Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Dubbele cijfers voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 27-01-2018

Na afloop van de wedstrijd tegen Futsal Delfzijl was coach Luchien Eding niet eens echt tevreden. "We hadden meer doelpunten moeten maken. REUZ maakte enkele weken geleden tegen dit team maar liefst veertien!" Zojuist had Futsal Dragten ook de dubbele cijfers gehaald. De tiende viel in de laatste minuut. Man van de wedstrijd was Sander Germeraad met vijf goals.

Twee weken geleden stonden beide teams ook tegenover elkaar. In die wedstrijd was Futsal Dragten ook de bovenliggende partij, hoewel Delfzijl toen meer strijd tegenstand bood. Nu was er eigenlijk maar één ploeg die voetbalde en dat was het thuisteam. Delfzijl geloofde het wel en dat geeft te denken. Ondertussen is bij hen het aantal tegendoelpunten al de honderd gepasseerd en daar zullen -gezien de beleving onder de spelers- nog wel een paar bij komen.

Futsal Dragten kon vrijuit voetballen en met soms mooie combinaties werd het vijandelijke doel gezocht. Met een 5-0 ruststand deed men zichzelf eigenlijk tekort. Daarin had Eding zeker gelijk. Maar men ziet vaak dat een team meegaat in het spel van de -matig spelende- tegenstander. Daarvan was vrijdagavond zeker geen sprake. Futsal Dragten ging constant op zoek naar het vijandelijke doel en liet bij vlagen mooie combinaties zien. Met iets meer zuiverheid in de afwerking en een sprankje meer geluk had men de latere eindstand bij rust al kunnen benaderen.

Delfzijl stelde daar weinig tegenover. Men probeerde wel de overkant te bereiken, maar stuitte steeds op goed oplettende verdedigers. Steeds werd hun inzet geblokt of gedegradeerd tot corner. Of er werd een voorzet gegeven, zonder dat er medespelers aanwezig waren om af te ronden.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Futsal Dragten nam meteen weer de regie in handen om minimaal hetzelfde aantal doelpunten uit de eerste helft te kunnen maken. Na de 6-0 in de 30e minuut stokte de vloeiende spel overigens een tijdje. Dit doelpunt was overigens wel veruit de mooiste van de avond. Sander Germeraad werd aan de linkerkant gehinderd toen hij zijn tegenstander wilde passeren, maar kon met een halve draai toch uithalen. De keeper zag de bal pas, toen hij deze uit zijn doel haalde.

Treffend in het spel van Delfzijl was de man-meer situatie, toen Mark Kooistra in de 45e minuut voor twee minuten naar de kant moest vanwege vasthouden. In plaats van druk te zetten in een poging de 'hatelijke nul' van het scorebord te krijgen, speelde men de bal rustig rond. Sterker nog, men verspeelde knullig de bal en ondanks de ondertal mocht Rachid Akdim eenvoudig voor 9-0 tekenen, om in de slotminuut het tiental vol te maken.

Keeper Jelmer Hoekstra was content met het feit, dat hij zijn doel schoon had gehouden. "Ik heb het wel eens drukker gehad, ja." Dat zou dan best ook eens volgende week kunnen zijn. Dan volgt de uitwedstrijd tegen LTC uit Assen. Dit team verloor deze competitie nog maar één wedstrijd (1-5 tegen koploper Winsum) en staat momenteel op de derde plaats met het minst aantal verliespunten van de hele competitie. Aan Dragten dus de moeilijke opdracht om in de Drentse hoofdstad daar drie aan toe te voegen. In de Peelohal zal komende vrijdag om 20.00 uur worden afgetrapt.

Karakteristieken wedstrijd:

1-0 Sander Germeraad (6'), 2-0 Rachid Akdim (9'), 3-0 Germeraad (14'), 4-0 eigen goal (22'), 5-0 Dennis de Vries (25'), 6-0 Germeraad (30'), 7-0 Germeraad (40'), 8-0 Germeraad (46'), 9-0 Akdim (47'), 10-0 Akdim (50').