Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eenvoudige winst Futsal Dragten

Gepubliceerd op 20-12-2015

Futsal Dragten heeft het jaar 2015 afgesloten met een eenvoudige overwinning op Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. In sporthal De Drait waren de mannen van coach Erik Donker een maatje te groot voor de provinciale hoofdstedelingen: 8-3.

Het leek alsof de gasten weinig waarde hechtten aan de wedstrijd. Pas tien minuten voor het officiële aanvangstijdstip kwamen de spelers de sporthal binnendruppelen. Na het invullen van het wedstrijdformulier bleek ook dat de coach van de Leeuwarders schitterde door afwezigheid. Uiteraard ging de wedstrijd van start en meteen bleek wat de bedoelingen waren. Futsal Dragten zette vanaf het begin zijn tegenstander vast op eigen helft, die er met counters probeerde uit te komen. Deze dadendrang had echter weinig effect. Futsal Dragten zette volop druk op de tegenstander en kwam nauwelijks in de problemen. Toch duurde het tot de 11e minuut voor er een eerste wijziging kwam in de score. Met een sleepbeweging zette Arnaud Donker zijn tegenstander op het verkeerde om vervolgens verwoestend uit te halen: 1-0. Twee minuten later stond ook de 2-0 op het bord. Thommy Saija bediende Aaron Tahaparij, die eerst op de keeper schoot, maar in de rebound doel trof. Toen ging het snel, want vier minuten na de openingstreffer stond het via Thommy Saija (schitterend combinatiespel) en Aaron Tahaparij al 3-0. In de 15e minuut leek Blauw Wit tegen te scoren. Uit een van de counters werd de bal voorgegeven, maar bijna staand op de doellijn werd deze kans om zeep geholpen door de bal tegen een Dragtster verdediger te tikken, waarna de bal kon worden weggewerkt. Een sliding op de bal en de benen van Marco Braaksma betekende dat Blauw Wit het twee minuten met een man minder moest doen. Die tijd had Dragten bijna helemaal nodig, alvorens men de overtal met een doelpunt kon bekronen. Sander Germeraad kreeg de bal van Tim Hof en tikte de bal in de korte hoek (19e min.). Futsal Dragten zette nog steeds vol druk op de tegenstander en bijna vanaf de nieuwe aftrap ontfutselde Tim Hof de bal van zijn opponent, bediende Marco Braaksma en de 5-0 stond genoteerd. Voor rust kwam er via Thommy Saija nog eenmaal een wijziging in de score. Zijn doelpoging stuitte eerst nog op de keeper, waarna hij bij zijn tweede poging foutloos was.

Halverwege de wedstrijd had Futsal Dragten dus een comfortabele voorsprong te pakken. Coach Erik Donker sprak zijn mannen echter wel toe om de concentratie te bewaren. “Het is met zo’n voorsprong makkelijk om te verslappen, maar blijf die druk zetten”, waren duidelijke aanwijzingen voor het vervolg. Dat ging echter minder makkelijk. Ongemerkt sloop er toch gemakzucht in de ploeg. Het vloeiende spel verdween en Blauw Wit kreeg meer balbezit en kansen. In de 40e minuut was er bij de Dragtster spelers verbazing over een toegekende corner. Blauw Wit profiteerde van de onduidelijkheid door pardoes voor 6-1 te zorgen. Binnen de minuut stond ook de 6-2 al op het bord en even later kwam men zelfs op 6-3. Gelukkig herpakte Dragten zich weer en nam de regie weer over. Uiteindelijk bleef de teller staan op 8-3, nadat eerst Arnaud Donker (45e min.) en in de laatste minuut Thommy Saija het doel wisten te vinden.

Coach Erik Donker was gematigd tevreden over de wedstrijd. “Je ziet die verslapping in de tweede helft en dat heeft uitsluitend te maken met concentratieverlies. Daarna zetten we weer druk op de tegenstander en kwam het spel uit de eerste helft weer terug.” Futsal Dragten staat na deze wedstrijd nog steeds op de zesde plaats, maar het is ongekend spannend in de Topklasse F. Tussen de nummer 1 (Futsal Heerenveen) en Dragten is het verschil weliswaar vijf punten, maar Dragten heeft een wedstrijd minder gespeeld. Tot begin volgend jaar ligt de competitie even stil, maar de spelers krijgen nog geen rust. Komende week begint weer de strijd om de Smallingerland Cup, waaraan voor Futsal Dragten maar liefst drie teams zullen deelnemen.

De teamstatistieken op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn ook weer bijgewerkt.