Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eenvoudige winst Futsal Dragten in derby

Gepubliceerd op 13-09-2016

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen is gespeeld. Traditiegetrouw start het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd en daarvoor waren twee Drachtster teams aan elkaar gekoppeld: Futsal Dragten en Drachtster Boys. Nieuw dit seizoen is echter dat de poulefase is vervallen en direct de knock-out ronde van start gaat. Drachtster Boys kan zich direct richten op de competitie: het verloor met 5-1.

De wedstrijd in sporthal De Drait begon direct in een hoog tempo. Drachtster Boys wilde de gastheren onder druk zetten, maar slaagden daar niet echt in. Ondanks enkele pogingen om als eerste de tussenstand te wijzigen, bleef het bij de brilstand. Futsal Dragten nam daarna de regie over en Drachtster Boys moest zich meer terugtrekken richting eigen helft. In de 7e minuut sloeg Futsal Dragten toe via Marco Braaksma, die een prima voorzet van Tim Hof hard binnenknalde: 1-0. Dat dit een derby was, bleek ook wel uit de manier van spelen. Met veel (kleine) overtredingen werd het tempo uit de wedstrijd gehaald en konden beide teams voorkomen dat de tegenstander gevaarlijk kon worden. Het spel werd langzaamaan grimmiger en het was wachten op de eerste gele kaart van de wedstrijd. Nadat Sander Germeraad in de 18e minuut nog een vrije trap hard op de lat schoot, werd amper een minuut later een nieuwe aanval van Dragten grof onderbroken door Boys-speler Pieter de Bruin. Hij kreeg de twijfelachtige eer om als eerste speler de twee minuten straftijd te ondergaan. In deze overtal profiteerde Futsal Dragten door de 2-0 aan te tekenen. Opnieuw was Marco Braaksma de gevierde man.

Na de tactische besprekingen in de rust begon de tweede helft op dezelfde manier als het slot van het eerste bedrijf. Diverse pogingen om het doel te bereiken strandden op beide keepers, die vooralsnog hun taak uitstekend uitvoerden. In de 36e minuut werd een duidelijke overtreding aan Boys-zijde niet bestraft en mocht het spel verder. Dit leidde zelfs tot de 2-1. Ondanks protesten van spelers en gejoel vanaf de tribune vond de scheidsrechter dat alles rechtmatig was verlopen. Futsal Dragten was gewaarschuwd voor de dadendrang van de tegenstander om tot de gelijkmaker te komen. Met een fraaie counter over enkele schijven was het Rachid Akdim die in de 42e minuut voor 3-1 zorgde. Enkele minuten later scoorde Mark Kooistra de bevrijdende 4-1 na voorbereidend werk van Marco Braaksma. De wedstrijd was gespeeld en met enige frustratie over het verloop van de wedstrijd beging Drachtster Boys onnodige overtredingen. Dit leidde enkele minuten voor tijd nog tot wat duw- en trekwerk, maar de gemoederen werden snel gesust. Na opnieuw een ‘vreemde’ overtreding van Pieter de Bruin kon de scheidsrechter niet anders dan hem opnieuw de gele kaart, dus rood, te tonen. In de slotseconde mocht Thommy Saija nog voor de 5-1 eindstand zorgen.

Komende week begint de competitie in de Topklasse en ontvangt Futsal Dragten in de eigen sporthal De Drait het Groninger Futsal Winsum. Opmerkelijk is, dat de beide teams de twee laatste competitiewedstrijden ook tegenover elkaar stonden (5-2 winst thuis, 5-5 in Winsum). De wedstrijd staat gepland om 20.00 uur.