Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Doelpuntrijke avond in De Drait

Gepubliceerd op 04-05-2024

Er stonden deze week slechts drie wedstrijden op het programma en deze werden ook nog eens alle in De Drait gespeeld. Aan doelpunten ontbrak het zeker niet.

Futsal Dragten 5 kwam als eerste binnen de lijnen en nam het op tegen zvv Balk 1. Men begon vanwege meerdere blessures enigszins gehavend aan de wedstrijd en dat was zeker in het begin van de wedstrijd zichtbaar. Daar waar de Dragtster doelpogingen niet tegen het net eindigden, lukte het Balk wel om voor rust met 0-3 al een voorschot te nemen op de mogelijke winst. Ook in de tweede helft lukte het Dragten niet om tot score te komen. Balk sloeg daarin nog tweemaal toe om daarmee met 0-5 en drie wedstrijdpunten naar huis terug te keren.

De eerder dit seizoen gespeelde wedstrijden tussen Futsal Dragten 4 en Steenwijker Boys 1 waren gevoed met een doelpuntrijk resultaat (10-9 thuis, 8-3 uit) en in deze derde editie leek het in eerste instantie minder snel te gaan. De mannen uit Steenwijk namen in de eerste helft gedecideerd een voorsprong, waarna Dragten de ruststand op 1-3 bepaalde. In het tweede bedrijf ging het daarentegen wel ‘los’. Nadat Steenwijker Boys de voorsprong wist te vergroten, kwam de thuisploeg toch steeds weer iets dichterbij. Het verschil in doelpunten bleef echter dusdanig dat de echte spanning uit de vorige thuiswedstrijd nu wegbleef. Het lukte Dragten niet om het tij te doen keren, ondanks de aanvalsdrang in de laatste minuten. Maar met 7-10 als einduitslag waren er opnieuw veel doelpunten te noteren.

De laatste competitiewedstrijd van Futsal Dragten 2 was de ruim twee maanden geleden uitgestelde confrontatie met Sporting Emmen 1. Net als FD 4 bevindt het team zich in een zogenaamde ‘anderhalve competitie’ en dus was dit ook de derde keer dat men elkaar deze jaargang trof. Op basis van de vorige uitslagen -een benauwde 6-5 thuis en lastige 3-5 uitoverwinning- leek het op voorhand geen makkelijke wedstrijd te worden. Sporting Emmen is een goed voetballend team, maar wil bij een oplopend aantal tegentreffers nog wel eens een gelaten indruk vertonen. Het was echter niet zo, dat dit in deze wedstrijd ook het geval was. Dragten wilde het seizoen echter op een positieve wijze afsluiten en slaagde daarin met vlag en wimpel. De 4-0 halverwege de wedstrijd was een duidelijk signaal van de dadendrang en met vaak oogstrelende solo’s en uitstekende afstandsschoten werd Emmen over de knie gelegd. De tweede helft was zowaar de slagroom op de FD-taart. De tempo-verhogende acties bij een aanval gaven de verdedigers het nakijken, waarna de keeper ook kansloos bleek bij de vaak wonderschone doelpunten. Uiteindelijk stopte de teller precies bij de dubbele cijfers: 10-0.

Zoals eerder gezegd, bevinden we ons nu aan het eind van de diverse competities en daardoor slinkt ook het aantal nog te spelen wedstrijden zienderogen. Alleen FD 4 (bij Drachtster Boys 1) en FD 7 (Stânfries 1-uit) komen volgende week vrijdag binnen de lijnen.