Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eerste bekerronde achter de rug

Gepubliceerd op 09-09-2017

Vrijdag 8 september werd het seizoen afgetrapt met maar liefst acht bekerwedstrijden. Voor Futsal Dragten verliep dit aardig succesvol.

Futsal Dragten 1 versloeg De Herauten 1 met 3-1. In een niet al te hoogstaande wedstrijd duurde het zo'n 20 minuten voordat de score werd geopend, en na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-1. Veel passie en strijd werd er wel tentoongespreid, maar van een echte bekerthriller was geen sprake. Doelpuntenmakers aan de kant van FD1 waren Mark Kooistra, Aaron Tahapary en Tim Hof.

Dan Futsal Dragten 2. Zij speelden in de SNIJ Noord hal tegen Drachtster Boys 1, als 'opwarmertje' voor de Supercup bij de vrouwen (Drachtster Boys VR1 won deze met 2-1 van Nieuw Roden). Een echte wedstrijd werd dit nooit, daarvoor was het gepromoveerde FD2 te sterk. Na een 1-3 ruststand werd er uiteindelijk nog uitgelopen naar een comfortabele 1-8 overwinning. Grote man aan de kant van FD2 was Joël Wagenaar met vier doelpunten, maar de mooiste van de avond werd wellicht gemaakt door Leslie Fukur. En deze is ook nog eens mooi in beeld gebracht door Smelnesport:

Ook Futsal Dragten 3 bekert door in de a-categorie, zij wonnen in een spannende wedstrijd met 6-3 van Futsal Buitenpost 1. Beide teams waren lang aan elkaar gewaagd, maar toen Futsal Dragten 3 de 4-3 op het scorebord produceerde, gaf Buitenpost in een alles of niets poging te veel ruimte weg achterin, waardoor FD2 nog in de slotfase kon uitlopen naar 6-3. Grote man aan de kant van FD3 was Stefan Bergsma met drie doelpunten. Ook Joost Pragt, Rudolf Smedinga en Jurian Zwarts (met een mooie kenmerkende actie) vonden het net.

Futsal Dragten 4 was vorig seizoen halve finalist in de b-categorie, en dit seizoen zal men deze prestatie minimaal willen evenaren. Zij trapten het seizoen thuis af om 19:00 met Futsal Buitenpost 2 als tegenstander. Ook deze teams waren aan elkaar gewaagd, waar FD4 uiteindelijk aan het langste eind trok; 5-4.

Futsal Dragten 5 speelde een uitwedstrijd in Drachten tegen Drachtster Boys 3. Deze derde klasser had de nodige moeite met het stugge FD5, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind. De uitslag werd uiteindelijk 7-5, waardoor het bekertoernooi er voor de heren van FD5 er alweer op zit.

Ook Futsal Dragten 6 kent een kort bekeravontuur dit seizoen. Zij speelden om 22:00 tegen Futsal Buitenpost 3 in Sporthal de Drait. Ondanks een goedgevulde bank met vier wisselspelers, waren de Buitenpostenaren duidelijk een maatje te groot. Na een kwartier spelen stond het nog 1-1, maar Buitenpost liep daarna makkelijk uit naar een 1-7 overwinning.

Futsal Dragten 7 plaatste zich wel voor de volgende ronde. In een wedstrijd waarin iedereen zich al aan het voorbereiden was voor penalties (2 minuten voor tijd stond het nog 3-3), dacht nieuwste aanwinst Roel de Jong daar anders over. In de laatste minuut van de speeltijd prikte hij de bal achter de verbouwereerde keeper van Nieuw Roden 2, waardoor FD7 in de koker gaat voor de loting van de tweede ronde.

Tenslotte FD8. Zij troffen in ONR 3 een tegenstander van formaat, aangezien dit team uitkomt in de Tweede klasse. Deze jonge jongens hadden lang moeite met het stugge spel van de veteranen van FD8, waardoor het lang 1-1 bleef en FD8 dus mocht blijven hopen op een stuntje. Helaas bleek ONR toch echt een maatje te groot, en werd er uiteindelijk met 7-2 verloren, waardoor FD8 zich ook kan gaan richten op de competitie.