Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Eindelijk driepunter voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 01-03-2014

“Hoe langer het duurt, hoe eerder het komt”. Deze uitspraak werd de afgelopen week een keer gehoord, nadat Futsal Dragten opnieuw een wedstrijd niet winnend kon afsluiten. En daar was hij eindelijk: de driepunter! Futsal Marum was vrijdagavond neergestreken in sporthal De Drait als gast van de geplaagde subtopper en in de wedstrijd was duidelijk dat er iets op het spel stond.

Futsal Marum had een goede reeks achter de rug met maar liefst vier overwinningen op rij. Dit was ook in het spel zichtbaar. Marum combineerde makkelijk en drong in het begin van de wedstrijd ook aan om de openingstreffer te forceren, maar Dragten dacht daar anders over. De verdediging van de thuisclub gaf niets weg en probeerde met snelle uitbraken de overkant te bereiken. Het duurde toch tot de 20e minuut voordat het eerste doelpunt viel, omdat bij beide teams enkele keren het vizier niet op scherp stond. Bovendien stonden beide keepers op de juiste plaats om onheil te voorkomen. Na al een keer keihard de rechterpaal te hebben geraakt, mocht Aaron Tahaparij enkele seconden later toch tekenen voor de 1-0. Zijn schot werd eerst nog gekeerd door de vallende keeper, maar de tweede poging liet hem kansloos. Direct na de aftrap probeerde Marum met een bekeken aanval de gelijkmaker aan te tekenen, maar door balverlies kreeg Dragten de mogelijkheid voor een counter. Arnaud Donker ging er op de linkerkant vandoor, maar ondanks dat hij gehinderd werd door twee tegenstanders lukte het hem om door te gaan en de bal op maat voor te geven aan Sander Germeraad. En zoals het een spits betaamt, wist hij er wel raad mee: 2-0. Futsal Marum krabde zich even achter de oren en voordat de spelers in de gaten kregen, dat er iets moest gebeuren, stond het scorebord al op 3-0. Aaron Tahaparij stoomde aan de linkerkant naar voren, legde de bal breed naar Arnaud Donker, die zonder na te denken opnieuw de klaar staande Germeraad bereikte (22e min.).

In de rust herinnerde coach Erik Donker zijn spelers aan de woorden die hij voor de wedstrijd had uitgesproken. En wijzend op de comfortabele stand: “Kijk naar de stand en denk aan twee woorden: geduld en rust.” Dat de Marummer coach deze woorden niet heeft gebruikt, bleek wel aan het begin van het tweede bedrijf. Vanaf de aftrap ging men vol in de aanval en slechts 9 seconden later was keeper Marinck Dam gepasseerd: 3-1. Futsal Marum kreeg weer enigszins geloof in een gunstig resultaat en dat zorgde voor een felle strijd tussen beide teams. Futsal Dragten was genoodzaakt zich terug te trekken door de aanvalsdrift van de gasten. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Toch kwam Marum dichterbij. In de 35e minuut werd een aanval aan de rechterkant plotseling binnen geschoten en de 3-2 was een feit. Een minuut later had Sander Germeraad zijn derde van de avond op de schoen, maar de bal ketste af op de paal. Toen in de 43e minuut een speler van Marum met geel naar de kant moest, sloeg Dragten toe. Tim Hof en Dennis de Vries speelden elkaar viermaal de bal toe, waarna De Vries de bal langs de verbouwereerde keeper schoot: 4-2. Aan het eind van de wedstrijd drong Marum nog aan door de keeper te wisselen voor een veldspeler, maar dit had geen resultaat. Futsal Dragten speelde de wedstrijd rustig uit en na het laatste fluitsignaal gingen bij de spelers de handen omhoog en het publiek beloonde hen met een ovationeel applaus. De eerste overwinning in 2014 en daarmee de drie punten waren binnen!