Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

De week van de eerste punten en veel spanning

Gepubliceerd op 25-11-2023

In een voetbalweek waarin alle teams binnen de lijnen kwamen, was het FD 1 dat op woensdagavond het spits afbeet. De overige teams zorgden vrijdag voor een overvolle avond.

Nummer 7 van de Topklasse Futsal Dragten 1 reisde woensdagavond af naar Leeuwarden voor het treffen met nummer drie, Futsal Frisia 1. Van een verschil op de ranglijst was tijdens de wedstrijd echter weinig te merken. Dragten begon goed aan de wedstrijd met meerdere kansen op de openingstreffer. Frisia zette daarentegen ook veel druk, mede door een meespelende keeper. Enigszins tegen de verhoudingen in namen de gastheren met 1-0 die eerste treffer voor hun rekening en breidden deze voorsprong even later uit naar 2-0. Dragten bleef de aanval zoeken en tijdens tweemaal een man-meer moment trok men nog voor rust de stand weer in evenwicht. Ook in de tweede helft hield Dragten het bij hun eigen spelconcept en Frisia werd steeds meer teruggedrongen op de eigen helft. Het derde doelpunt kon haast niet uitblijven voor de gasten en die viel dan ook. Het lukte Frisia niet om deze achterstand teniet te doen en door druk te blijven zetten op de tegenstander nam FD met de bevrijdende 2-4 de drie punten mee naar huis.

Futsal Dragten 4 nam op vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd voor haar rekening en ontving FC Grootegast 1. Tijdens deze wedstrijd zat het venijn duidelijk in de staart. Nadat Dragten vroeg in de wedstrijd op 0-1 achterstand kwam, wist men dit om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Grootegast drong daarna duidelijk aan en kwam vlak voor rust weer op gelijke hoogte. De tweede helft was een kleine drie minuten oud, toen FD weer op voorsprong kwam. Ondanks meerdere kansen voor beide teams bleef deze stand tot vlak voor tijd staan. Het lukte Grootegast om in de 47e minuut met 3-3 weer langszij te komen. In de (lange) laatste minuut kwam toch nog een verandering in de score. Dragten vond vlak voor het vijandelijke doel een gaatje en zorgde voor 4-3. Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen en Grootegast kreeg het met een laatste inspanning alsnog voor elkaar om de wedstrijd op 4-4 te laten eindigen.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 5. Men ontving Futsal Heerenveen 7 en beide teams bivakkeren op de laatste plaats in de 2e klasse. Na vijf gespeelde wedstrijden was het zowel Heerenveen als Dragten nog niet gelukt om punten te behalen. Bij het zien van dit onderlinge treffen is dat misschien wel opvallend te noemen, want er werd een aantrekkelijke pot voetbal op de mat gelegd met meer dan een handvol kansen voor beide teams. Na de 0-1 in de 5e minuut kon al snel de gelijkmaker genoteerd worden en Dragten liep daarna uit naar 3-1. Toen was het weer de beurt aan Heerenveen en enkele seconden voor rust was de stand met 3-3 weer rechtgetrokken. De tweede helft was een kopie van voor rust. Met veel aanvallende aspiraties kwamen de gasten in de 28e minuut op 3-4 en moest FD weer in de achtervolging. Goed verdedigend werk voorkwam enkele keren een nieuwe gelijkmaker. Of was het voor de thuisploeg pech in de afwerking? In de 39e minuut viel dan toch de terechte gelijkmaker en de wedstrijd leek net als de wedstrijd daarvoor ook in 4-4 te eindigen. Bij Dragten gingen in de 50e minuut toch nog de armen de lucht in, waar de hoofden bij Futsal Heerenveen naar beneden gingen. FD had met de 5-4 alsnog de overwinning naar zich toegetrokken en daarmee de eerste drie punten vergaard.

Met Futsal Marum 1 als tegenstander had Futsal Dragten 3 een redelijk gemakkelijke avond. Na zes minuten spelen was het scorebord al driemaal bediend en toonde een 3-0 voorsprong. Marum moest alle zeilen bijzetten om een rampscenario te voorkomen, wat hen maar gedeeltelijk lukte. Dragten deed het rustiger aan en mede door onzorgvuldigheid in de afwerking ging de teller haperen. Zeker, Futsal Marum had ook kansen, maar de 6-1 ruststand gaf duidelijk aan, wie de bovenliggende partij was. Het tempo in de wedstrijd was in de tweede helft ongeveer gelijk als voor de pauze, toch leidde dit niet tot (opnieuw) veel doelpunten. Marum kon de schade beperkt houden en kreeg ook mogelijkheden om dichterbij te komen. Zover kwam het niet. Met elk nog twee doelpunten werd de wedstrijd bij 8-3 afgefloten.

Futsal Dragten 2 stapte in de auto’s voor de reis naar Groningen, waar Drs.Vijfje 2 stond te wachten. De nummers 4 en 5 in de Hoofdklasse bevestigden het minieme verschil en zorgden voor een goede wedstrijd. Met 2-1 als ruststand was nog zeker geen winnaar aan te wijzen en ook in de tweede helft bleef dit lang onzeker. Uiteindelijk viel het kwartje (hebben we die nog?) de kant op van Drs. Vijfje en bleven door de 5-3 eindstand de punten in het ACLO Sportcentrum.

Over de wedstrijd van Futsal Dragten 7 bij ONT/CHZ 4 valt weinig te zeggen. Dragten had duidelijk zijn avond niet en kreeg het niet voor elkaar om de kansrijke aanvallen om te zetten in doelpunten. Overigens was dat bij de gastheren ook een probleem. Toch lukte het hen tweemaal, waarmee de wedstrijd 2-0 als uitslag kende.  

Het team dat de smaak te pakken heeft, is Futsal Dragten 8. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen en daar zou men graag een derde aan toe willen voegen. Dan zou wel Drachtster Boys 3 verslagen moeten worden. Met slechts één wissel voorzag men echter een moeilijke wedstrijd, hoewel ook de Boys niet op volle oorlogssterkte kon aantreden. Beide teams hadden moeite om het net te vinden en de 0-1 in het voordeel van Dragten was dan ook het gevolg. In de tweede helft werden daar nog twee goals aan toegevoegd, wat dus met deze 0-3 de derde achtereenvolgende driepunter opleverde.