Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Dit jaar (opnieuw) geen Smallingerland Cup

Gepubliceerd op 11-12-2022

Na twee jaar van verplichte afgelasting stond dit jaar tussen kerst en Oud en Nieuw de strijd om de Smallingerland Cup weer op het programma. De commissie was er klaar voor en alle voorbereidingen waren in volle gang.

Het wachten was op de aanmeldingen van de diverse verenigingen, die -zo was de voorspelling- ook weer de altijd druk bezochte avonden van strijd tussen de Smallingerlandse verenigingen wilden meemaken.

Het werd door de twee corona-afgelastingen wel weer tijd…

Futsal Dragten had er in elk geval zin in! We zouden met twee teams deelnemen en gehoopt werd om via de toekenning van een wildcard ook een derde team in te kunnen schrijven. Wat schetst echter onze verbazing? Meerdere verenigingen lieten òf niks van zich horen, òf gaven gewoon aan geen interesse te hebben (…).

Waar is de tijd gebleven, dat de commissie teams moest teleurstellen omdat er gewoon te veel aanmeldingen waren? Ook na herhaalde verzoeken aan de verenigingen bleek afgelopen week, dat er slechts elf(!) herenteams waren ingeschreven. Ook bij de damesafdelingen bleek de interesse minimaal: er hadden slechts twee verenigingen interesse getoond.

We zeggen het gewoon: Futsal Dragten is teleurgesteld in de niet deelnemende verenigingen. We hadden nooit verwacht, dat de belangstelling voor dit altijd uitstekend georganiseerde toernooi geen draagvlak meer zou hebben. En wat te denken van de vele honderden bezoekers per avond? Die zullen vast vragen gaan stellen bij hun vereniging. Futsal Dragten zal dan antwoorden: “Veel andere verenigingen hebben geen interesse meer om samen de gezelligste week van het jaar te vieren.”

Toch blijven we hoop houden en wordt volgend jaar in de nieuwe sporthal ‘De Drait’ weer ouderwets strijd geleverd!