Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Dragten en Marum in evenwicht

Gepubliceerd op 13-09-2015

Na het laatste fluitsignaal overheerste er toch enige teleurstelleng bij Futsal Dragten. Men had zomaar een nieuwe driepunter kunnen noteren tegen Futsal Marum, maar het mocht niet zo zijn. De neutrale toeschouwer spreekt een terecht gelijkspel. En misschien is dat een juiste conclusie. In sporthal De Drait werd het 2-2.

De wedstrijd begon relatief rustig en beide teams hadden hun zaken goed voor elkaar. Er werden af en toe wel plaagstootjes uitgedeeld, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Daar waar Futsal Dragten probeerde om snel de spitsen te bereiken, viel op dat Marum rustig overleggend de aanval wilde zoeken. Het meeste balbezit was dan ook voor de gasten. Het duurde tot de 17e minuut voor er een verandering kwam in de brilstand. Een schot bijna vanaf de middellijn werd onderweg getoucheerd door een Dragtster been, waardoor keeper Luuk Westerhof kansloos was: 0-1. Dragten zette daarna wel meer druk en nam meer initiatief, maar Marum gaf geen krimp en loste het achterin eenvoudig op. In de laatste minuut van de eerste helft was daar toch plotseling de 1-1. Een verre uitgooi van Westerhof belandde precies op het hoofd van Marco Braaksma, die de bal aan de rechterkant van het veld een draai gaf. Met een boog verdween de bal over de uitgelopen keeper in de verste hoek van het doel.

De tweede helft begon eigenlijk op dezelfde manier als in het begin van de wedstrijd. Nu had Futsal Dragten echter meer balbezit en het werd ook gevaarlijker. Van Marum mocht het allemaal, want nog steeds was men achterin goed geconcentreerd en beducht op mogelijk gevaar. In de 36e minuut ging Marum er aan de rechterkant vandoor en dat ging net iets te snel voor Dragten. Een droog schot in de korte hoek kon net niet worden gekeerd door Westerhof en de 1-2 was een feit. Futsal Dragten ging vervolgens op zoek naar de nieuwe gelijkmaker en zette Marum vast op eigen helft. Er kwamen kansen en de 2-2 hing in de lucht. Twee schoten van Arnaud Donker en een inzet van Rachid Akdim konden echter worden gepareerd. Luuk Westerhof werd in de 21e minuut vervangen door Marco Braaksma, waardoor Futsal Dragten dus met vijf veldspelers de laatste minuten inging. Nadat Aaron Tahapary de bal op de paal had geknald, bleef Dragten in balbezit en kwam Rachid Akdim via een Marumer been vlak voor de goal in balbezit. Met een verdediger vlak voor zich lukte het toch om de bal naar voren te trappen. De keeper zag dit te laat aankomen en moest de gelijkmaker toestaan.

Coach Erik Donker was na afloop gematigd tevreden. “We hebben twee goed geconcentreerde teams gezien, die misschien in de top-4 thuis horen. Aan het eind hadden we de wedstrijd in handen en met een beetje meer geluk hadden we nog gewonnen ook. Maar de hele wedstrijd overziend, denk ik dat dit wel een terecht resultaat is.” Komende vrijdag wordt Futsal Dragten om 21.00 uur verwacht in het Drentse Vries, waar in sporthal De Kamp de plaatselijke REUZ gastheer zal zijn.

Op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn de doelpunten ook weer bijgewerkt.