Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Doelpuntrijke vrijdag zorgt voor goed gevoel

Gepubliceerd op 05-11-2022

Met slechts vier competitiewedstrijden was het voor Futsal Dragten een rustige week. En alle vier werden ook nog eens thuis gespeeld.

Op woensdagavond werd afgetrapt door Futsal Dragten 4. Zij moesten het opnemen tegen de koploper in de 1e klasse 4, Steenwijker Boys, dat haar vorige drie wedstrijden alle in winst had weten om te zetten. Het zou dus een moeilijke wedstrijd worden en dat bleek ook uit het vertoonde spel. Het werd al snel duidelijk, dat het een goed ingespeeld team is en met een hoog tempo probeerde men een snelle goal te forceren. Dat lukte, want in de 4e minuut stond de 0-1 op het bord. Dragten had de pech dat de paal de gelijkmaker verhinderde en na een kwartier spelen verdubbelde Steenwijk de score. Ondanks kansen voor beide teams bleek dit ook de ruststand. In de tweede helft waren de gasten opnieuw iets beter, maar dat leidde niet tot uitbreiding van de stand. Na zo’n tien minuten kreeg Dragten loon naar werken (1-2), waarna Steenwijk twee minuten later weer toesloeg met de 1-3. Zoals deze competitie al eerder was gebeurd, was het slotstuk voor FD. In de 46e minuut werd een vrije trap dwars door de opgestelde muur en langs de vallende keeper tot doelpunt gepromoveerd. Dragten wisselde in een alles-of-niets poging de keeper voor een extra veldspeler en dit bleek een gouden greep. Met nog ruim een minuut te spelen werd dat Steenwijk net iets te veel en moest het de 3-3 toestaan. Het was jammer, dat de scheidsrechter een Dragtster corner niet meer liet nemen, omdat de tijd er op zat. Bij Steenwijker Boys was bij het handen schudden de teleurstelling van de gezichten af te lezen na hun eerste puntenverlies in deze jaargang. Futsal Dragten kon met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. 

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 8. Zij ontvingen de buren van Drachtster Boys 2. Een kleine drie weken geleden stond deze wedstrijd ook op het programma, zij het toen in de SnijNoord-hal. De herinnering aan het 3-3 gelijkspel was voor beide teams reden om vol op de aanval te spelen. Het leverde een aantrekkelijke wedstrijd op, waarbij meermalen het houtwerk werd getest en ook enkele kansen voor open doel niet tot een doelpunt werden gepromoveerd. Halverwege de eerste helft kwam Drachtster Boys op een 0-1 voorsprong, om daar vijf minuten later een tweede doelpunt aan toe te voegen. Na de korte pauze werd het voor Dragten nog iets moeilijker om alsnog een goed resultaat te halen met de 0-3 voor de gasten (30e min.). Men liet het er echter niet bij zitten en even later viel dan ook de terechte 1-3. Drachtster Boys verlaagde daarna het tempo enigszins, omdat FD steeds meer aandrong voor een tweede doelpunt. Die kwam er ook, door een keihard schot uit een vrije trap. De spanning was volledig terug en even leek zelfs de gelijkmaker in de maak. Helaas werd dit verhinderd door de linkerpaal.  In de 44e minuut was het Drachtster Boys dat genadeloos toesloeg met de 2-4 en daarmee tegelijkertijd de eindstand bepaalde.

Futsal Dragten 9 opende de voetbalvrijdag met de wedstrijd tegen Broekster Boys 7. Gezien de stand op de ranglijst kunnen we concluderen dat de Damwâldsters het moeilijk hebben tijdens hun wedstrijden. De vijf voorgaande wedstrijden gingen alle verloren, dus daar zou nu verandering in moeten komen. FD 9 had in evenzovele wedstrijden zes punten verzameld, middels twee overwinningen. In deze wedstrijd ging het in eerste instantie gelijk op, met tweemaal een doelpunt voor de thuisploeg, gevolgd door de gelijkmaker. Maar nog voor rust wist Dragten nog tweemaal te scoren, met dus de 4-2 halverwege de wedstrijd. In de tweede helft werd de tussenstand langzaam uitgebreid naar 6-2, waarna Broekster Boys aan het eind van de wedstrijd toch nog een treffer liet noteren: 6-3.

De tweede wedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 6 tegen TLC 6. Beide teams vinden we met drie punten terug in ‘het rechter rijtje’ en dus was er werk aan de winkel. Al snel in de wedstrijd liet FD met de 1-0 het scorebord beroeren, waarna in de 9e minuut de gelijkmaker werd gescoord. Dat deze tegentreffer een vergissing was, bleek amper een minuut later. Binnen die zestig seconden doelpuntte men tweemaal en Dragten kreeg mogelijkheden om nog voor rust de wedstrijd volledig in het slot te gooien. Omdat men hierin verzaakte, was de 3-1 voor de gasten nog niet onoverkomelijk. Dat veranderde na de hervatting. Dragten nam opnieuw het voortouw en met 6-1 halverwege deze tweede helft was het pleit beslecht. Toch gaf TLC niet op en streed door tot de laatste seconden om een volledige oorwassing te voorkomen. Daarin slaagde men, mede door verslapping bij de thuisploeg. TLC wist nog viermaal te scoren in het laatste deel van de wedstrijd en de spanning kwam terug. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, zodat de Dragtsters na afloop met een voldaan gevoel de drie punten in de tas staken: met 7-5 was de tweede winstpartij in deze jaargang een feit.

Voor komende week staan er voor Futsal Dragten zeven wedstrijden gepland, waarvan slechts twee thuiswedstrijden op de woensdagavond. Op de vrijdagavond zijn er geen thuiswedstijden.