Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Dubbele cijfers bij overwinning Futsal Dragten 4

Gepubliceerd op 10-05-2013

Voor de vijfde wedstrijd op rij wist Futsal Dragten 4 de punten binnen te halen. De tegenstander die er ditmaal aan moest geloven waren de studenten van drs. Vijfje. Na 50 minuten voetbal stond er een meer dan terechte 5-10 overwinning op het scorebord.

Al vanaf de aftrap was duidelijk dat Futsal Dragten 4 vol voor de drie punten wilde gaan. Met fanatiek en georganiseerd spel werden de Groningers behoorlijk onder druk gezet. En met resultaat. Leslie Fukur wist de 0-1 achter de keeper van de tegenstander te werken. Helaas leverde dit een dusdanige liesblessure op dat hij het spel ook direct moest staken. Met nog maar één wissel op de bank moest dus snel de score worden uitgebreid om niet op het eind van de wedstrijd in de problemen te komen. Gelukkig veranderde er aan het spelbeeld niet veel. Futsal Dragten 4 bleef de bovenliggende partij. Jasper van Dijk en Jelmer de Boer wisten uit de vele gecreëerde kansen een doelpuntje mee te pikken. Helaas wist ook drs. Vijfje een maal te scoren. Na een dik kwartier stond dan ook de verdiende 1-3 voorsprong op het bord. Zoals wel vaker de afgelopen weken hielp Futsal Dragten 4 de tegenstander maar weer eens om een goaltje te kunnen maken. Voor de derde wedstrijd op rij zag men kans om een eigen doelpunt te maken. Ditmaal was het Jelmer de Boer die de bal in het eigen doel schoot. Gelukkig had hij net voor deze tegenvaller de bal wel in het juiste net weten te plaatsen. Met nog een doelpunt vlak voor rust van Jasper van Dijk, waarbij hij twee tegenstanders uitkapte, werd het 2-5.

Na rust liep Futsal Dragten 4 al vlot uit naar een 2-7 voorsprong. Jelmer de boer, scoorde uit een snelle uitbraak. De 2-7 werd gemaakt door Jasper van Dijk uit een penalty nadat hij zelf was gevloerd in de welbekende cirkel. Na de 3-7 van drs. Vijfje wisten Wouter de Boer en Jasper van Dijk de score naar 2-9 te brengen. De laatste goal van Futsal Dragten 4 verdient iets meer aandacht dan alleen het vermelden hiervan. Uit een lange geplaatste trap van keeper Taede Groenewoud, welke precies op de borst van Jelmer de Boer eindigde, wist de genoemde speler in één beweging de bal achter de keeper van drs. Vijfje te plaatsen. Een heerlijke tiende goal. Dat de gastheren uiteindelijk nog een tweetal goals wisten te maken mocht de pret niet drukken. De vermoeidheid sloeg toe, wat ook niet verwonderlijk was in de warme hal en met maar één wissel over.

De komende week staan de laatste wedstrijden van deze competitie al weer op de planning. Tegen de Griffioen mag komende maandag behoorlijke tegenstand worden verwacht. Een mooie wedstrijd om te kijken hoe Futsal Dragten 4 er nu echt voor staat. Tot slot is er dan nog de laatste wedstrijd, nogmaals tegen de heren van drs. Vijfje. Wie weet kunnen er nog 6 punten bij worden geschreven. Het zou de competitie een mooi en passend slot geven.