Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eenvoudige bekerwinst Futsal Dragten

Gepubliceerd op 30-11-2015

Futsal Dragten heeft op vrij eenvoudige wijze de volgende ronde bereikt in het KNVB-bekertoernooi. Afgelopen vrijdag speelde het in de eigen sporthal De Drait tegen Schattenberg uit Assen en op de valreep werd nog net de dubbele cijfers gehaald: 10-5.

De Dragtsters begonnen fel aan de wedstrijd en zetten de gasten uit Drenthe meteen onder druk. Binnen twee minuten lag de bal dan ook al in het doel via een half stiftje van Tim Hof. Direct na de nieuwe aftrap werd de bal meteen weer ontfutseld en men trok opnieuw ten aanval. Schattenberg werd vastgezet op eigen helft en kon in deze beginfase geen vuist maken. Toch kwam men er via een counter uit, maar tot een doelrijpe kans kwam het niet. Een verre uitworp van keeper Marnick Dam in de 4e minuut leek precies in de voeten van Tim Hof te vallen. Hij kreeg de bal echter niet onder controle, maar viel voor de voeten van Marco Braaksma. Zonder na te denken tikte hij de bal direct door langs de verbouwereerde keeper: 2-0. Mede door het wisselen van spelers werd het spel wat rustiger en leek Schattenberg iets meer controle over de wedstrijd te krijgen. Men kwam een aantal keren gevaarlijk richting het strafschopgebied.Zo moest Marnick Dam in de 11e minuut tot twee keer toe met een volledig gestrekt lichaam redding brengen. Daarna nam Dragten het heft weer in handen en kwam in de 16e minuut de 3-0 op het bord. Een strakke pass op Dennis de Vries werd half achterwaarts gepromoveerd tot doelpunt. Schattenberg had een onterecht(?) gegeven penalty nodig om ‘de hatelijke nul’ van het scorebord te krijgen. Bij een vrije trap kwam de bal tegen de arm van Mark Kooistra, die zijn gezicht daarmee beschermde. Het 6-meter schot werd onberispelijk in de linkerhoek geschoven. In de slotminuut van de eerste helft bracht Rachid Akdim de ruststand op 4-1, na voorbereidend werk van Arnaud Donker.

In de tweede helft wilde Schattenberg uit een ander vaatje tappen. Met een alles-of-niets scenario werd geprobeerd qua score dichterbij te komen, maar dit lukte niet echt. Sterker nog, op het middenveld werd de bal door Tim Hof opgepakt, waarna hij richting vijandelijk doel kon stomen. De uitkomende keeper was kansloos, toen de bal opzij werd gelegd waar Marco Braaksma klaar stond voor de 5-1 (30e min.). Even later verscheen ook de 6-1 op het bord. Aaron Tahaparij speelde de bal door de benen van zijn directe tegenstander en gaf vervolgens aan Rachid Akdim de niet te missen kans. De wedstrijd was uiteraard al lang gespeeld en Futsal Dragten deed het rustiger aan. Misschien iets té rustig, want na een snelle counter was een droge knal goed voor de 6-2. Daarna liet Aaron Tahaparij zijn prima vorm zien door aan de linkerkant eerst zijn opponent op het verkeerde been te zetten, vervolgens door te lopen richting achterlijn maar plotseling naar binnen trok om de bal tegen het net te knallen: 7-2. Daarna tekende Marco Braaksma voor zijn derde van de avond (8-2) met een schot van zo’n 15 meter, was Marnick Dam onmachtig bij de 8-3 en hielpen de gasten met een van richting veranderd schot van Tim Hof de score voor Dragten verder op te voeren. In de laatste minuten geloofden de mannen van coach Erik Donker het wel en lieten de Assenaren nog terug komen tot 9-5. In de slotminuut mocht Aaron Tahaparij ook zijn derde doelpunt maken, die daarmee de eindstand bepaalde op 10-5.

De coach van Schattenberg concludeerde na afloop van de wedstrijd dat Dragten toch wel een maatje te groot was en wenste zijn collega aan de andere kant veel succes bij de volgende wedstrijd. Wie dat zal zijn, zal blijken als alle zestien wedstrijden in deze eerste knock-out ronde zijn gespeeld en de loting heeft plaats gevonden.

De teampagina van Futsal Dragten 1 is weer bijgewerkt met de doelpuntenmakers van deze wedstrijd.