Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Een teleurstellende woensdag en vrijdag

Gepubliceerd op 22-03-2024

De woensdag kunnen we zeker bestempelen als teleurstellend. Niet vanwege de resultaten, want die waren er niet, maar omdat tweemaal een onbevredigend gevoel overheerst. Op vrijdag kon er echter ook geen overwinning worden gevierd.

Allereerst kwam in de loop van de woensdagmiddag een telefoontje binnen met de mededeling, dat Sporting Emmen het niet voor elkaar krijgt om genoeg spelers op de been te krijgen. Men had vrijdagavond in sporthal De Drait moeten aantreden tegen Futsal Dragten 2, maar die wedstrijd werd dus gecanceld.

In de avond betrad Futsal Dragten 3 sporthal De Houtmoune voor de confrontatie met Futsal Buitenpost 1. De gastheren begonnen vol overgave om zo snel mogelijk tot scoren te komen. Dat lukte in de 6e minuut en zo’n vijf minuten later werd de tussenstand verdubbeld. Deels door onzuiverheid in de passing en afwerking lukte het Dragten in eerste instantie niet om hier een doelpunt tegenover te stellen. Via een vrije trap in de 23e minuut kwam FD toch terug in de wedstrijd, waarna Buitenpost nog voor de korte pauze de marge weer herstelde. Ondanks de 4-1 in de 28e minuut wist Dragten het spel langzaam naar zich toe te trekken en met de 5-4 in de 37e minuut was de spanning weer volledig terug. Na een gele kaart voor Buitenpost en tweemaal geel voor de aanvoerder stond Buitenpost ineens met twee veldspelers binnen de lijnen. Dragten was echter te afwachtend om met de gelijkmaker toe te slaan. In de 42e minuut ontving de Dragtster keeper een gele kaart vanwege opzettelijk hands en de toch al gefrustreerde Buitenpost-spelers reageerden daar cynisch op. Dat was voor de scheidsrechter aanleiding om de wedstrijd plotseling te staken. Ondanks meerdere verzoeken van beide teams om het restant van de wedstrijd toch uit te spelen, bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing. Wat er met het restant van de wedstrijd wordt gedaan, hangt af van de beslissing van de tuchtcommissie.

Doordat de wedstrijd van FD 2 dus niet doorging, bleef er maar één thuisduel over op de vrijdagavond. Daarin trad Futsal Dragten 8 aan tegen de geelhemden van ONT/CHZ 7. De wedstrijd kende een zeer rustig begin en, afgezien van een paar speldenprikjes, bleef het in het eerste kwartier doelpuntloos. Via een heuse ‘frommelgoal’ liet ONT/CHZ met de 0-1 het scorebord bedienen. Nauwelijks honderd seconden later had Dragten de stand met twee doelpunten al weer omgedraaid: 2-1. Daar werd vlak voor rust nog een derde doelpunt aan toegevoegd. In de tweede helft werden de gasten wat sterker en zorgden voor de aansluitingstreffer (31e min.). Voordat een paar spelers door had dat de nieuwe aftrap was geweest, lag de bal ook al weer aan de andere kant tegen het net: 4-2. ONT/CHZ zette een tandje bij en kwam enigszins verrassend op 4-4 en daarna zelfs weer op voorsprong. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kon Dragten met de 5-5 alsnog een punt veilig stellen.

Futsal Dragten 1 kwam na een klein uur reizen aan in het Noord-Groningse Uithuizen om het op te nemen tegen Usquert 1. De Dragtsters doen het de laatste weken goed en hebben zelfs nog kans op het behalen van de 2e periodetitel voor een plaats in de nacompetitie. Dan is een overwinning uiteraard ‘een must’ om het seizoen eventueel te verlengen met promotiewedstrijden. In de herinnering lag nog de thuiswedstrijd van een half jaartje geleden, waarin een zeker lijkende overwinning op het laatste moment nog tot een puntendeling (4-4) had geleid. En ook in deze wedstrijd was er na het laatste fluitsignaal een dubbel gevoel. Beide teams maakten er weliswaar een aantrekkelijke wedstrijd van en met 1-1 als ruststand was in het geheel nog geen voorspelling te geven, wie aan het langste eind zou trekken. Ook de tweede helft leverde een gelijke uitslag op en dus eindigde de wedstrijd in een voor Dragten teleurstellend 2-2 gelijkspel.

Voor Futsal Dragten 7 duurde de reis naar de tegenstander beduidend korter. Men was na een nog geen kwartier durende autorit al aangekomen bij Futsal Marum 4. In de eerste helft hielden beide teams zich goed in evenwicht en gloorde er hoop voor de Dragtsters. Na een niet vaak voorkomende 0-0 bij rust kreeg de wedstrijd in het tweede bedrijf ineens een heel ander spelbeeld. Twee tegendoelpunten in de 27e minuut zorgden ineens voor een flinke domper en Marum kreeg ineens vleugels. De Marumer voorsprong werd daarna koelbloedig uitgebreid naar een voor Dragten onoverbrugbare 7-0, waarna in de laatste minuut alsnog de denkbeeldige eer kon worden gered.