Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Drukke week voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 01-10-2022

Het was deze week een drukte van belang. Maar liefst negen teams kwamen in actie in de verschillende sporthallen. Futsal Dragten 9 zelfs tweemaal.

Over drukte gesproken…

Futsal Dragten 9 speelde vorige week vrijdag nog een bekerwedstrijd en moest drie dagen later opnieuw aan de bak. Op bezoek bij Leeuwarder Zwaluwen 2 in de Friese hoofdstad was de opdracht eenvoudig: het bekerverlies doen vergeten en na de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd nu de punten mee terug nemen. Hoewel het niet gemakkelijk ging, werd deze opdracht voltooid. In een wedstrijd vol spanning trok Dragten aan het langste eind via een 3-4 overwinning.

Na twee (gewonnen) bekerwedstrijden mocht Futsal Dragten 4 woensdagavond eindelijk aan de competitie beginnen. Hiervoor reisde men af naar Sneek Wit Zwart 1, voor wie al de derde wedstrijd in deze jaargang op het programma stond. Helaas voor de Dragtsters was hier geen eer te behalen. In de eerste helft ging het spel gelijk op. Ondanks enkele kansen voor beide teams bleef de teller tot aan de rust op 0-0. Na de hervatting waren de Snitsers de bovenliggende partij en met 4-1 als eindstand verliet FD teleurgesteld de Sneker Sporthal.

Over drukte gesproken…

Amper 48 uur na de wedstrijd in Leeuwarden stonden de mannen van Futsal Dragten 9 alwéér binnen de lijnen. Deze keer in een thuiswedstrijd, waarbij men gastheer was van SC Veenwouden. Gestoken in het nieuwe FD-tenue werd vol overgave aan de wedstrijd begonnen. In deze wedstrijd waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en was het qua score steeds stuivertje-wisselen. Na de 3-2 ruststand bleef het in de tweede helft opnieuw onduidelijk wie aan het langste eind zou trekken. De gasten bogen de achterstand weer om in een voorsprong (3-4) en zo’n vijf minuten voor tijd werd de stand weer gelijkgetrokken. Beide teams probeerden vol overgave alsnog de winst naar zich toe te trekken en daarin slaagde Veenwouden vlak voor tijd met de 4-5.

In het uur daarvoor had Futsal Dragten 3 al de nodige zweetdruppels in het Sportcentrum laten vallen in hun wedstrijd tegen vv Grijpskerk 1. Beide teams waren elkaar begin september al tegengekomen in de 1e ronde van het bekertoernooi en was een redelijk eenvoudige 2-6 overwinning behaald. Dragten begon niet goed aan deze wedstrijd en binnen tien minuten had Grijpskerk al driemaal gescoord. Daarna was het spel meer in evenwicht en vond Dragten met een snelle aanval het net en kon de hatelijke ‘nul’ van het bord. Nog voor rust doelpuntten de gasten en met deze 1-4 tussenstand was het tijd voor overleg. De tweede helft liet twee goed spelende teams zien met zowel oog voor verdedigen als aanvallen. Ondanks de Dragtster drang hoefde Grijpskerk in de tweede helft slechts één doelpunt te incasseren en werd er met de 2-4 stand afgefloten

Over drukte gesproken…

De vrijdagavond was gevuld met maar liefst zes wedstrijden, waarvan er drie om 20.00 uur begonnen. Futsal Dragten 10 kon op de fiets naar hun uitwedstrijd om tegen Drachtster Boys 4 te spelen. Na een doelpuntloze eerste helft nam Drachtster Boys in de tweede helft de leiding om er later nog een doelpunt aan toe te voegen. Uitslag 2-0.

Futsal Dragten 1 was afgereisd naar Groningen en ontmoette daar het 2e team van PKC’83. Voor de Dragtsters werd het een lastige wedstrijd met een negatieve uitslag. PKC kon eenvoudig standhouden en wist gedurende de wedstrijd de ontstane voorsprong langzaam uit te bouwen naar de uiteindelijke 8-3 einduitslag.

Futsal Dragten 5 passeerde de stad Groningen om even verderop in Haren tegen Potetos 7 te spelen. Er werd een prima wedstrijd op de mat gelegd en met 1-3 na de eerste helft nam men al voorzichtig een voorschot op een mogelijke driepunter. Na een aantrekkelijke tweede helft stond een bevredigende 3-7 op het scorebord, toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot. Met zichtbare blijdschap werden de drie punten in de tas gestopt om mee terug te nemen naar Friesland.

In  het altijd gezellige Norg wachtte Inter Maluku uit Assen op Futsal Dragten 2. Beide teams hadden elkaar vier weken geleden ook al in Drachten ontmoet, toen de 1e ronde van het bekertoernooi werd afgewerkt. In de toen gelijk opgaande en spannende wedstrijd moesten na het 5-5 gelijke spel penalty’s de beslissing geven, waarin de gasten doeltreffender waren. Nu stonden beide teams dus alweer tegenover elkaar en opnieuw was het krachtsverschil minimaal. Met een 1-2 voorsprong werd aan de tweede helft begonnen en de gastheren konden deze minimale achterstand tenietdoen. Met 3-3 als eindresultaat sloot Dragten voor de derde maal in evenzovele wedstrijden de wedstrijd af in een gelijkspel.

Futsal Dragten 7 ontving in haar thuiswedstrijd vv Westerkwartier 2. Ook in deze wedstrijd waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en het was lang wachten op het eerste doelpunt. Sterker nog, met de 0-0 halverwege de wedstrijd was het verre van duidelijk welk team er met een zege vandoor zou gaan. Doelpunten vielen er in de tweede helft wel. Na de 0-1 draaide Dragten de achterstand om in een voorsprong, die overigens niet lang kon worden vastgehouden. Vier minuten voor tijd leek Dragten de winst met de 3-2 naar zich toe te trekken. Westerkwartier ging alsnog op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er vlak voor tijd ook. Teleurstelling derhalve bij de Dragtsters, maar met het vertoonde spel kan men zeker tevreden zijn.

Aan het eind van de avond was het de beurt aan Futsal Dragten 8. Ook dit team trok voorafgaande aan de wedstrijd vol trots het nieuwe rood-zwarte tenue aan om vervolgens aan te treden tegen vv Stânfries 1. Beide teams hadden elkaar in de eerste competitiewedstrijd al ontmoet en met in het achterhoofd het resultaat van die wedstrijd (3-8) was men gebrand om nu wel de overwinning te behalen. Ook nu duurde het lang voor er een doelpunt viel, maar de gasten sloegen halverwege de eerste helft ineens toe met de 0-1 om nog voor rust de tussenstand te verdubbelen. In de tweede helft bracht Dragten de spanning met de 1-2 volledig terug en ging men vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. De klok stond al stil, toen balverlies de Dragtsters fataal werd met de 1-3. Vrijwel vanaf de nieuwe aftrap sloeg Stânfries nogmaals toe met de geflatteerde 1-4. Dat bleek meteen de laatste actie van de wedstrijd.

Over drukte gesproken…

Komende week is het weer wat rustiger. Met ‘slechts’ vier thuis- en één uitwedstrijd zullen vijf teams in actie komen in de strijd om de drie punten.