Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Een doordeweekse vrijdagavond…

Gepubliceerd op 02-10-2021

Met eerst twee competitiewedstrijden en daarna evenzovele bekerduels stond er weer een vol programma op de rol in sporthal De Drait. Voor deze bekerwedstrijden kreeg Futsal Dragten 2 bezoek van SC Flamingo 1, waarna de vierdeklassers FD 7 en Flamingo 3 binnen de lijnen stonden.

De voetbalweek begon op woensdagavond met de bekerwedstrijd voor Futsal Dragten 4. Daarvoor reisde men al erg vroeg op de avond naar Leeuwarden, waar Futsal Frisia 5 om 19.00 uur klaar stond. Een spannend wedstrijdverloop eindigde voor de Dragtsters met een nipt verlies: 7-6.

Dan de vrijdagavond. Eerst was het de beurt aan -opnieuw!- FD 4. De was hing nog te drogen, toen in de loop van vrijdagochtend vv Westerkwartier 2 doorgaf niet te kunnen komen vanwege een tekort aan spelers. Toch wel vreemd, dat een beetje herfstachtig weer al aanleiding is om niet in een zaal te kunnen spelen.

Dan maar wachten op de mannen van FD 10. Zij ontvingen TLC 6, die er samen een onvoorspelbare wedstrijd van maakten. Halverwege de wedstrijd stond een gemoedelijke 3-3 op het scorebord en ook na het laatste fluitsignaal stond het gelijk: 4-4.

Rond 21.00 uur werd vanuit overzeese gebieden de uitslag van de bekerwedstrijd tussen tweedeklasser ONT/CHZ 1 en Futsal Dragten 6 doorgeseind. De geelhemden hadden duidelijk minder tegenstand verwacht, maar wisten met heel veel moeite een 2-1 overwinning uit het vuur te slepen.

Terug naar De Drait. Eersteklasser Futsal Dragten 2 nam het in de 2e bekerronde op tegen Hoofdklasser Flamingo 1. Dit werd in meerdere opzichten een historische wedstrijd, met daarin alle ingrediënten die men maar kan bedenken. De quote ‘het is maar een spelletje’ leek even uit het woordenboek verdwenen te zijn, maar na een oponthoud in de eerste helft stond een 3-1 ruststand op het bord. Uiteindelijk capituleerden de gasten in het tweede bedrijf en namen met een duidelijke 7-2 voor Dragten afscheid van het bekertoernooi.

In de laatste wedstrijd van de avond stond het derde team van Flamingo in het veld voor hun bekerwedstrijd tegen Futsal Dragten 7. Waarschijnlijk door het erg late tijdstip waarop voor de aftrap werd gefloten, had FD eerst moeite om elkaar te vinden. Het ‘herstel’ kwam in de loop van de eerste helft, met vlak voor rust de 2-2. Na de korte pauze nam Futsal Dragten snel afstand, resulterend in een 9-2 overwinning.

Aan het eind van de avond waren alle stofwolken weer opgetrokken en kon iedereen nog snel even van een biertje genieten. Het was (g)een doordeweekse vrijdagavond geweest ...