Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Driepunter voor Futsal Dragten in laatste thuiswedstrijd

Gepubliceerd op 19-04-2016

Het voetbalseizoen loopt naar zijn einde. Vrijdagavond speelde Futsal Dragten haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Hiervoor was Futsal Winsum te gast en, kijkend naar de stand, heeft Dragten nog een theoretische kans om deze jaargang te verlengen via deelname aan de nacompetitie. Daarover later meer. De avond begon met een afscheid van twee leden. Speler Thommy Saija, vanaf de oprichting van Futsal Dragten in 2008 speler én aanjager van FD1, is onlangs verhuisd naar het westen van het land en dat is net even te ver om wekelijks in Drachten te voetballen. Na een dankwoord en een ingelijst wedstrijdshirt als herinnering aan zijn mooie tijd bij Futsal Dragten ontving hij van het publiek een welgemeend applaus. Ook coach Erik Donker vertrekt bij Futsal Dragten. Na bijna drie jaar verruilt hij Drachten voor ‘buurman’ Futsal Marum. Ook hij werd bedankt voor zijn positieve inbreng, zowel in als buiten het veld en de vele adviezen richting club en leden.

Daarna kon de wedstrijd beginnen en Futsal Dragten leek voortvarend van start te gaan met een prima mogelijkheid voor Dennis de Vries om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Helaas ging de bal net voorlangs. Maar na bijna vier minuten lag de wedstrijd plotseling stil. Speler Björn Schutter van Winsum kwam in een duel om de bal hard in aanraking met keeper Marnick Dam. Kermend van pijn bleef hij op de grond liggen en vrijwel meteen was duidelijk dat hij een ernstige blessure had opgelopen. Maar ook Marnick Dam gaf aan dat hij last had van zijn been. Helaas voor Björn Schutter werd het vermoeden van een scheenbeenbreuk bevestigd door het personeel van de in de haast opgeroepen ziekenauto. Na een onderbreking van een half uur werd de wedstrijd hervat en hierin ontpopte de afscheid nemende Thommy Saija zich tot man-of-the-match. Door maar liefst drie doelpunten voor zijn rekening te nemen is duidelijk geworden, dat Futsal Dragten een zeer belangrijke speler kwijt raakt. In de 8e minuut van de wedstrijd zorgde Saija voor de 1-0, maar anderhalve minuut later stond ook de 1-1 al op het bord na een strak ingeschoten vrije trap. Het spel ging vervolgens op en neer, waarbij beide teams lieten zien het verdedigend goed voor elkaar te hebben. Maar ook beide keepers stonden goed opgesteld om eventueel onheil te voorkomen. In de 13e minuut gaf keeper Marnick Dam aan toch te veel last te hebben van zijn opgelopen blessure en moest noodgedwongen de wedstrijd staken. Speler Marco Braaksma nam zijn plaats tussen de palen in. Enkele minuten later zorgde Tim Hof voor een nieuwe voorsprong. Met een formidabel stiftje passeerde hij de Winsumer keeper (17e min.) en twee minuten later vergrootte hij de voorsprong naar 3-1 na een breedtepass van Sander Germeraad.

In de tweede helft gingen beide teams weer op zoek naar doelpunten, maar onzuiverheid in de afwerking en prima keeperswerk was er debet aan dat er geen doelpunten vielen. Tot de 35e minuut. Mark Kooistra kon een voorzet net niet binnentikken en na een snelle counter van Winsum was de spanning plotseling terug: 3-2. De gasten gingen daarna vol ten strijde en Dragten kwam goed weg, toen Winsum een hard schot op zowel de linker- én rechterpaal zag afketsen. Ook daarna bleef Winsum druk zetten en op miraculeuze wijze wist Marco Braaksma tot twee keer toe de gelijkmaker te voorkomen. Vlak voor tijd zorgde Thommy Saija voor de bevrijdende 4-2 (assist Aaron Tahaparij) en in de slotseconde van de wedstrijd zelfs ook nog voor de 5-2 eindstand. Met deze onvervalste Marco van der Heide-schijbeweging tekende Thommy voor zijn laatste doelpunt in het shirt van Futsal Dragten.

Door dit resultaat is Futsal Dragten op dit moment met 23 punten koploper in de 2e periode en lonkt deelname aan de nacompetitie. Komende woensdag kan Futsal Delfzijl echter bij winst op Blauw Wit’34 in Leeuwarden op 24 punten komen en zo deze periodetitel voor zich opeisen. Omdat Futsal Dragten komende vrijdag een uitgestelde wedstrijd uit november speelt tegen –hoe toevallig- Futsal Winsum en deze voor de eerste periode geldt, zal na woensdagavond duidelijk zijn of het seizoen voor Futsal Dragten een vervolg krijgt.