel meteen raak voor TLC, dat uiteindelijk met een 2-4 winst terugkeerde naar Leek.

Het hoofdgerecht van de avond werd bereid door Futsal Dragten 1 en Hoogeveen 1. De thuisploeg was behoorlijk gehavend vanwege blessures, maar dat weerhield hen niet om halverwege de wedstrijd met een 2-0 voorsprong te gaan rusten. In de tweede helft bleef de marge in stand en met de 4-2 eindstand schreef FD de eerste wedstrijdpunten op het wedstrijdformulier om vervolgens in de kantine aan te schuiven voor de ‘maaltijd met bruin fruit’.

De ‘tien uur-wedstrijd’ werd gespeeld door Futsal Dragten 8 en Westerkwartier 4. Met een 0-4 stand halverwege de wedstrijd was de hoop op een goed resultaat al enigszins verdwenen, na een kleine tien minuten in de tweede helft ging het ineens heel snel en moest FD 8 nog eens elf doelpunten slikken: 0-15.

Naast deze thuisduels waren er nog drie wedstrijden, die elders werden gespeeld. Futsal Dragten 3 speelde al op maandagavond in en tegen Oosterwolde dat, na een 1-0 ruststand, na de hervatting ook snel op 2-0 kwam. Toen was het de beurt aan FD, dat volop druk zette en vervolgens het thuisteam conditioneel aftroefde met een 2-5 overwinning als resultaat.

Vrijdagavond stond Futsal Dragten 4 al om 19.00 uur op het veld in Zevenhuizen, waar Nieuw Roden 1 gastheer was. Na een spannend verlopen 1e helft (3-2 rust) wist het thuisteam in het tweede bedrijf stand te houden en moest FD 4 door de 5-3 nederlaag helaas zonder punten terug naar Drachten.

Op het moment dat in Zevenhuizen het laatste fluitsignaal klonk, stond Futsal Dragten 7 in Roden klaar voor de aftrap tegen het plaatselijke 4e team. De 0-2 voorsprong bij rust zag er veelbelovend, maar meerdere schoten op paal en lat verhinderden dat de voorsprong kon worden uitgebreid. Roden zette een tandje bij en wist uiteindelijk met 8-5 te zegevieren.

Komende week wordt de 2e ronde in het KNVB-bekertoernooi afgewerkt waarin vier FD-teams zullen uitkomen. FD 4 bijt op woensdag het spits af, waarna op vrijdag FD 2, FD 6 en FD 7 op vrijdag zullen proberen de volgende ronde te bereiken. Zowel FD 1 als FD 3 hebben in deze ronde een bye en kunnen dus toekijken. Daarnaast staan er ook nog drie competitiewedstrijden op het programma.

Kijk voor het volledige programma elders op deze site.