Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Een week van competitie- en bekervoetbal

Gepubliceerd op 22-10-2022

Deze week stond deels in het teken van bekervoetbal. Met nog drie teams in het KNVB-bekertoernooi stond de vierde ronde op het programma.

Woensdagavond mocht Futsal Dragten 7 het thuis opnemen tegen FC Grootegast 1. Beide 3e-klassers waren prima aan elkaar gewaagd en zorgden voor een aantrekkelijke wedstrijd. Tot veel doelpunten leidde dit echter niet. Een zuinige 1-1 ruststand was het gevolg. Ook in de tweede helft zag men twee teams die serieus probeerden om tot een voorsprong te komen. Verdedigend stond het ook prima en opnieuw was het wachten op een beslissing. De 1-2 werd door Dragten weer gelijkgetrokken en na het laatste fluitsignaal moesten strafschoppen uitkomst brengen. Zelfs hierin ging het gelijk op. Na vier penalty’s was de stand 2-2 en de volgende vier doelpogingen werden alle gekeerd door beide keepers. De vijfde was vervolgens weer raak en dus begon de knock-out. Pas bij de 7e strafschop viel de beslissing in het voordeel van Grootegast. FD 7 kon met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.

Daarvoor had Futsal Dragten 2 al haar competitiewedstrijd gespeeld tegen Gieten 1. Ook hier was men getuige van een gelijk opgaande wedstrijd, hoewel Gieten af en toe wel erg gevaarlijk voor de dag kwam. Met de 2-3 ruststand was duidelijk, dat er zeker nog geen voorspelling kon worden gegeven wie aan het langste eind zou trekken. In de tweede helft veranderde dat toch wel. Gieten begon aanvallender te spelen en maakte het Dragten steeds vaker behoorlijk lastig. Toch bleef het lang spannend. Ondanks de 2-4 bleef de thuisploeg geloof houden in een goede afloop en men trok -inclusief keeper- vol ten aanval. Tot een doelpunt kwam men echter niet. Die viel enkele minuten voor tijd aan de andere kant en was meteen de genadeklap: 2-5.

Futsal Dragten 3 was afgereisd naar Franeker en ontmoette daar ZVF 1, de glansrijke kampioen van de 1e klasse van vorig seizoen. Over deze wedstrijd valt echter weinig te vertellen, of het zou al moeten zijn dat Dragten een complete off-day beleefde. Men kwam er niet aan te pas tegen een zeer sterk acterend ZVF. Dragten probeerde de schade zo klein mogelijk te houden, maar uiteindelijk liep men tegen een vervelende 1-10 nederlaag aan.

Op de vrijdag stonden ook drie wedstrijden op het programma. Allereerst mocht eersteklasser Futsal Dragten 4 het in een bekerwedstrijd opnemen tegen Drachtster Boys 2, wat uitkomt in de 3e klasse. In de SnijNoord-hal was het voor beide teams eerst even aftasten, maar toen de 0-1 eenmaal was gevallen, ging het bij Dragten beter lopen. Bij de stand 0-4 lukte het de thuisploeg om vlak voor rust ‘de nul’ van het scorebord te krijgen. In de tweede helft hadden de gasten de volledige controle over de wedstrijd. Achterin stond het prima en liet men nauwelijks steken vallen. Het lukte de Boys niet meer om de keeper te verschalken, wat aan de overkant van het veld wel lukte. De uiteindelijke 1-10 einduitslag maakte het klassenverschil meer dan duidelijk.

Futsal Dragten 8 ontving in het bekertoernooi Emmeloord 4. De polderbewoners kwamen er in eerste instantie niet aan te pas en keek gedurende de eerste helft al tegen een 4-0 achterstand aan. Pas daarna viel de 4-1 en na een heerlijk uitgevoerde counter werd de marge weer vier. Emmeloord liet het er echter niet bij zitten, omdat men ook zag dat de thuisploeg wat slordiger werd en met de 5-3 ruststand was men nog zeker niet kansloos. In de tweede helft herstelde Dragten zich weer enigszins, hoewel dat niet meteen in het spel zichtbaar was. De doelpunten vielen om-en-om en met nog zo’n vijf minuten te gaan stond een meer dan spannende 7-6 op het bord. Toen maakte Dragten aan die spanning een einde met de 8-6.

De voetbalweek werd afgesloten door Futsal Dragten 6. Met v.v. Westerkwartier 2 als tegenstander stonden twee teams in het veld die pas één wedstrijd hadden gewonnen en daar wilde men uiteraard een tweede aan toevoegen. Pogingen om het vijandelijke doel te bereiken strandden veelal bij aankomst bij de 6-meterlijn door toedoen van oplettende verdedigers. De 1-1 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van de onderlinge verhoudingen. Vlak na rust nam Dragten een 2-1 voorsprong en de gasten zetten vervolgens een tandje bij. Dat werd Dragten net even te veel en Westerkwartier zette de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Toen even later ook de 2-4 viel, leek het voor Dragten moeilijk te worden om nog een goed resultaat te halen. In een alles-of-niets poging werd men wel sterker met meerdere kansen, men kreeg het echter niet voor elkaar om de bal in het doel te krijgen. Uiteindelijk bleek de eindstand al te zijn bereikt en werden de drie punten meegenomen naar het Groninger land.

Ook voor komende week staan er zes wedstrijden op het programma, te beginnen op de maandag met een uitwedstrijd voor FD 9. Met twee thuiswedstrijden op zowel de woensdag als vrijdag en nog een uitwedstrijd voor FD 7 wordt er weer volop strijd geleverd in de diverse sporthallen.