Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Drukke week voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 31-03-2022

Maar liefst tien wedstrijden stonden er deze week gepland voor de diverse teams van Futsal Dragten. En wat denk je? Voor het eerst in 2022 gingen alle wedstrijden door!

 Het was een drukke week voor Futsal Dragten. Team 2 moest zelfs tweemaal aantreden en deed dat met verve, ook al werd op woensdagavond bij ZVF (Franeker) geflatteerd verloren.

Maar eerst naar de maandagavond. Futsal Dragten 4 was te gast bij Roden 2. In sporthal De Hullen was de wedstrijd de volle vijftig minuten het aanzien meer dan waard met vele kansen over en weer. Na een overrompeling door de Dragtsters -men nam al snel een 0-3 voorsprong- trok Roden nog voor rust de stand weer in evenwicht. In de tweede helft leek Roden orde op zaken te stellen, maar tot tweemaal toe liet Dragten zien over veerkracht te beschikken: de tussenstanden 5-3 en 7-5 bleken voor Roden niet genoeg voor de winst. Vlak voor tijd viel de 7-7 en FD kon alsnog een punt bijschrijven.

Futsal Dragten 5 speelde woensdag haar vijfde achtereenvolgende uitwedstrijd. Dit keer was Drs. Vijfje 24 gastheer voor de Dragtsters. Naar de plaats op de ranglijst hoeven we niet te kijken als we willen weten, hoe de teams er qua resultaten voor staan. De Groninger studenten speelden pas vijf wedstrijden tegen maar liefst 13 voor FD 5. Dus was het afwachten hoe de teams voor de dag zouden komen en wie uiteindelijk de drie punten kon bijschrijven. Na een afwachtend begin ontstond een mooi veldspel, wat leidde tot een 4-3 ruststand. In de tweede helft zette Dragten echter een tandje bij en langzaam maar zeker nam men de regie in de wedstrijd over. Met een keurige 4-7 werd de wedstrijd afgesloten en kon de kofferbak gevuld worden met drie wedstrijdpunten.

Futsal Dragten 2 bevond zich op hetzelfde moment aan de andere kant van Friesland voor de moeilijke uitwedstrijd tegen ZVF 1 (Franeker). Met de volle winst in de voorgaande negen wedstrijden is nu al duidelijk dat ZVF een maatje te groot is voor de 1e klasse. FD 2 had de intentie om hen de eerste punten af te snoepen en gezien het veldspel in de eerste helft zou het ook zo maar gekund hebben. FD nam na zo’n vijf minuten brutaal de leiding, maar halverwege het eerste bedrijf werd de gelijkmaker gescoord, die tot de rust bleef staan. Ook in de tweede helft was het smullen geblazen met formidabel spel van beide teams. FD 2 speelde misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen en daarom was het ook zuur, dat ZVF in de 30e minuut met een doelpunt de leiding nam, wat even later zelfs werd uitgebreid naar 3-1. In een poging van FD om de aansluitingstreffer te scoren sloeg de thuisploeg echter met een snelle counter genadeloos toe. Dat in de laatste seconden ook nog de 5-1 viel, was voor de statistieken.

Voor Futsal Dragten 6 gold donderdaghetzelfde als FD 2 een dag eerder: spelen tegen de koploper. Roden 4 ontving de Dragtsters in Sportcentrum Leek en helaas was daar geen eer te behalen. Ondanks verwoede pogingen om met een behoudend concept de strijd aan te gaan moest Dragten een nederlaag slikken. Via 4-1, halverwege de wedstrijd, kon men het tij in de tweede helft niet keren en ging men met de cijfers 6-2 puntloos terug naar Friesland.

En toen was het vrijdag. En wát voor een vrijdag! Na alle grappen en grollen op deze 1e april begon 's avonds het serieuze werk. De vier thuiswedstrijden en twee buitenshuis leverden maar liefst zestien wedstrijdpunten op, waarbij een aantal verrassende uitslagen viel te noteren. Allereerst was daar Futsal Dragten 10 die tegen nummer twee van de ranglijst Zevenhuizen 2 aantrad. De vroege 1-0 voorsprong werd nog voor rust weer tenietgedaan door de gasten, die enkele minuten na de pauze de 1-2 scoorden. Het te gehaaste spel van de gasten om de voorsprong uit te breiden zorgde voor fouten en met twee goals nam FD weer de leiding in de wedstrijd. Pas in de laatste minuut kon Zevenhuizen de aankomende nederlaag verhinderen en eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Futsal Dragten 9 was het volgende team wat in sporthal De Drait aantrad. Met ONT/CHZ 6 als tegenstander werd vooraf verwacht, dat de driepunter wel gerealiseerd zou worden. Toch ging het minder soepel dan gehoopt, mede door het aanvallende concept waar de gasten mee voor de dag kwamen. Deels pech en deels slordigheid was er debet aan, dat men het net niet wisten te vinden, waar Dragten wel in slaagde. Nog voor rust stond een geruststellende 4-0 op het scorebord, wat na de korte pauze werd uitgebreid naar de uiteindelijke 7-0 zege.

Ondertussen was ook de uitslag van de wedstrijd van Futsal Dragten 3 bij Drachtster Boys 1 binnen. FD 3 had in de SnijNoordhal al vrij vroeg de leiding genomen, om die nog voor rust uit te breiden naar 1-4. Drachtster Boys was ook in de tweede helft vrijwel machteloos en omdat Futsal Dragten tegelijkertijd slordig werd in de afwerking bleef de teller bij 2-6 steken.

Om 21.00 uur trad Futsal Dragten 1 aan tegen angstgegner REUZ 1. De nummer 2 in de Topklasse beleefde echter een teleurstellende avond tegen de nummer acht, vooral door een zeer geconcentreerd spelend Dragten. Met twee doelpunten in de eerste helft nam de thuisploeg al een voorschot op de overwinning, om de wedstrijd uiteindelijk met een knappe 4-1 af te sluiten.

De uitwedstrijd van Futsal Dragten 7 bij Nieuw Roden 4 was de minst doelpuntrijke van de avond. Gezien de vele kansen zou een grotere uitslag logischer zijn geweest, maar ook als deze 'slechts' 1-2 is, gaan de handen in de lucht en blijft FD 7 de trotse koploper in de 4e klasse 12.

Het slotstuk van de avond was voor Futsal Dragten 2 tegen Workum. Met in het achterhoofd de geflatteerde nederlaag van twee dagen eerder, maar ook de uitstekende 2-4 uitoverwinning van vijf maanden geleden, begon FD vol goede moed aan de wedstrijd en al snel had Workum het nakijken. Met de geruststellende 4-0 ruststand was de spanning al nagenoeg verdwenen en in de tweede helft werden daar nog twee doelpunten aan toegevoegd, waarin Workum ook nog eenmaal het net wist te vinden: 6-1.

Vanaf komende week acteert Futsal Dragten met haar teams op twee locaties. Reden hiervoor is het zoveel mogelijk kunnen  inhalen van uitgestelde wedstrijden, maar ook is het een voorschot op het naderende afscheid van sporthal De Drait vanwege sloop en nieuwbouw. De wedstrijden op de doordeweekse woensdagavond zullen in Sportcentrum Drachten worden gespeeld. .