Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eerste driepunter voor Futsal Dragten 8

Gepubliceerd op 19-10-2014

Vrijdag 17 oktober stond de onderlinge wedstrijd Futsal Dragten 8 - Futsal Dragten 9 op het programma. Door de onderlinge connecties werd lang naar deze wedstrijd uitgekeken. Voorafgaand probeerde men elkaar dan ook veelvuldig op het verkeerde been te zetten, door bijvoorbeeld aan te geven dat er spelers gemist werden. Alleen FD 9 ster Jeen Otter moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan nadat hij op zijn fiets zijn dartpijlen van de grond wilde pakken, hetgeen vekeerd afliep.

Het bleek ook lastig om het juiste strijdplan voor vandaag te bedenken, daar ook elkaars spelwijze bekend is. Gaan wij hieraan vasthouden? Of kiezen wij voor de verassing? FD 8 koos voor de eerste en startte met Bram en Mark achterin daar Erwin en Martin het aanvalskoppel vormden. De eerste helft bleek een tactisch steekspel waarbij het wachten was tot er gaten vielen. FD 9, met 9 punten uit 3 wedstrijden als favoriet aan deze wedstrijd begonnen, leunde achterover en probeerde ons 8ste op eigen helft op te vangen. Het 9e probeerde daarop counterend gevaarlijk te worden, maar kon aanvallend in de eerste helft geen vuist maken. De meeste kansen waren dan ook voor het 8e. Afstandschoten van onze Niek waren hard, maar niet precies genoeg om Kuilman te verschalken. Bas had op zijn beurt twee maal de openingstreffer op de schoen, maar schoot oog in oog met Kuilman voorlangs. Patrick was namens het 9e dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging via de paal achter. Het spelbeeld leek te veranderen toen Erwin namens het 8e een gele prent ontving van de scheidsrechter, nadat hij Willem met een slimmigheidje de weg naar de aanval probeerde te versperren. Het 9e omsingelde 2 minuten lang de defensie van het 8e, maar werd wederom niet gevaarlijk. Lang zag het er naar uit dat wij met een brilstand de rust in zouden gaan, maar toch pakte dit anders uit. Een lange bal van het 9e mocht gecontroleerd worden door de spits, welke direct breed legde op de aanstormende Patrick die met een droge knal in de verre hoek voor de 0-1 zorgde.

In de rust werd gehamerd op het handhaven van de speelwijze en het geduld dat deze wedstrijd op de proef gesteld werd. De tweede helft kwam direct los. Het was Niek die door de defensie van het 9e brak en het was Frank die met man en macht de 0 probeerde te verdedigen. Hij legde de doorgebroken Niek van achteren neer en mocht van geluk spreken dat dit slechts bij geel bleef. De man meer situatie voor het 8e die hieruit voortkwam resulteerde in de gelijkmaker. Niek trok strak voor en het was voor Martin een koud kunstje om deze bal over de doellijn te lopen. Niek ging er na deze goal uit voor Erwin, die kort daarna het 8e op voorsprong bracht. Martin haalde van ver uit richting de verre hoek, waar Erwin klaar stond om het laatste zetje te geven en het 8e op voorsprong te zetten: 2-1. Lang kon het 8e niet genieten van deze voorsprong. Het 9e liet zich niet op de kop zitten en het was een paar minuten later alweer gelijk. Willem trof met zijn eerste poging nog een verdediger van het 8e, maar liet de tweede instantie niet onbenut: 2-2. Het spel golfde in deze fase op en neer en de onderlinge frustraties liepen hoger op dan in de eerste helft. Zo kreeg Niek een gele kaart omdat hij de bal in de goal schoot nadat er gefloten was en mocht Bas twee minuten zitten omdat hij bij een wissel te snel binnen de lijnen verscheen. Echter, beide keren werd het 8e rond de vijfmeterlijn vastgezet maar hield het knap stand. Vervolgens kreeg Bas een levensgrote kans. Niek legde de bal panklaar neer en Bas, die 's ochtends al aangaf op 50% procent te zullen spelen, schoot ook voor 50% in. Kuil lag gestrekt en kon zijn team nog behoeden voor een achterstand. Niet veel later was het dan toch raak voor FD 8 en was het Bas die alsnog het net wist te vinden. Wederom was het Niek die voortrok, Bas schoot ditmaal voor tweederde in en de bal caramboleerde tussen de paal en de doelman over de lijn: 3-2. FD 8 wilde de voorsprong deze keer graag vasthouden en men riep dan ook op tot volle concentratie. Dit ging ongeveer 15 seconden goed, toen vervolgens een bal door het midden gespeeld mocht worden en René eenvoudig bij zijn man mocht wegdraaien om vervolgens knap raak te schieten: 3-3. Weer was de stand gelijk. De slotfase naderde en het 8e zette nog maar een keer aan voor een vernieuwde voorsprong. Deze kwam ook. Martin zou een corner nemen en in plaats van de bal terug te leggen op de inlopende Mark, zette Martin voor. Het was Erwin die met een simpele voetbeweging voor zijn tweede van de avond zorgde, waarmee de stand op 4-3 gezet werd. FD 9 zocht wederom direct de aanval, maar bleek niet meer gevaarlijk te worden. De dienstdoende scheidsrechter floot hierna voor de laatste keer vanavond op zijn fluit.

FD 8 heeft dan eindelijk de gewenste driepunter, na de matige vertoning bij Golden Oldies en de nipte nederlaag bij kampioenskandidaat Broekster Boys. Aanstaande vrijdag zal bij Drachtster Boys 6 moeten blijken of deze overwinning een incident is, of dat de koers omhoog daadwerkelijk ingeslagen is.

Zowel de teamstatistieken op de pagina van Futsal Dragten 8 als die van Futsal Dragten 9 zijn weer helemaal bijgewerkt.