Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Dragten kopje onder tegen Winsum

Gepubliceerd op 10-02-2018

De eerste minuten waren goed te noemen. Futsal Dragten zette Futsal Winsum meteen vast op eigen helft en de 1-0 in de 5e minuut was meer dan terecht en beloofde veel. Men ging er even lekker voor zitten.

Van Winsum is bekend dat men de tegenstander vaak het spel laat maken om via een razendsnelle counter gevaar te stichten. Dat was twee maanden geleden in de uitwedstrijd het geval en ook nu was het spelconcept niet anders. Winsum beheerst dit als de beste en is mede daardoor koploper in de Topklasse.

De laatste weken stokte het echter en verloor men opvallend genoeg punten. Als excuus kon het ontbreken van enkele vaste spelers worden aangevoerd. De competitie werd daardoor weer spannend, mede door uitstekende resultaten van de achtervolgers op de ranglijst. Met name LTC uit Assen ligt op de loer om de koppositie over te nemen.

De hoop voor de thuisploeg was uiteraard dat de gasten opnieuw niet in goede doen zouden zijn. Die hoop verdween echter voor een groot deel, toen Winsum na een klein kwartier spelen die redelijk vroege achterstand had omgezet in een 1-3 voorsprong. Ondanks een veldoverwicht kon Dragten de kansen niet omzetten in doelpunten en via gevaarlijke counters wist Winsum maximaal te profiteren.

De 2-4 ruststand was dan ook geflatteerd te noemen.

Na rust was het een en al Winsum wat de klok sloeg. Niet zozeer qua spel of veldoverwicht, maar de effectiviteit bij de al genoemde counters bleek dodelijk.

De 2-5 in de 34e minuut kwam tot stand na een teruggelegde corner, daarna sloeg Winsum een aantal keren keihard toe. Dragten probeerde het via afstandsschoten die steeds afketsen op de benen van de verdedigers. Met het balbezit wat daardoor ontstond, wist Winsum razendsnel de overkant te bereiken en kon men redelijk eenvoudig een volgend doelpunt aan de score toevoegen. Het mooiste doelpunt van de avond viel in de 47e minuut, toen Winsum met een prachtige lob vanaf zo'n 20 meter de stand naar 2-9 tilde. Dat in de laatste minuut uiteindelijk ook nog het tiende doelpunt viel, was extra pijnlijk.

Futsal Dragten speelde eigenlijk niet eens zo slecht. Maar met name in de tweede helft bleek men niet bij machte om snel om te schakelen en in te spelen op het countervoetbal van de tegenstander. Dus liep men uiteindelijk achter de feiten aan, wat vervolgens resulteerde in de 2-10 eindstand.

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen ONR.

Duidelijk is, dat men deze mokerslag zo snel mogelijk wil vergeten. En dat kan alleen door een driepunter te fabriceren.

In sporthal De Drait begint de wedstrijd om 20.00 uur.

Karakteristieken wedstrijd:

5e min. 1-0 Aaron Tahaparij, 8e min. 1-1, 12e min. 1-2, 13e min. 1-3, 23e min. 2-3 Tim Hof, 25e min. 2-4, rust.

34e min. 2-5, 36e min. 2-6, 40e min. 2-7, 43e min. 2-8, 47e min. 2-9, 50e min. 2-10.