Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

De week van de afzeggingen(?)

Gepubliceerd op 27-04-2024

Het is eigenlijk niet te begrijpen. Elk jaar worden verenigingen aan het eind van de competitie geconfronteerd met afzeggingen. Natuurlijk zal daar een reden voor zijn, maar het motiveert de welwillenden niet echt.

Ook Futsal Dragten kan er over meepraten. Maar liefst drie geplande wedstrijden op de vrijdagavond konden geen doorgang vinden, omdat de spelers -om welke reden dan ook- niet beschikbaar waren.

Futsal Dragten 7 zou op bezoek gaan bij Stânfries 1. De reis naar Appelscha werd afgezegd, vanwege een tekort aan spelers. De wedstrijd zal over twee weken worden ingehaald.

Vanwege meerdere (ernstige) blessures en de afwezigheid van andere spelers zag ook Futsal Dragten 4 zich genoodzaakt om de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat zvv Grijpskerk 2 te annuleren. Deze wedstrijd zal op vrijdag 17 mei worden ingehaald.

Ook de wedstrijd van Futsal Dragten 8 ging niet door. TLC 7 meldde al halverwege de week, dat men problemen voorzag om voltallig naar Drachten te komen en dat werd vrijdagmiddag bevestigd. Voor deze wedstrijd is nog geen vervangende datum bekend.

Al met al bleef er maar één thuiswedstrijd over en dat was de strijd om de vijfde plaats in de Hoofdklasse I tussen Futsal Dragten 3 en De Herauten 1 uit Burgum. Het werd een clash tussen twee teams, die niets voor elkaar onderdeden en elkaar gedurende de hele wedstrijd bestookten met prima aanvallen en doelpogingen. Nadat De Herauten al na dertig seconden het houtwerk had getest, kwam Dragten na drie minuten op voorsprong. De Burgumer pogingen om de gelijkmaker te scoren kregen resultaat in de 11e minuut. Even later kwam De Herauten bijna op 1-2, ware het niet dat de bal opnieuw uiteenspatte op de lat. Direct daarna wist Dragten wel toe te slaan met de 2-1. Met het derde doelpunt in de 21e minuut werd voor het eerst een klein gaatje geslagen. De gasten beantwoordden dat echter binnen zestig seconden met de 3-2. Ook in de tweede helft was het genieten. De dadendrang verdrong de licht opkomende vermoeidheid bij de spelers en beide teams gingen door met kansen creëren. Deels door onzuiverheid in de afwerking bleef het tot het einde spannend. Dragten kon de voorsprong wel vasthouden en de 5-4 eindstand werd met gejuich begroet.

Futsal Dragten 2 ging voor de ‘return’ op bezoek bij Futsal Meedhuizen. De glansrijke kampioen in de Hoofklasse H was vorige week nog te gast in Drachten en ging toen met de drie punten naar huis. Ook nu konden de Friezen het een helft volhouden en gingen met 1-0 de rust in. Mede door het ontbreken van echte aanvallers -en goalgetters- kreeg Dragten het niet voor elkaar om het net te vinden. Enigszins geflatteerd liep Meedhuizen in de tweede helft uit naar een duidelijke 6-0 winst.

Futsal Winsum 2 was gastheer voor Futsal Dragten 1. De gastheren dragen al vrijwel de hele competitie de rode lantaarn bij zich, maar zetten in deze laatste competitiewedstrijd nog eenmaal alles op alles om met opgeheven hoofd het seizoen af te sluiten. Daarin was Dragten toch wel wat verrast en het lukte niet om met een overwinning huiswaarts te keren. Na een 2-1 ruststand bleef de spanning tot het einde van de wedstrijd de boventoon voeren. Uiteindelijk zegevierde Winsum met 5-4 en putten daarmee moed om tijdens de komende nacompetitiewedstijden lijfsbehoud te bewerkstelligen.

Nu we de laatste voetbalmaand van dit seizoen ingaan, slinkt het aantal nog te spelen wedstrijden zienderogen. Voor komende vrijdag staan drie (uitgestelde) thuiswedstrijden op het programma.