Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Doelpuntenfestijn in het Sportcentrum

Gepubliceerd op 24-06-2022

Dat er zóveel goals zouden vallen, had niemand kunnen voorspellen. Bij de drie wedstrijden, die de teams van Futsal Dragten deze week speelden, viel er een record te noteren. Voor één team helaas wel in negatieve zin…

Futsal Dragten 10 begon enigszins gehavend aan hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Roden 3, uitgerekend de kampioen in de 4e klasse 14. Dat deze eerste plaats terecht mag worden genoemd, blijkt wel uit het puntentotaal wat dit seizoen behaald is. Met maar liefst 46 punten uit de 16 gespeelde wedstrijden laten de talenten uit Roden zien een maatje te groot te zijn voor de 4e klasse. En om dat in de -ook voor hen- laatste wedstrijd van het seizoen nog maar eens te onderstrepen, werd FD 10 hiervoor geslachtofferd. De 1-12 ruststand deed al pijn aan de ogen, aan het eind van de wedstrijd waren daar door Roden evenzovele doelpunten aan toegevoegd. Dragten mocht er toch nog twee maken om de wedstrijd en het seizoen met 3-24 af te sluiten.

Daarna was het de beurt aan derdeklasser Futsal Dragten 4 om aan te treden tegen Drs. Vijfje 12. Ondanks dat de nummers 8 en 7 van de ranglijst er een aantrekkelijke wedstrijd van maakten, bleek al snel wie de bovenliggende partij was. FD 4 combineerde uitstekend en met prachtige acties stond halverwege de wedstrijd een 5-1 ruststand op het bord. Ook in de tweede helft veranderde het beeld nauwelijks. Halverwege het tweede bedrijf verslapte de thuisploeg enigszins en werd men slordiger. De Groninger studenten kregen de gelegenheid om nog een paar keer te scoren, daarna kwam de dadendrang bij de Dragtsters weer terug en werd de wedstrijd uiteindelijk met 11-4 afgesloten.

Vrijdagavond was Futsal Dragten 7 te gast bij ONT/CHZ 6. En ook in deze wedstrijd oversteeg het aantal doelpunten de tien. FD 7 bepaalde grotendeels de wedstrijd en leidde bij rust simpel met 2-5. Ook in de tweede helft liet men bij vlagen heerlijk aanvalsspel zien en  leek de teller snel op te lopen.  Maar een in de weg staande keeper of verdediger voorkwamen meerdere Dragtster doelpunten, zij het op vaak wonderbaarlijke wijze. Ook werd het houtwerk tot tweemaal toe getest op stevigheid. Maar er was geen vuiltje aan de lucht en ONT/CHZ had het nakijken. Met 2-12 op het scorebord werd er voor het laatst gefloten.

Komende woensdag worden de laatste twee wedstrijden van het seizoen gespeeld. Achtereenvolgens Futsal Dragten 7 en FD 6 sluiten het seizoen af met wedstrijden tegen respectievelijk Roden 4 en ’t Fean ’58 1.