Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Een rustige vrijdagavond kan ook heel mooi zijn…

Gepubliceerd op 23-04-2022

In tegenstelling tot de voorgaande weken was het deze week rustig op voetbalgebied. De vrijdagavond werd met ‘slechts’ drie wedstrijden gevuld.

Allereerst was er de clash tussen runner-up Futsal Dragten 3 en de koploper in de 1e klasse B, ZVF uit Franeker. Dit team is van plan om kampioen te worden en met de volle 30 punten uit de tien gespeelde wedstrijden gaat dat ook zeker wel lukken. Die elfde overwinning zal er ook zeker wel komen, maar dat gebeurde niet tegen FD 3. In een meer dan hoogstaande wedstrijd met twee teams die vol overgave de strijd met elkaar aangingen was het smullen voor de aanwezige toeschouwers. Men kwam bijna ogen tekort om het snelle veldspel goed te kunnen volgen. Beide teams wilden vanaf het eerste fluitsignaal druk zetten op hun tegenstander en daarmee werd het tempo alleen maar verhoogd. Al zou maar de helft van de kansen zijn benut, dan was de stand bij rust minimaal 6-6 of nog hoger geweest. Aan beide zijden van het veld stond een keeper tussen de palen, die uitgroeiden tot ‘man van de wedstrijd’. Daarnaast werd ook het houtwerk af en toe getest. Gevolg van dit alles was dat er bij rust ‘slechts’ een 1-0 tussenstand op het bord stond. In de tweede helft wist FD 3 de score te verdubbelen en keken de spelers van ZVF elkaar verbaasd aan. Toen even later ook de 3-0 viel, leek de winst voor FD bijna binnen. Met uitstekend veldspel werd het ZVF steeds moeilijker gemaakt. Doelpunten vielen er echter niet meer aan Dragtster zijde. Dat deed ZVF wel. Halverwege de tweede helft vond men het net en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er niet. FD 3 sloot de wedstrijd met deze 3-1 af en zorgde daarmee voor de eerste verliespunten voor ZVF.

Voor Futsal Dragten 9 was het een hele andere wedstrijd. Drs. Vijfje 31 was te gast in De Drait en bezorgde de gastheren een vervelende eerste helft. Met maar liefst 1-7 werd er gerust, wat voor de tweede helft niet veel goeds beloofde. Daarin werden de rollen volledig omgedraaid, omdat beide teams uit een heel ander vaatje leken te tappen. FD 9 hervond zich en wist de tussenstand steeds draaglijker te maken. De studenten uit Groningen deden het rustiger aan, maar de Dragster dadendrang werd hen nog bijna fataal. De wedstrijd duurde net niet lang genoeg, anders zou FD 9 minimaal een gelijkspel hebben behaald. Met de 6-8 eindstand gingen de punten weliswaar mee naar Groningen, de morele winst werd een prooi voor de Dragtsters.

Futsal Dragten 2 sloot de voetbalavond af met de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen. Al na 32 seconden was met de 1-0 duidelijk wat de bedoeling was. Dat werd nog meer duidelijk toen amper twee minuten later ook al de 2-0 viel. En ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten, maar daarna stokte het enigszins en werd er met 4-0 even ademgehaald voor een korte bespreking. De tweede helft ging meer gelijk op en met nog vijf minuten op de klok waren de Zwaluwen teruggekomen tot 6-4. Toen werd de eventuele hoop voor de Friese hoofdstedelingen de grond in geboord met een doelpunt vanaf eigen helft: 7-4.

Voor de komende week staan in totaal zeven wedstrijden op het programma, die alle op vrijdag zullen worden gespeeld. Met vier wedstrijden zal De Drait weer de hele avond gevuld zijn en dat zal dan voor het laatst zijn. Zoals bekend zal de sporthal na volgende week gesloten zijn vanwege een volledige sloop en vervolgens nieuwbouw. Vijf teams hebben inmiddels hun laatste wedstrijd in de ‘oude’ Drait gespeeld en de overige vier zullen dat komende vrijdag doen.

Het zal absoluut een gedenkwaardige avond worden…..