Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eerste speelavond Smallingerland Cup groot succes voor Futsal Dragten!

Gepubliceerd op 23-12-2015

Op de allereerste speelavond van de Smallingerland Cup van 2015/2016 kwamen direct al twee teams van Futsal Dragten in actie. Futsal Dragten 2 en Futsal Dragten 3 waren door loting beide in poule A geplaatst.

De broederstrijd vond in de tweede wedstrijd plaats. Futsal Dragten 2 mocht het eerst opnemen tegen ONT veld 2. Met een overtuigende 3-0 overwinning was duidelijk dat Futsal Dragten 2 een van de kanshebbers van deze avond was. Futsal Dragten 3 mocht als eerste aantreden tegen vv Drachten 1. Vooraf een lastige wedstrijd, en dit bleek ook. Futsal Dragten 3 kwam niet aan veel aanvallen toe, maar werd toch winnaar. Het door Leslie Fukur gescoorde doelpunt bleek de enige van de wedstrijd.

De tweede wedstrijd was de strijd tussen Futsal Dragten 2 en 3. De eerste helft van de wedstrijd was voor Futsal Dragten 3, maar gescoord werd er niet. Futsal Dragten 2 werd sterker en wist via een vrije trap van Djaldrick Burleson het net te vinden. Dit doelpunt bleek genoeg voor de overwinning. Na deze wedstrijd wonnen beide Futsal Dragten teams hun derde wedstrijd. Futsal Dragten 2 rekende met 1-0 af met vv Rottevalle. Futsal Dragten 3 versloeg de heren van ONT met 2-1.

Zo kwam het aan op de laatste wedstrijd. Voor Futsal Dragten 2 welke al geplaatst was voor de finaleronde werd de eindstand in de poule belangrijk. Het verloor zelf van vv Drachten met 2-0 en was nu afhankelijk van de laatste wedstrijd tussen Futsal Dragten 3 en Rottevalle. Beide teams konden nog door naar de finaleavond op woensdag 30 december. Al gauw werd duidelijk dat Futsal Dragten 3 dit team zou zijn. Futsal Dragten 3 nam al snel een 2-0 voorsprong en was zo verzekerd van een plaats bij de eerste twee in de poule. En voor Futsal Dragten 3 werd het nog mooier. Tien seconden voor het eindsignaal werd de 3-0 gescoord. Dit doelpunt betekende dat het team op doelsaldo over Futsal Dragten 2 heen ging en zo de winnaar van groep A werd.

Al met al een mooie avond voor Futsal Dragten. Beide teams door naar de finaleavond. Laten we hopen dat ook Futsal Dragten 1 zich bij dit gezelschap kan voegen.