Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eerste driepunter een feit voor Futsal Dragten 3

Gepubliceerd op 09-11-2015

Dan sta je op de laatste plaats. Je hebt nog geen punt gepakt en staat dus troosteloos onderaan in de 1e klasse met 0 punten. En dan komt de nummer 2 van de competitie op bezoek. Een scenario wat normaal gesproken niet veel kans biedt op een overwinning. Op vrijdag 6 november 2015 bleek dit toch de waarheid te zijn. Futsal Dragten 3 boekte een klinkende 7-4 overwinning op Grijpskerk 1.

Daar waar het in de eerste wedstrijden van het seizoen vaak behelpen was met soms maar 1 wissel was Futsal Dragten 3 nu eindelijk eens bijna compleet. De afwezige Efraim Wagenaar werd vervangen door Djaldrick Burleson. Daarnaast was de leaseperiode van Mark Kooistra aan Futsal Dragten 1 deze week voorlopig stopgezet en kon hij de verdediging weer als vanouds gaan organiseren. En met verve. Futsal Dragten 3 stond goed gegroepeerd en liet de tegenstander komen. De gevaarlijke “middenpass” van de tegenstander werd er goed uitgehaald. En zo werd de grootste kwaliteit van de tegenstander lamgelegd. Na 10 minuten kwam Futsal Dragten 3 op voorsprong. Met een mooie beweging wist het nieuwe teamlid Rene Mellema de keeper van de tegenstander te verschalken. Bij rust was de stand nog iets florissanter. Voordat Grijpskerk scoorde waren het Mark Kooistra en Jasper van Dijk die Futsal Dragten van nog 2 doelpunten voorzagen. De 3-1 voorsprong tegen de nummer 2 van de competitie bij rust was onverwacht maar zeker niet onverdiend.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Futsal Dragten stond goed en was zeer scherp in de omschakeling na verovering van de bal. Met veel snelheid kwam het team er met grote regelmaat uit. En niet alleen snel, ook een aantal maal oeltreffend. Jasper van Dijk, Djaldrick Burleson en Mark Kooistra (2x) vonden het net achter de doelman van de tegenstander. Ook Grijpskerk wist nog te scoren. De uiteindelijke 7-4 eindstand was goed voor de eerste 3 punten in de competitie.

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten 3 de uitwedstrijd tegen Real Camaradas. Een van de twee teams die op dit moment in de rangschikking onder Futsal Dragten staat. Een mooie kans om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Zie ook de teampagina van Futsal Dragten 3 voor de statistieken van dit seizoen.