Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eenvoudige driepunter Futsal Dragten

Gepubliceerd op 05-11-2016

Na een week rust mocht Futsal Dragten de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen LTC. Het team uit de hoofdstad van Drenthe is tot nu toe een laagvlieger in de Topklasse. Met het thuisvoordeel zou een overwinning dus mogelijk moeten zijn en die kwam er ook: 4-1.

Eigenlijk deed Futsal Dragten zichzelf tekort. Met de vele kansen had de score veel hoger uit kunnen vallen, maar onzuiverheid en pech in de afwerking voorkwam een (veel) hogere score. Toch was LTC niet kansloos. Men rukte regelmatig op naar het vijandelijke doel en werd daarbij ook zeker niet ongevaarlijk. Maar Futsal Dragten had Richard Claus. Soms met meer geluk dan wijsheid ranselde hij de ene bal na de andere uit het doel en ontpopte zich daarmee gedurende de avond tot man van de wedstrijd. De wedstrijd zelf werd in een opmerkelijk hoog tempo gespeeld. Met name LTC wilde op die manier het spel van Dragten ontregelen, maar was daarbij zelf te onrustig om de eerste voorsprong te nemen. Dat deed Dragten wel. In de 7e minuut werd Tim Hof bij de eigen achterlijn vastgezet door twee tegenstanders. Toch lukte het hem de bal ‘in de draai’ te passen naar Marco Braaksma, die er vervolgens razendsnel vandoor ging. Met een lange rush stoof hij naar de overkant van het veld, waar vervolgens keeper Arne Slik van LTC kansloos was op het harde schot: 1-0. Amper een minuut later had de 2-0 al kunnen vallen, maar debutant Dennis Hardenbol stuitte op de Asser sluitpost. Na een corner van Dennis de Vries werd de bal voor de voeten van Aaron Tahaparij gelegd. Zijn knal was te hard voor verdedigers en keeper en de verdubbeling van de score was daar. In de 14e minuut leek LTC voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar de bal ketste af op het houtwerk. Direct daarna moest de Asser keeper weer optreden na een snelle counter. Het tempo bleef hoog, vooral van de zijde van LTC, maar dit kwam de zuiverheid in het spel niet ten goede. Dragten bleef er vrij rustig onder en kon redelijk eenvoudig stand houden. Vlak voor rust zorgde Marco Braaksma voor de 3-0 na een meer dan voortreffelijke combinatie over meerdere schijven.

Na rust was eigenlijk eenzelfde beeld te zien. Futsal Dragten domineerde, maar verzuimde de score op te voeren. Aan de andere kant probeerde LTC het vaker met afstandschoten, maar daarin was men niet effectief genoeg. Of toch wel. In de 33e minuut zag Claus de bal iets te laat aankomen om op tijd in te grijpen: 3-1. LTC kreeg hierdoor weer enigszins het geloof dat er misschien toch wat te halen viel en begon meer aan te dringen. Maar doelpunten leverde dit niet op. Richard Claus stond constant op de juiste plek, soms tot frustratie van de gasten. De spelers van Futsal Dragten bleven er rustig onder en loerden op een mogelijke counter. Met de snelheid van met name Marco Braaksma en Dennis Hardenbol kwam men er ook gevaarlijk uit, maar in de afronding haperde het vervolgens. Het duurde uiteindelijk tot de 49e minuut voordat Aaron Tahaparij de eindstand op 4-1 bepaalde.

Komende vrijdag reist Futsal Dragten naar Zuidhorn voor de wedstrijd tegen Real Camaradas. In sporthal Quick Silver S zal de wedstrijd rond 20.00 uur beginnen.