Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eenvoudige winst voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 02-03-2018

Op de doordeweekse woensdagavond speelde Futsal Dragten de Friese derby tegen Futsal Cambuur. Het werd in Leeuwarden een eenvoudige avond voor de Dragtsters, die zich eigenlijk niet eens tot het uiterste hoefde in te spannen: 2-6.

Voor Futsal Cambuur, na 16 wedstrijden bivakkerend op de 11e plaats, wordt het zo langzamerhand serieus. Men zal punten moeten pakken om rechtstreekse degradatie uit de Topklasse te voorkomen. Dan is een wedstrijd tegen Futsal Dragten een ideale mogelijkheid om dit te bewerkstelligen, omdat de mannen van coach Luchien Eding een moeilijke periode doormaken: van de laatste vier gespeelde wedstrijden werd er slechts één gewonnen. Bekijk je het vanuit Dragtster oogpunt, dan zou het geen probleem mogen zijn voor de huidige nummer zes om met de drie punten naar huis te gaan.

Het werd zelfs nog eenvoudiger dan misschien vooraf gedacht. Futsal Cambuur speelde in een veel te laag tempo om echt gevaarlijk te kunnen worden. En waren er al pogingen om gevaarlijk te worden, dan stond Dragten zijn mannetje. Er werd goed opgelet en na vijf minuten stond er al een 0-2 op het bord. Een corner van Mark Kooistra werd teruggelegd op Tim Hof, die de bal beheerst binnen werkte en even later wist Aaron Tahaparij een intrap knap te verlengen en ook tegen de touwen tot stilstand te brengen.

Het leek er op dat de score voor Dragten snel zou oplopen, maar deze stokte door onzorgvuldigheid in de afwerking. Het duurde dan ook tot de 20e minuut voor er weer een wijziging kwam in de stand. Mark Kooistra ging halverwege eigen helft op avontuur en mocht ongehinderd het hele veld overlopen tot bijna de achterlijn, om daar de bal voor te geven op de meegelopen Tahaparij. Zijn intikkertje zorgde voor de 0-3 ruststand.

Na rust wilde Cambuur toch nog iets van de wedstrijd maken en voerde het tempo licht op. Dragten raakte hiervan niet in paniek en bleef de wedstrijd controleren. Toch kwam de thuisploeg tot scoren. Na een schijnbeweging werd de bal in de linkerhoek geschoten, onhoudbaar voor de uitstekend acterende keeper Jeroen Dragt. Amper twee minuten later lag was het verschil in doelpunten al weer hersteld. Helemaal op links gaf Thommy Saija de bal over de hele breedte aan Tim Hof, die -geheel vrijstaand- mocht uithalen voor de 1-4.

Cambuur geloofde het eigenlijk wel, zeker na de 1-5 van Rachid Akdim, halverwege de tweede helft. Een handige actie en een even verrassende uithaal zorgde nog wel voor de tweede Leeuwarder treffer, maar niemand die daar zenuwachtig van werd. Zelfs niet toen Cambuur in de laatste minuten plotseling wel volop de aanval zocht. Natuurlijk was dit veel te laat om de spanning terug te brengen. Zeker met Jeroen Dragt als doelman, die zich nog enkele malen vol op de bal stortte voor het verhinderen van een tegendoelpunt. Voor de statistieken tekende Tim Hof in de laatste minuut voor zijn derde van de avond en de 2-6 eindstand.

Futsal Dragten boekte hiermee de vooraf verwachte driepunter op relatief eenvoudige wijze. Dus waren er na afloop de complimenten voor het goede spel, hoewel toch nog wel even gememoreerd werd aan de kansen die Dragten onbenut liet. Eding: "Na de eerste helft had het misschien ook wel 5- of 6-0 kunnen staan, dan was het halverwege de wedstrijd al klaar geweest. Maar dit is goed."

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten weer een thuiswedstrijd en wel tegen de studenten van Drs. Vijfje. Met een 7e plaats staan ze één plaats onder Dragten. Deze week werd een knappe 4-4 genoteerd tegen Real Camaradas, de nummer drie van de ranglijst. Het onderlinge verschil tussen Futsal Dragten en Drs. Vijfje is echter opgelopen tot zeven punten.

Dragten kan het vizier nog altijd richten op het erepodium; het verschil met nummer drie is momenteel slechts 2 verliespunten. Benieuwd hoe de wedstrijd vrijdag verloopt? De wedstrijd in De Drait begint om 20.00 uur.