Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Dubbele gevoelens na nieuwe voetbalweek

Gepubliceerd op 18-11-2022

De beide thuiswedstrijden op woensdagavond lieten nog klinkende overwinningen zien, bij de overige wedstrijden waren de resultaten minder rooskleurig, op één gelijkspel na.

We kennen in het voetbal al de woorden ‘zomerstop’ en ‘winterstop’, maar Futsal Dragten 10 heeft het nieuwe woord najaarstop geïntroduceerd. Maar liefst veertig(!) dagen na hun laatste gespeelde wedstrijd mocht men woensdag eindelijk weer eens aantreden voor de derde wedstrijd van het seizoen. En dat deed men tegen mede-sporthalbewoner ONT/CHZ 5. Maar ondanks deze voetballoze periode was men het spelletje nog zeker niet verleerd. Al snel nam men met de 1-0 een voorsprong, om die nog voor rust uit te breiden naar 5-0. In de tweede helft stokte het goede spel even en kwam ONT/CHZ 5 terug tot 5-2. Daarna hervond de thuisploeg zich weer en kon met de uiteindelijke 7-2 einduitslag met een meer dan tevreden gezicht de kleedkamer opgezocht worden.

Ondertussen was de uitslag binnen van de wedstrijd die Futsal Dragten 3 had gespeeld. Met een gehavend team was men aangekomen in de stad Groningen, waar de studenten van Drs. Vijfje 3 als gastheer optraden. Dat Dragten niet voltallig was, brak hen gedurende de wedstrijd op. In de eerste helft kon men de schade nog beperkt houden tot 2-1; in de tweede helft sloegen de ‘stadjers’ toe. Mede door vermoeidheid, maar ook door prima spel van de Groningers eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een teleurstellende 7-2.

Futsal Dragten 5 was ook niet geheel compleet, maar met enige hulp vanuit andere teams werd de strijd aangegaan met Futsal Marum 4. Dragten had wat goed te maken na de verloren wedstrijd van vorige week vrijdag en die motivatie was zeker aanwezig. Na de 1-0 viel nog wel de gelijkmaker, maar daarna was het Dragten dat de leiding weer nam, om deze ook niet meer uit handen te geven. Met 4-1 halverwege de wedstrijd leken de punten al zo goed als binnen. Het tweede bedrijf liet een goede wedstrijd zien, waarin beide teams alle moeite deden om tot score te komen. Dat lukte alleen Dragten, met evenveel doelpunten als in de eerste helft: 8-1.

Met twee thuis- en drie uitwedstrijden zou het weer een drukke vrijdagavond worden. Zou… Om half elf in de ochtend meldde Leekster Eagles 2 dat men te weinig spelers op de been kon brengen en daardoor de wedstrijd tegen Futsal Dragten 1 niet kon doorgaan. En een uurtje later kwam er nóg een telefoontje binnen… De spelers van Futsal Dragten 2 hadden zin in de wedstrijd tegen Beilen 1, maar door die wedstrijd ging op dat moment óók een streep. En ook nu was een tekort aan spelers bij de gasten de reden van afzeggen. Een vorm van ‘crisisoverleg’ tussen de KNVB en Beilen bleek uiteindelijk als resultaat te hebben, dat de wedstrijd tóch doorging. De verbazing was groot, toen Beilen ineens met acht spelers de zaal in kwam lopen. Alsof er even ergens een blik spelers was opengetrokken(?).

Dus stonden om 21.00 uur Futsal Dragten 2 en Beilen alsnog binnen de lijnen. Met twee teams, die volledig aan elkaar gewaagd bleken, was de ruststand ook in evenwicht: 1-1. Dragten had in de tweede helft wel iets meer kansen op een voorsprong, het vizier stond niet helemaal op scherp of de Drentse keeper stond steeds op de juiste plek. Aan de andere kant moest de Dragtster goalie ook meermalen handelend optreden en het leek of de wedstrijd zonder verdere doelpunten tot een einde zou komen. En toen was daar in de 45e minuut ineens de 1-2. Dragten zette in de slotminuten alles op de aanval en met de meespelende keeper werd geprobeerd om alsnog de gelijkmaker te noteren. Dat pakte verkeerd uit. Vanaf de eigen helft wist Beilen tweemaal uiterst zuiver de bal in het lege doel te krijgen. Dat het in de laatste seconden ook nog 1-5 werd, mag uiterst geflatteerd genoemd worden.

Bij de drie uitwedstrijden kwam Futsal Dragten 6 als eerste in actie. Al om 19.00 uur stond men in sporthal De Hullen in Roden klaar voor de ontmoeting met Nieuw Roden 1. Dat werd op z’n zachtst gezegd een teleurstelling. Er was geen eer te behalen en na het laatste fluitsignaal stond een alleszeggende 11-0 stand op het scorebord.

Tijdens de terugreis kwam men de mannen van Futsal Dragten 7 tegen, die onderweg waren naar dezelfde sporthal om de strijd aan te gaan met Roden 7. Om 21.00 uur begonnen beide teams aan een gezellig potje voetbal, waarbij gedurende de hele wedstrijd niet duidelijk was, wie aan het langste eind zou trekken. De 1-1 halverwege de wedstrijd liet ook geen vermoedelijke winnaar zien en daarin veranderde in het tweede bedrijf niets aan. Beide teams wisten nog eenmaal het net te vinden en dus kwam bij deze 2-2 een einde aan de wedstrijd.

Daartussendoor speelde Futsal Dragten 8 in Appelscha tegen v.v. Stânfries 1. De na zes wedstrijden nog foutloze koploper kreeg het met een zeer gemotiveerde tegenstander moeilijker dan verwacht. Sterker nog, in de eerste helft overrompelde Dragten de thuisploeg volledig en met een heerlijke 1-5 werd er gerust. Meteen na de hervatting kantelde de wedstrijd. Stânfries hervond zich ineens en kroop langzaam, maar zeker richting een gelijke stand. Een gemakkelijk gegeven gele kaart werkte ook niet echt mee om de voorsprong te behouden en ineens stond de 5-5 op het bord. Onder het motto ‘d’r-op-en-er-over’ verzamelden de gastheren nog eenmaal alle krachten en dat leidde tot de 6-5 eindstand. De teleurstelling droop van de Dragtster gezichten.

Voor komende week staat een beperkt programma op de rol. Door de Nederlandse WK-wedstrijd op vrijdag zijn op die dag alle wedstrijden gecanceld. Daarvoor zijn er op maandag wel één uitwedstrijd en op woensdag twee thuiswedstrijden gepland. Eigenlijk zou Futsal Dragten 1 dan ook de uitwedstrijd bij DOSKO uit Emmercompascuum moeten spelen. Dit team heeft zich echter de afgelopen week tot teleurstelling van alles en iedereen teruggetrokken uit de competitie.