Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Dubbele gevoelens bij Futsal Dragten

Gepubliceerd op 09-10-2021

Een late woensdagavondwedstrijd in Groningen en vijf wedstrijden binnen de dorpsgrenzen op de vrijdag waren deze week de ingrediënten voor Futsal Dragten. Daarvan werden er -uiteraard- vier in de eigen Draithal gespeeld en eentje bij de buren aan de overkant van de fietsbrug.

De spelers van Futsal Dragten 6 gingen woensdagavond later naar bed dan dat ze misschien gewend zijn op een doordeweekse dag. Pas om 22.00 begonnen ze aan de wedstrijd bij Drs. Vijfje 21 en de uitgestelde nachtrust werd ook nog minder aangenaam door de sneue 3-2 nederlaag, waarmee ze uit Groningen terugkwamen.

De vrijdagavond begon om 19.00 uur met twee wedstrijden. In de SnijNoord-hal streed Futsal Dragten 9 tegen Drachtster Boys 3 en ook hier konden geen punten bijgeschreven worden. Na een 3-0 ruststand kwam FD nog wel terug in de wedstrijd met kansen om de score minimaal gelijk te trekken, maar Drachtster Boys trok uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind.

Op hetzelfde tijdstip begon Futsal Dragten 3 in de eigen Draithal aan de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen 1. Ondanks het goede spel aan FD-zijde was er halverwege de wedstrijd met een 2-2 nog geen winnaar te voorspellen en, zoals we FD 3 kennen, zou dat wel goed komen in het tweede bedrijf. De Zwaluwen hielden echter met veel kunst- en vliegwerk stand en ondanks een complete belegering van het vijandelijke doel in de laatste minuten kwam er geen wijziging meer in de stand.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 7. Zij ontvingen Drs. Vijfje 31 en waren zeker van plan de bekerwinst van vorige week een vervolg te geven door opnieuw de winst naar zich toe te trekken. Met goed, rustig spel had men de regie in handen en via een bekeken 2-0 ruststand werden met de 5-3 zege drie punten aan het totaal toegevoegd.

Na de sensationele bekerwinst op Hoofdklasser Flamingo 1 was het voor Futsal Dragten 2 duidelijk dat het spel van vorige week een vervolg verdiende. Met Drs. Vijfje 3 had men een geduchte opponent tegenover zich. Ondanks enkele kansen over en weer leek de brilstand als rustmoment genoteerd te worden, maar vlak voor het einde van de eerste helft viel de 1-0. Deze voorsprong kon in de tweede helft worden uitgebreid naar 3-0, waarna de scheidsrechter het eindsignaal liet horen.

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Futsal Dragten 5 en LTC 1. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd lukte het FD niet om het vijandelijke doel te vinden, ondanks enkele doelrijpe kansen. LTC verdeelde hun twee doelpunten eerlijk over beide helften: 0-2.

Met helaas slechts twee overwinningen in de zes wedstijden van deze week overheerst misschien een dubbel gevoel. Reden te meer om bij de eerstkomende wedstrijden de mogelijke teleurstelling overboord te gooien door het noteren van een heuse ‘driepunter’.

Voor komende week staan er opnieuw zes duels op het programma. Hierbij opent FD 2 op woensdagavond de voetbalweek met een uitwedstrijd bij Leeuwarder Zwaluwen 1 en is op vrijdagavond de broederstrijd tussen Futsal Dragten 9 en FD 7 een bezienswaardigheid.

Het volledige programma is hier te lezen.