Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Doelpuntrijke week bij Futsal Dragten

Gepubliceerd op 21-01-2023

Daar waar vorige week weinig te juichen viel, daar was het deze week vaak het tegenovergestelde. Ondanks dat er slechts vier wedstrijden werden gespeeld, moesten de keepers maar liefst 34 maal de bal uit het net halen.

Futsal Dragten 4 beleefde een erg drukke week. Na hun dubbele deelname aan de OFK in Franeker, met tussendoor ook nog een bekerwedstrijd, sloot men woensdag ‘de achtdaagse’ af met de competitiewedstrijd tegen Avanti 2 uit Stiens. Gezien de stand op de ranglijst was dit een cruciale wedstrijd en heel even werd teruggedacht aan de uitwedstrijd in oktober, toen men in de beginminuten overrompeld werd. Daarvan was dit keer geen sprake. Men begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en na precies 56 seconden wist Dragten het doel al te vinden. Misschien was het de ervaring van de afgelopen week, maar er bleek in de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht. Avanti kwam af en toe wel gevaarlijk voor de goal, maar koelbloedig verdedigend optreden deed alle gevaar teniet. Nog voor rust werd een geruststellende 3-0 voorsprong op het bord gezet. Avanti overlegde in de korte pauze over de te volgen strategie en daarmee kwam Dragten iets minder vaak gevaarlijk bij het vijandelijke doel. Toch vielen er voor de Dragtsters nog twee doelpunten te noteren, waarna de 5-0 winst in de boeken verdween.

Voor Futsal Dragten 5 was het evenzeer een belangrijke wedstrijd. Men ontving DWS Oosterpoort 2, de huidige koploper in de 2e klasse I, en men was duidelijk van plan om hen ‘pootje te lichten’. Die poging slaagde in het begin van de eerste helft bijna. Veelal werden de aanvallende aspiraties van de Groningers onderbroken om vervolgens strijdbaar richting het vijandelijke doel op te stomen. Tot doelpunten leidde dit echter niet: ondanks mogelijkheden voor beide teams stond halverwege de wedstrijd nog steeds de brilstand op het bord. In de tweede helft werd wel gescoord. Een plotseling afstandsschot werd Dragten te veel en enkele minuten later viel ook de 0-2. Na een goede combinatie bracht FD de spanning weer terug met de 1-2 en de gelijkmaker hing even in de lucht. Zover liet DWS het niet komen. De 1-3 viel enigszins ongelukkig. Enkele minuten later werd het met 2-3 opnieuw spannend en na wat frommelwerk vlak voor de doellijn gooiden de gasten de wedstrijd in de 49e minuut definitief in het slot. Dat in de slotminuut ook nog de 2-5 viel, was ietwat geflatteerd.

De wedstrijd van Emmeloord 2 - Futsal Dragten 3 werd door een tekort aan Dragtster spelers uitgesteld.  

Tijdens de twee thuiswedstrijden op vrijdag werd aan klantenbinding gedaan. Futsal Dragten 1 was gebrand om de ongelukkige nederlaag van vorige week te doen vergeten en daar zou zvv Borger 1, de huidige nummer vier, de dupe van moeten worden. Dat de thuisploeg in de Topklasse vier plaatsen lager staat, was tijdens de wedstrijd niet te zien. Sterker nog, Dragten creëerde al vanaf het begin een handvol kansen, maar tot doelpunten kwam het vooralsnog niet. De Borger keeper stond veelal op de juiste plek om onheil te voorkomen. Met een penalty in de 21e minuut zette Dragten de kroon op het werk, maar even later viel plotseling ook al de 1-1. De levendige eerste helft kreeg een vervolg in het tweede bedrijf. In de 30e minuut kwam Dragten door een verdedigingsfout opnieuw op voorsprong, die lange tijd bleef staan. Borger kwam in de 44e minuut  met de 2-2 weer langszij, maar de thuisploeg had echter het overwicht en dat betaalde zich uit met drie doelpunten in de laatste vijf minuten. Met een lachende blik op het scorebord werd de 5-2 eindstand gevierd.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 2. Met Sporting Emmen 1 als tegenstander had men -op papier- een ideale tegenstander om net als ‘het eerste’ de verliespartij van vorige week weg te poetsen. De Dragtsters gingen voortvarend van start, maar de eerste twee doelpunten werden beide keer direct beantwoord met de gelijkmaker. Daarna werd een blik combinatievoetbal open getrokken en met 6-2 halverwege de wedstrijd nam FD een voorschot op de driepunter. Emmen probeerde in de tweede helft de achterstand enigszins draaglijker te maken, maar slaagde daar niet in. Met rustig opbouwend spel ging Dragten door met scoren. De wedstrijd was beslist en pas in de allerlaatste minuut wisten de gasten hun derde doelpunt te scoren. Maar toen was het al lang geen wedstrijd meer. De teller stond bij Dragten al op twaalf….

Met maar liefst acht wedstrijden in de komende week, verdeeld over drie dagen, wordt het een drukte van belang. Het programma van de diverse teams belooft een flink aantal interessante wedstrijden!