Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Domper voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 11-05-2015

Misschien had men zich al rijk gerekend. Misschien waren sommige spelers al met hun hoofd bij de volgende wedstrijd. Feit is in elk geval, dat de 1-4 overwinning van vorige week op en tegen Texel’94 reden gaf om met een goed gevoel de tweede wedstrijd in te gaan. Futsal Dragten kreeg echter het deksel op de neus en verloor verrassend met 2-6.

Na amper 20 seconden spelen dacht Marco van der Heide voor 1-0 te zorgen, ware het niet dat de inmiddels verslagen keeper geholpen werd door een van zijn medespelers, door met een sliding de bal toch nog van de doellijn te schuiven. Nog steeds in die eerste minuut zag Tim Hof zijn inzet tien centimeter naast het doel verdwijnen. Het rijk aanwezige publiek ging er maar eens voor zitten, maar zag echter hoe Texel direct daarna orde op zaken stelde en vol op de aanval ging spelen. Futsal Dragten moest zich noodgedwongen terugtrekken tot op de eigen helft, waardoor het vaak geroemde eigen spel niet uit de verf kwam. In de 4e minuut kwam Texel dan ook op 0-1. Balverlies op het middenveld aan Dragtster zijde was de oorzaak om tot een goed opgezette aanval te komen, die pas eindigde toen de bal achter de kansloze keeper Luuk Westerhof in het doel verdween. Texel speelde vol op de aanval, wetende dat de 1-4 nederlaag uit de eerste wedstrijd zeker niet kansloos hoefde te zijn. En daar had coach Erik Donker vorige week al voor gewaarschuwd. (“We hebben een goede uitgangspositie, maar ik weet dat ze volgende week alles gaan geven.") Futsal Dragten werd onder druk gezet en het was Westerhof die zijn ploeg enkele malen behoedde voor een grotere achterstand. In de 9e minuut kwam Dragten langszij. Uit een ingestudeerde corner kwam de bal voor de voeten van Arnaud Donker, die wel raad wist met de geboden kans: 1-1. Texel raakte echter niet in paniek en ging door met zijn eigen spel. En dat was nou net wat bij Dragten ontbrak. Ondanks de goede wil lukte het maar niet om Texel te laten wanhopen. Het spel ging wel op en neer, maar tot grote kansen kwam het niet. In de slotseconde van de eerste helft leek Texel te scoren, maar één van de scheidsrechters, in deze fase worden wedstrijden dubbel bemand, floot voor het einde, waardoor de treffer niet geteld werd.

In de rust hamerde Donker op de agressiviteit om de duels in te gaan. “We komen een stap te laat, waardoor zij het spel kunnen maken. Verander dat en ga er voor!” Alle goede bedoelingen ten spijt, kwam Texel al snel op 1-2 en even later viel ook het derde doelpunt voor de gasten. Deze 1-3 werkte verlammend voor Futsal Dragten en men wist het tij niet te keren. Toen in de 35e minuut zelfs de 1-4 viel was de achterstand uit de eerste wedstrijd volledig weggewerkt. Futsal Dragten haalde vervolgens alles uit de kast om dichterbij te komen en een schot op de paal voorkwam een doelpunt. Texel had het geluk wel mee door uit een snelle counter de 1-5 aan te tekenen en dus een virtuele voorsprong te nemen. Toen in de 44e minuut ook nog de 1-6 viel, leek het doek gevallen. Ondanks de poging om in de laatste minuten met Dennis Jansen als vijfde veldspeler toch nog het tij te keren, bleek de nederlaag niet te voorkomen. Jansen scoorde nog wel. In de 49e minuut tekende hij voor de 2-6, maar deze treffer kwam te laat. In de laatste minuut zagen alle aanwezigen een overduidelijke handsbal van een Texelaar, behalve de twee scheidsrechters. Er werd ‘gewoon’ een corner gegeven, waar een penalty de enig juiste beslissing zou zijn geweest. Dit was het laatste wapenfeit en besloten de scheidsrechters voor het einde te fluiten. Zo eindigde de wedstrijd voor Futsal Dragten in mineur. Daar waar Futsal Dragten misschien al gerekend had op het bereiken van de volgende ronde, bleek Texel andere ideeën te hebben.

Coach Erik Donker was na afloop duidelijk: “Onze instelling van vorige week was subliem en mede daardoor wonnen we ook terecht. Maar helaas ontbrak dat vandaag. Funest waren de twee doelpunten aan het begin van de tweede helft. Toen werden we overrompeld.” Ondanks dit abrupte einde keek coach Erik Donker een uurtje later toch wel met een goed gevoel terug. “Natuurlijk had je het seizoen anders willen afsluiten. Het is jammer dat we, met zoveel mensen op de tribune, niet door zijn naar de volgende ronde, maar ik heb genoten van dit seizoen. We hebben ons laten zien in deze Topklasse door het hele seizoen bovenin mee te draaien en met overtuigend voetbal de tweede periode te winnen. Hier staat een trotse coach!”

De statistieken op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn voor de laatste keer dit seizoen bijgewerkt.