Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Einde bekertoernooi voor FD 1 en FD 4

Gepubliceerd op 10-02-2024

Voor de twee nog overgebleven FD-teams kwam vrijdagavond een einde aan het bekertoernooi. Voor FD 1 gebeurde dit zonder te spelen, FD 4 ging in de thuiswedstrijd ten onder aan WMC 3.

We spraken al eerder over de halsstarrigheid van zvv Urk, die de opnieuw te spelen slotminuten van de 1/8 finalewedstrijd tegen Futsal Dragten 1 van twee maanden geleden absoluut in de eigen sporthal wilde spelen en daarbij geen rekening wilde houden met de grote afstand die daarvoor afgelegd moest worden. Door twee opgelopen blessures tijdens de wedstrijd van vorige week en de afwezigheid van meerdere spelers vanwege vakanties, bleek vrijdagochtend dat er niet gespeeld kon worden. Zvv Urk 2 is daarmee automatisch geplaatst voor de volgende ronde.

Voor Futsal Dragten 4 stond ook de 1/8 finale in het bekertoernooi op het programma. Men ontving in de eigen sporthal WMC 3 uit Winschoten, de huidige koploper en kampioenskandidaat in de 1e klasse 2. In het eerste deel van de wedstrijd ging het spel op en neer en waren er voor beide teams kansen voor de openingstreffer. Die kwam op naam van Dragten, nadat de keeper een inzet niet onder controle kreeg. Na een snelle uitbraak kon WMC vervolgens voor de gelijkmaker tekenen. De gastheren leken met 2-1 te gaan rusten via een prima doelpunt in de 23e minuut, maar in de slotseconden van de eerste helft viel de nieuwe gelijkmaker. De tweede helft was vier minuten oud, toen na een counter de Dragtster keeper met een lobje werd verschalkt (2-3). Maar amper een minuut later was de stand met de 3-3 alweer gelijkgetrokken. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht, totdat WMC ineens een tempoversnelling doorvoerde. Hun rustig opbouwende spel met voornamelijk afstandsschoten, werd halverwege de tweede helft omgezet in meer combinatievoetbal en daar hadden de Dragtsters geen antwoord op. Binnen vijf minuten wisten de Oost-Groningers ineens driemaal te scoren, waarmee een voorschot werd genomen op de overwinning. Dragten probeerde van alles en kwam ook enkele keren gevaarlijk voor het vijandelijke doel. WMC beperkte zich tot verdedigen en kon in de slotfase van de wedstrijd nog de 3-7 aantekenen.

Eerder op de avond had Futsal Dragten 5 al haar wedstrijd gespeeld. Men was gastheer voor de buren van ONT/CHZ 3 en gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Alle goede bedoelingen ten spijt, de gasten namen al binnen twee minuten met 0-1 de leiding, gevolgd door een tweede doelpunt in de 6e minuut. Dragten zocht daarna naar gaatjes in de verdediging, maar die waren nagenoeg onvindbaar. Tot de 20e minuut. Toen de geelhemden volop ten aanval trokken, kon Dragten na het ontfutselen van de bal toeslaan. Oog in oog met de keeper werd de bal professioneel onder zijn lichaam doorgeschoven: 1-2. De rust werd gebruikt om de gemaakte afspraken nog eens door te nemen en dat had resultaat. Al vrij snel na de hervatting kon de CHZ-keeper een doelpoging nog verijdelen, maar uit de rebound viel met de 2-2 de gelijkmaker. Dragten kreeg vanaf dat moment meer vat op de wedstrijd en het percentage balbezit steeg zienderogen. ONT/CHZ kwam in de 38e minuut via een penalty nog wel op voorsprong, maar werd daarna steeds meer teruggedrongen op de eigen helft. Dragten liet het er duidelijk niet bij zitten en kwam in de 45e minuut met de 3-3 weer op gelijke hoogte. In plaats van even pas op de plaats te maken, werd de druk op de tegenstander nog maar eens verhoogd. ONT/CHZ kon niet anders dan ballen tegenhouden en even later viel de terechte 4-3 na een prima combinatie. In de slotminuut werd de driepunter definitief veiliggesteld met het vijfde doelpunt van de avond.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 2 voor hun competitiewedstrijd tegen WMC 2. De wedstrijd kende een wisselend verloop, waarbij het tot lang in de tweede helft niet zeker was wie aanspraak zou maken op de overwinning. WMC opende in de 8e minuut weliswaar de score en verdubbelde twee minuten later de tussenstand, voor Dragten was het geenszins reden om meteen de handdoek in de ring te gooien. Sterker nog, amper veertig seconden na de 0-2 mocht de WMC-keeper de bal uit zijn doel halen. WMC speelde compact en loerde veelvuldig op mogelijke openingen om een treffer te bewerkstelligen. Knap keeperswerk voorkwam echter een vergroting van de marge. Ondanks meerdere kansen over en weer bleef deze stand tot de rust in tact. Intensief overleg bij beide teams over de te volgen tactiek leverde een aantrekkelijke tweede helft op. Hoewel WMC veelvuldig het balbezit overliet aan Dragten, kwam het via een prima genomen vrije trap op 1-3. Het Dragster balbezit en daarmee stijgend aantal kansen resulteerde in een nieuwe aansluitingstreffer. Enkele minuten voor tijd was een Dragtster gele kaart funest om aan deze wedstrijd nog een punt over te houden. In overtal wist WMC in de 48e minuut voor de bevrijdende 2-4 te zorgen.

De komende week zullen vijf FD-teams de zaalschoenen aantrekken, waarbij FD 4 al op dinsdag de uitwedstrijd speelt tegen Steenwijker Boys 1. De overige wedstrijden vinden op vrijdag plaats.