Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Doelpuntenfestijn in De Drait

Gepubliceerd op 23-10-2021

De herfstvakantie heeft deze week zijn naam eer aan gedaan. De nodige regen is op ons neergevallen en dan is het prettig om te kunnen voetballen met een dak boven je hoofd. Gelukkig waren al die buien van de laatste dagen tegen de avond verdwenen, dus kon iedereen al fietsend in droge kleren aankomen bij sporthal De Drait. Maar eenmaal binnen bleek het opnieuw te regenen: doelpunten, welteverstaan.

Allereerst kwamen de clubgenoten van Futsal Dragten 10 en 8 binnen de lijnen. Beide teams hadden nog niet gewonnen in deze prille competitie en dus was het zaak om daar verandering in te brengen. FD 10 kwam al vrij snel op een 3-0 voorsprong, maar daarna werd men slordiger. Met een 5-0 ruststand mocht er voor hen geen vuiltje aan de lucht zijn en dat bleek ook gedurende de 2e helft. FD 8 probeerde de stand zo draaglijk mogelijk te houden en daarin slaagde men niet helemaal. FD 10 liep aan het eind toch nog uit naar 11-1, waarna de wedstrijd werd afgefloten.

Om 20.00 uur was het de beurt aan Futsal Dragten 6. Zij ontvingen de geelhemden van ONT/CHZ 4, die hun twee gespeelde wedstrijden beiden in winst hadden omgezet. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen over en weer, maar ook veel slordigheden. Het scoreverloop zag er dan ook net zo uit. Na een redelijk vroege 0-1 wist Dragten gedurende de eerste helft een 2-1 voorsprong te pakken, waarmee ook werd gerust. Het strijdplan van beide teams voorspelde een spannende tweede helft en daarmee is niks te veel gezegd. ONT/CHZ kwam weer langszij (2-2) en even later zelfs op voorsprong. De nieuwe gelijkmaker aan FD-zijde werd met veel gejuich gevierd en beide teams leken vervolgens af te stevenen op een puntendeling. Die kwam er toch niet. FD wist met nog zo’n twee minuten op de klok de 4-3 te scoren. Ondanks enkele doelpogingen van de gasten bleef deze stand gehandhaafd tot na het laatste fluitsignaal.

Futsal Dragten 9 was vervolgens gastheer voor Westerkwartier 3. De gasten gingen effectiever met de kansen om en leken halverwege de wedstrijd al een voorschot te nemen op een overwinning. Met 1-4 bespraken beide teams de afgelopen 25 minuten en begonnen vol goede moed aan het tweede bedrijf. Daarin kon FD 9 de wedstrijd niet laten kantelen en moest uiteindelijk met een 4-9 nederlaag de kleedkamer weer opzoeken.

In de laatste wedstrijd van de avond was het de beurt aan Futsal Dragten 5. Roden 2 had een prima gevoel overgehouden aan vorige week, toen beide teams ook tegenover elkaar stonden en met 4-1 hadden gezegevierd. Eenmaal terug in Dragten bleek het toen voor FD 5 tijd geweest te zijn voor ‘een goed gesprek’, want met ‘nul-uit-drie’ had men deze competitiestart toch iets anders voorgesteld. De revanchegevoelens bleken als doping te werken voor het team, want men nam al snel een voorsprong in de wedstrijd. Enigszins verrassend gaf het scorebord halverwege een 4-0 voorsprong aan. Futsal Dragten had het achterin uitstekend voor elkaar en in aanvallend opzicht kon men het team ook geen verwijten maken. Roden leek zichzelf niet helemaal te zijn en moest lijdzaam toezien hoe de doelpuntenmachine pas bij 12-1 was gestopt.

Buiten de dorpsgrenzen waren Futsal Dragten 1 en 4 actief geweest.. Het ‘vierde’ reisde al op woensdag naar studentenstad Groningen voor hun wedstrijd tegen Drs. Vijfje. Deze vereniging heeft maar liefst 39 mannenteams en een daarvan, team 24, probeerde het de Dragtsters zo moeilijk mogelijk te maken. FD 4 had de zaken echter goed voor elkaar en via een voorzichtige 1-2 ruststand kon men door de ruime 2-6 eindstand de drie wedstrijdpunten meenemen in de kofferbak.

Vrijdagavond reisde FD 1 naar Leek voor hun wedstrijd tegen Westerkwartier. Ondanks verwoede pogingen en meerdere kansen moest men hun verlies nemen en de punten ter plaatse achterlaten na de 5-3 nederlaag.

Voor de komende week staan er maar liefst 8 wedstrijden op het programma. Uiteraard is sporthal De Drait vrijdag weer gevuld met vier duels en op dezelfde dag gaan ook vier teams het land in voor hun wedstrijd.