Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eenvoudige winst Futsal Dragten op Rolde

Gepubliceerd op 09-02-2015

Aan de stand op de ranglijst was Futsal Dragten wel verplicht om van Futsal Rolde te winnen. De Dragtsters zijn met een uitstekend seizoen bezig, terwijl de resultaten van de Drentenaren behoorlijk tegenvallen. Vrijdagavond volgde inderdaad een gemakkelijke overwinning voor de thuisploeg: 7-1

Uiteraard kent Futsal Rolde de kwaliteiten van Dragten. Er wordt met respect gekeken naar de ploeg, die vorige week bij kampioenskandidaat Urk in de laatste minuten terugkwam van een 3-1 achterstand en toch nog een gelijkspel uit het vuur sleepte. En, belangrijker, de ploeg die de laatste wedstrijden moeilijk te kloppen is. Dat ondervond Futsal Rolde afgelopen vrijdag ook. Het probeerde in de eerste minuten nog wel het spel te maken, maar kreeg al in de gaten, dat Futsal Dragten er verdedigend weer prima op stond. De dadendrang verdween en dat was voor de thuisploeg het sein om volop de aanval te zoeken. Dit leidde in de 5e minuut tot de 1-0. Rolde kreeg vlak voor het eigen doel de bal niet weg en Tim Hof wipte de bal vlak voor de vallende keeper in het doel. Even later verdubbelde Marco Braaksma de score. Marco van der Heide nam de bal op links mee en zag Braaksma vanaf eigen helft aan komen snellen. Het ‘balletje-breed’ was perfect op maat en zonder nadenken knalde Braaksma de bal achter de verbouwereerde keeper. Dragten nam wat gas terug en hierdoor kreeg Rolde wat meer balbezit. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. Daarnaast was keeper Marnick Dam attent op schoten vanuit de tweede lijn. Na een kwartier spelen was het Dennis de Vries, die met een uitstekende lob de keeper opnieuw het nakijken gaf: 3-0. De wedstrijd leek zodoende al in een vroegtijdig stadium gespeeld, zeker toen Marco van der Heide er twee minuten later er zelfs 4-0 van maakte. Hoewel Futsal Rolde probeerde het tij te keren, moest men toch ook erkennen dat er geen eer te behalen viel. Van der Heide onderstreepte deze constatering met zijn tweede doelpunt van de avond. Met twee schijnbewegingen misleidde hij de Rolder keeper, om vervolgens keihard raak te schieten. En nog was het niet gebeurd. Nog voor rust prijkte de 6-0 op het scorebord. Een uitstekende aanval met Arnaud Donker en Aaron Tahapary deed de bal bij de tweede paal belanden. Thommy Saija was in de buurt en al vallend kreeg hij nog zijn teen tegen de bal. Een paar seconden voor rust was daar dan toch de eretreffer voor Rolde. Marnick Dam miste de bal, die vervolgens voor de voeten van een Rolder aanvaller terecht kwam: 6-1.

In de rust benadrukte coach Erik Donker om de druk op de tegenstander vast te houden. “Er gebeuren hier mooie dingen en aan het spel mankeert nagenoeg niets. Ga hier mee door.” Toch was de tweede helft van een mindere kwaliteit dan de eerste. Futsal Dragten deed het rustiger aan, maar Rolde kon ook in het tweede bedrijf weinig uitrichten. Het spel golfde wel op en neer met toch wel enkele kansen voor beide teams, maar doelpunten bleven uit. Even leek Thommy Saija in de 46e minuut voor 7-1 te zorgen, maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn voet, die vervolgens bijna kaarsrecht omhoog schoot in plaats van naar voren. Toch kwam die stand op het scorebord via Arnaud Donker. Hij onderbrak vlak voor de middellijn een aanval van Rolde om vervolgens de aanval te zoeken. De Rolder keeper was in geen velden of wegen te bekennen en zo verdween de bal eenvoudig in het lege doel. Het bleek meteen het laatste wapenfeit te zijn.

Na afloop was Donker blij met de uitslag. “We hebben de tegenstander meteen onder druk gezet en misschien verraste hen dat toch wel. De eerste helft was van een prima niveau, de tweede wat minder. Maar belangrijker is, dat we de hele wedstrijd uitstekend gecontroleerd hebben.” Komende vrijdag speelt Futsal Dragten een bekerwedstrijd in Zuidhorn tegen competitiegenoot Real Camaradas. Aanvang van de wedstrijd is 21.00 uur.

De topscorers op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn ook weer up to date.